ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

"Κάτι αποκρουστικό συμβαίνει στους γιους διασημοτήτων.." (και με δικά μας σχόλια και παραθέσεις...)


 Γιατί κυκλοφορούν τόσα πολλά αγοράκια με φορέματα στο Χόλιγουντ; Γιατί αυτά τα παιδιά προβάλλονται τόσο έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Και τι στην ευχή συμβαίνει με τον Liev Shreiber;

Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα να συζητώ για τα παιδιά των διασημοτήτων. Αυτά τα παιδιά δεν επέλεξαν να ζήσουν κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και τους αξίζει να απολαμβάνουν φυσιολογικές παιδικές ηλικίες. Ωστόσο, ορισμένοι γονείς διασημοτήτων κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σπρώξουν τα παιδιά τους κάτω από τα παροιμιώδη φώτα της δημοσιότητας. Τα περιφέρουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις, τα διαφημίζουν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ορισμένα χρησιμοποιούνται ακόμη και ως σκηνικά για κόλπα δημοσίων σχέσεων και γενικότερα για την επίδειξη νέας ηθικολογίας.


Ενώ αυτή η συμπεριφορά είναι ήδη από μόνη της εκμεταλλευτική, τα τελευταία χρόνια στο Χόλιγουντ έχει αναδυθεί ένα άλλο επίπεδο παραξενιάς: Μικρά αγόρια που κυκλοφορούν με φορέματα. Και μερικά από αυτά είναι μόλις ΔΥΟ ετών. Και πολλά από αυτά φορούν ρούχα που είναι περίεργα αποκαλυπτικά και σεξουαλικά. Έχει γίνει κάτι σαν «τάση» μεταξύ της ελίτ του Χόλιγουντ, κάτι που είναι της μόδας. Φυσικά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναπόφευκτα κατακλύζουν αυτούς τους γονείς με επαίνους επειδή επιτρέπουν στα παιδιά τους να «εκφραστούν». ( σ.σ. παραπέμπουμε σε αυτή την παλιότερη ανάρτηση του Ένοικου: Κάποιες χρήσιμες ιδέες πάνω στη νομοθέτηση της αλλαγής φύλου από τα 15 )

Τι θα γινόταν όμως αν συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο; Τι θα γινόταν αν κάποια από αυτά τα αγόρια είχαν γαλουχηθεί και εξαναγκαστεί να ντύνονται και να συμπεριφέρονται ως κορίτσια για κάποιου είδους παρανοϊκό λόγο; Αυτό δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια ιδιαίτερα ύπουλη μορφή παιδικής κακοποίησης; Ακολουθούν μερικά παραδείγματα αυτής της τάσης. 

{σχόλιο δικό μας:  Όταν το εξόφθαλμα εξεζητημένο και καρακιτσάτο συνδέονται, σαδιστικά θαρρείς, με μια αλλόκοτη χυδαιότητα πάνω σε...ανήμπορα να αντιδράσουν παιδικά κορμάκια, ΠΟΥ ΑΠΌ ΤΑ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΡΌΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΑΣΤΕΊΟ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΊ ΚΑΝΕΙΣ ΌΤΙ ΕΠΈΛΕΞΑΝ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΩΡΙΜΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, σαν να αφήνει απ' το στόμα κι από την συσσωρευμένη "ελευθεριακή οπτική" μια μουλωχτή κλανιά μέσα σε ζεστό δωμάτιο μια και είναι και καλοκαίρι!  Το γεγονός ότι διόλου απίθανο φαίνεται πως και μπορεί να...ΩΘΗΘΗΚΑΝ προς συγκεκριμένες εκδηλώσεις, και μάλιστα από τους ίδιους τους θετούς ή φυσικούς γονείς, ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΜΙΑ ΤΕΛΕΊΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΚΟΤΕΙΝΉ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΌΜΕΝΑ (και τα...διάφορα "δίκτυα") ΣΤΟΝ "ΛΑΜΠΕΡΌ  ΚΟΣΜΟ" ΤΟΥ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ, που λάμπει με έναν ανατριχιαστικό τρόπο σαν το μάτι του psycho μέσα στη βαριά νύχτα... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ!}


Η Μέγκαν Φοξ, η οποία πρόσφατα αποκάλυψε ότι συμμετείχε σε πραγματικές τελετές αίματος με τον σύντροφό της Machine Gun Kelly, {σ.σ. παραπέμπουμε και σε αυτήν την ανάρτηση: Αυτά δεν είναι απλές αποκαλύψεις, είναι ο χειρότερος βόθρος και συγχρόνως ο κόλαφος της ανθρώπινης ύπαρξης...(και η υπόθεση Επστάιν) } έντυνε τον γιο της Νώε ως κορίτσι από τότε που ήταν δύο ετών. ΔΥΟ!

Σοβαρά, πώς μπορεί ένα δίχρονο αγόρι να πάρει τη βαθιά, καθοριστική για τη ζωή του απόφαση να αλλάξει φύλο; Με το ζόρι μπορεί να σχηματίσει μια συνεκτική πρόταση. Μπορεί να κατανοήσει τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης; Φυσικά και όχι. Είναι πολύ απασχολημένο με το να βάζει το δάχτυλό του στις πρίζες.


Εδώ, έχουν ντύσει τον Νώε με ένα μπλουζάκι που γράφει «Δυνατά Κορίτσια»


Το «coming out» της Zaya Wade σε ηλικία 12 ετών ακολουθήθηκε από μια τεράστια περιοδεία στα μέσα ενημέρωσης και συμφωνίες μόδας. Ακόμα και η Michelle Obama παρενέβη και έπλεξε το εγκώμιο όλων των εμπλεκομένων.


Ο υιοθετημένος γιος της Charlize Theron, ο Jackson, φοράει φορέματα από τότε που ήταν περίπου 5 ετών.


Ο 16χρονος υιοθετημένος γιος της Μαντόνα, ο Ντέιβιντ Μπάντα, έχει μπει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Και τα φώτα της δημοσιότητας λαχταρούν αγόρια με φορέματα. Εδώ, φοράει στολή μαζορέτας, με κέρατα  και τσόκερ.

Ενώ όλες αυτές οι υποθέσεις είναι από μόνες τους ανησυχητικές, μία από αυτές είναι ιδιαίτερα ανησυχητική: Kai Schreiber.


Ο γιος του Liev Schreiber και της Naomi Watts


Εδώ και χρόνια, οι φωτογραφίες του Liev Schreiber με τον γιο του Kai προκαλούν αίσθηση. Αλλά όταν κάποιος συνθέτει αυτά τα διάφορα στοιχεία, τα ανασηκωμένα φρύδια μετατρέπονται σε απόλυτη ανησυχία.Το 2017, ο Liev Shreiber έφερε τον 8χρονο τότε γιο του Kai στο Comic-Con ντυμένο ως Harley Quinn.

Δεν είναι μυστικό ότι η Harley Quinn είναι ένας ιδιαίτερα σεξουαλικοποιημένος χαρακτήρας. Παρά το γεγονός αυτό, ο Liev έφερε τον γιο του στο Comic-Con (το οποίο είναι γεμάτο με μάγκες που φαντασιώνονται τέτοιου είδους χαρακτήρες) ντυμένος ως Harley Quinn, με μακιγιάζ και σκισμένες κάλτσες. Γιατί;


Εδώ, ο Kai είναι ντυμένος σαν ματωμένη νύφη/πριγκίπισσα/κάτι άλλο. Ο αδελφός του είναι ντυμένος σαν αποκεφαλισμένος. Κανείς απ’ τους δυο δεν φαίνεται να το διασκεδάζει.

Ενώ όλα αυτά είναι παράξενα, θα μπορούσε κανείς να αντιδράσει σε αυτές τις εικόνες με ένα ειλικρινές «ας έχει..». Αλλά, δυστυχώς, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.


Το σημερινό προφίλ του Schreiber στο Twitter περιλαμβάνει μια φωτογραφία των παιδιών του με μακιγιάζ και φιλιά στα χείλη. Το βιογραφικό του μιλάει για τα «σοκαριστικά ελκυστικά παιδιά του».

Με αυτό το δεδομένο, ορίστε άλλη μια σοκαριστική φωτογραφία με τον Liev να φυλάει τον γιο του Kai στο στόμα! 
(σ.σ. εδώ θα μπορούσε να αντιτάξει κανείς ίσως ότι αρκετοί γονείς συνηθίζουν να φιλάνε με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά τους, αν και εμείς αδυνατούμε, όντας και "συντηρητικούρες" όπως φαίνεται δυστυχώς, να εμπεδώσουμε αυτή την "κίνηση έκδηλης αγάπης γονέα προς τέκνο"...)


Ο Shreiber δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία στο Instagram όπου κάνει μπάνιο με τον γιο του.

Το 2021, η Naomi Watts δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία του Kai φορώντας ένα string tank top και σκουλαρίκια για να γιορτάσει τα 13α γενέθλιά του. Γιατί;Ποιος θα περίμενε ένα τόσο συμπαθητικό ζευγάρι του Χόλυγουντ να έχει προσπέσει σε τόση ανωμαλία όσον αφορά την ανατροφή των γιών τους; Παρακάτω βλέπουμε κι άλλες φωτο του μικρού Κάι, με ροζ φουστανάκια και γόβες. Μάλιστα στην αμέσως επόμενη φωτο κάτι τρέχει με τα χέρια. Φαίνεται σαν ο Λιέβ να πιέζει το χέρι του γιου του πάνω στα γεννητικά του όργανα. Βρίσκονται στην πρεμιέρα του Stranger Things – σαιζόν 4, όπου μάλιστα σε δελτίο τύπου αυτοσυστήθηκαν ως «Λιεβ και κόρη»!

  


Συμπερασματικά

Αν αυτές οι εικόνες σας έκαναν να αρρωστήσετε, λυπάμαι. Ωστόσο, αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα στο στομάχι που βιώνετε είναι το σώμα σας που σας λέει ότι είστε μάρτυρες σε κάτι που είναι βαθιά λάθος και αφύσικο. Και όλα αυτά συμβαίνουν επίτηδες.

Εδώ και χρόνια, καταγράφω την ατζέντα της θόλωσης των φύλων, η οποία βασίζεται στον ισχυρισμό ότι τα φύλα είναι κοινωνικές κατασκευές. Αυτή η ίδια ατζέντα ισχυρίζεται ότι τα νήπια μπορούν να πάρουν την απόφαση που αλλάζει τη ζωή τους να αλλάξουν φύλο, ενώ παράλληλα προωθεί τη χρήση ακραίων φαρμάκων, όπως τα ορμονο-αναστολείς. Αυτή η ίδια ατζέντα τρυπώνει επίσης στα προγράμματα σπουδών των δημοτικών σχολείων, επειδή «αυτοί» γνωρίζουν ότι η κατήχηση πρέπει να συμβεί σε νεαρή ηλικία για να επηρεάσει μόνιμα την ψυχή.
{σ.σ. άμεση παραπομπή:  Ώστε "γονέας 1" και "γονέας 2" και "μητέρα"=σεξιστικό στερεότυπο; Είμαστε τότε σεξιστές και το απολαμβάνουμε! Νέα "απελευθερωτικά ήθη" σε Αμερική και Ευρώπη, όπως θα εξηγήσουμε και στη συνέχεια}

Το Χόλιγουντ είναι ένας ακόμη βραχίονας αυτής της ατζέντας. Ενώ η βιομηχανία του βασίζεται στην παραμυθία, πραγματικά παιδιά παρασύρονται σε αυτό το χάος. Όταν συνδυάζει κανείς αυτή την ατζέντα με τη διαβόητη εμμονή του Χόλιγουντ να εκμεταλλεύεται τα παιδιά, έχουμε μικρά αγόρια που κυκλοφορούν με φορέματα, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους επαινούν όλους.

Γιατί αυτοί οι γονείς δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι αυτά τα παιδιά να ενηλικιωθούν πριν πάρουν τόσο δραστικές αποφάσεις; Πόσα από αυτά τα παιδιά ζήτησαν πραγματικά να ζήσουν με αυτόν τον τρόπο; Πόσα από αυτά προετοιμάστηκαν και εξαναγκάστηκαν να ζήσουν με αυτόν τον τρόπο; Αν η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα είναι μεγαλύτερη του ενός, τότε θα πρέπει να ονομάσουμε αυτή την «τάση» ως αυτό που πραγματικά είναι: Παιδική κακοποίηση.Πηγή: vigilantcitizen.com

μετάφραση – πηγή μεταφρασμένου κειμένου: Διόδοτος

Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

(" Η "διαφορετικότητα" δεν έχει ανάγκη από παρελάσεις με άφθονο κιτς, φωταγωγημένα δημόσια κτήρια, άφθονο φρου φρου και εξεζητημένες πόζες, ώστε να εντυπωθεί στη σκέψη των υπόλοιπων ατόμων που απαρτίζουν μια κοινωνία ως κάτι αποδεκτό και σεβαστό. Η σεξουαλική επιλογή του καθενός είναι φυσικά σεβαστή στο βαθμό που δεν καταντάει ένα είδος πολυδιαφημισμένου από ΜΜΕ και "ανοιχτόμυαλων spokesmen" προϊόντος στα "ράφια της μαζικής κατανάλωσης". Που δεν μετατρέπεται σε ένα είδος κάθε άλλο παρά συγκαλυμμένης προπαγάνδας υπέρ της και δεν προωθείται με υστερικές και εξόφθαλμα κακόγουστες εκστρατείες και παράλογες κοινωνικά μεθοδεύσεις." )"Α/Α: 582951
Εντυπο: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Ημ/νία: 31/01/2000

Σελίδα: 15 Κατηγορία: Κόσμος

ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ φιλμ ερωτικής διαπαιδαγώγησης για μαθητές κατηγορείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία

«Αποδοχή ή προτροπή;»


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΙΑΩΤΗ
ΛΟΝΔΙΝΟ

Διχάζει τη βρετανική κοινωνία ένα φιλμάκι για την ομοφυλοφιλία, που προβάλλεται στα σχολεία στο πλαίσιο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών.
«Πέρα από αυτή τη φάση -οδηγός για την καταπολέμηση του φόβου για την ομοφιλοφυλία» ονομάζεται το φιλμάκι, διάρκειας 14 λεπτών, που συνοδεύεται από έντυπο υλικό και προβάλλεται μέχρι στιγμής σε μαθητές 14-16 ετών σε 180 σχολεία στη Μ. Βρετανία.
Αφηγητής είναι ένας νεαρός φοιτητής κολεγίου, ο Καρλ, και συμβουλεύει τους νεαρούς μαθητές ότι πρέπει να πειραματιστούν ερωτικά με άτομα του άλλου αλλά και του ίδιου φύλου για να διαπιστώσουν με ποιο από τα δύο φύλα βρίσκουν ερωτική ολοκλήρωση και αισθάνονται άνετα. Αλλοι ήρωες μοιράζονται με τους μαθητές τις εμπειρίες τους όταν αποκάλυψαν τον ερωτικό τους προσανατολισμό στους γονείς τους, περιγράφουν τις αντιδράσεις του περίγυρού τους και συμβουλεύουν: «Είναι καλύτερο να είσαι ειλικρινής για τις ερωτικές σου προτιμήσεις πρώτα στον εαυτό σου και μετά στους άλλους. Η ερωτική καταπίεση οδηγεί σε απόγνωση και μελλοντικά ίσως και σε διαταραχές της προσωπικότητας». Στο τελευταίο μέρος του βίντεο οι μαθητές καλούνται να συζητήσουν εάν ο 15χρονος Μαρκ θα πρέπει ή όχι να κάνει έρωτα χωρίς προφυλακτικό με το φίλο του.
Το φιλμάκι, κόστους περίπου 5 εκατ. δρχ., δημιουργήθηκε πέρυσι για το κυβερνητικό πρόγραμμα ερωτικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών στα σχολεία, με συνεργασία του υπουργείου Παιδείας και της εταιρείας Avon. Εκπρόσωπος της Avon, η οποία σε συνεργασία με την κυβέρνηση παράγει ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό για θέματα υγείας, δήλωσε: «Το φιλμάκι δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει την αξία της αποδοχής των συνανθρώπων μας, όποιες κι αν είναι οι ερωτικές τους προτιμήσεις».

«Λάθος κατεύθυνση»

Γονείς, όμως, και εκπαιδευτικοί έχουν διαφορετική άποψη και τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας δέχθηκαν εκατοντάδες τηλεφωνήματα για την απόσυρση του ενημερωτικού πακέτου από τα σχολεία «γιατί έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 28 του εκπαιδευτικού κώδικα, που απαγορεύει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στο σχολείο».
«Το βίντεο κατευθύνει το μυαλό των νεαρών εφήβων σε περιοχές που δεν θα έπρεπε φυσιολογικά να πηγαίνουν. Είναι άλλο θέμα να μαθαίνουμε τα παιδιά μας να αποδέχονται τους συνανθρώπους τους και άλλο να τα ενθαρρύνουμε να πειραματιστούν», δήλωσε η Βάλερι Ρίτσαρντς, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Εφηβοι και Γονείς» και τόνισε: «Δεν επιζητούμε την άγνοια, αλλά δεν μπορούμε να φθάνουμε και στην άλλη άκρη».
«Ελάχιστοι γονείς θα ήθελαν να εκτίθενται τα παιδιά τους σε τέτοια ερεθίσματα. Το πακέτο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον εκπαιδευτικό κώδικα», δήλωσε ο βουλευτής Λίαμ Φοξ, εκπρόσωπος των Συντηρητικών στα θέματα υγείας, και πρότεινε στην κυβέρνηση «να αναπροσαρμόσει το ενημερωτικό πακέτο».
Ακόμη και οι ίδιοι οι μαθητές παρουσιάζονται «μπερδεμένοι». Σε μίνι συνεντεύξεις τους στις κυριακάτικες εφημερίδες άλλοι παρουσιάζονται «ευτυχισμένοι που επιτέλους η αλήθεια βγαίνει στη φόρα» και άλλοι προβληματισμένοι για τη σύνδεση της αποδοχής των ομοφυλόφιλων με τις προτάσεις για ερωτικό πειραματισμό. Ο υπεύθυνος επιθεωρητής για όλα τα βρετανικά σχολεία, Κρις Γούντχεντ, υπερασπίστηκε το φιλμάκι λέγοντας: «Δεν έχει αρνητική επίδραση στα παιδιά. Δεν είναι αντίθετο με τον κώδικα. Αντίθετα, διευκολύνει τους δασκάλους να αποτρέπουν τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες παιδιά βασανίζονται από τους συμμαθητές τους λόγω του ερωτικού τους προσανατολισμού».

--------------------------------------------------------------------------------

Λεζάντες«Αλλο να μην ντρέπεσαι γι' αυτό που είσαι και άλλο να πειραματίζεσαι για να το βρεις», λένε οι πολέμιοι του φιλμ

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Θέμα: ΔΙΕΘΝΗ "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου