ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ένας κόσμος γεμάτος τρομαχτικούς κλόουν!


Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η φιγούρα του κλόουν αποτελεί μια πηγή τρόμου για πάρα πολλούς ανθρώπους στον κόσμο. Κάτι που δικαιολογείται αφενός από τη μη δυνατότητα διάκρισης εκφράσεων του προσώπου, καθώς κρύβονται κάτω από το πολύ έντονο μακιγιάζ του κλόουν, κι άρα δεν μπορούνε να χαρακτηριστούν φιλικές ή εχθρικές ή έστω ουδέτερες. Αφετέρου αρκετοί ψυχολόγοι κατατάσσουν τη μορφή του κλόουν, παρά το ότι αυτός έχει τον ρόλο του διασκεδαστή, σε ένα είδος αρχετυπικού φόβου!
 Και βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές περιπτώσεις ένοπλων ληστειών οι ληστές φορούσαν στολές κλόουν, προκαλώντας έναν επιπρόσθετο φόβο σε όσους βρίσκονταν στο δρόμο τους. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και αυτή η είδηση, από μια "επιδημία" παρουσίας κακόγουστων και αινιγματικών έως κακόβουλων κλόουν στους δρόμους των ΗΠΑ, γεγονός που τρομοκράτησε τους κατοίκους αρκετών πολιτειών: Οι Κλόουν της Αμερικής :Κακόγουστοι Φαρσέρ ή Επικίνδυνοι εγκληματίες ? 

 Μεταφέροντας όλα τα παραπάνω στον παλμό της εγχώριας και παγκόσμιας κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας, μπορούμε να διακρίνουμε αμέσως τα γλοιώδη καμώματα έως κι επικίνδυνα (κι εν δυνάμει θανατηφόρα) παιχνίδια των κλόουν που κυριαρχούν σε όλες τις πτυχές στη ζωή και τη διανόηση των σύγχρονων κοινωνιών. Όπου η έννοια "ορθή λογική" μοιάζει να βρίσκεται σε κώμα λόγω ενός παρατεταμένου οβερντόουζ από υπερβολική διάχυση τοξικής υποκρισίας και μοχθηρίας μέσα στις φλέβες του οργανισμού της.

Παραδείγματα;

H αμερικανική "Ακαδημία Στημένου κινηματογράφου" έδωσε το "Όσκαρ" καλύτερου ντοκυμανταίρ στο δημιούργημα του γνωστού "ανθρωπιστικού" οργανισμού των White Helmets, που παρουσιάζει τον πόλεμο στην εξέλιξή του με υλικό από την ομώνυμη ΜΚΟ η οποία και εδρεύει στη νοτιοανατολική Τουρκία. Τον εμφύλιο πόλεμο όπως ξεκίνησε κι εκτυλίσσεται στη Συρία, εκεί όπου άλλα λένε τα καθεστωτικά δυτικά ΜΜΕ ότι ισχύουν κι άλλα, φυσικά, συμβαίνουν! Όσα τελικά ξεφεύγουν από τον καθεστωτικό μιντιακό κλοιό και ξεσκεπάζουν τον ελεινό και τρισάθλο και προβοκατόρικο ρόλο των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και την παροιμιώδη βλακεία των κάθε λογής "αλληλέγγυων": ΣΥΡΙΑ: το μεγάλο ξεβράκωμα! volume 2 Οι βραβευμένοι πλέον και με αγαλματάκι τέχνης White  Helmets (και με εκατομμύρια δολάρια ως δωρεές από Υπουργεία Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου κι όχι μόνο), έχοντας επιφορτιστεί με διασωστικό ανθρωπιστικό έργο και ιδρυθεί από έναν τέως αξιωματικό (James Le Mesurier) των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών το 2012, δεν παύουν να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για επιθέσεις με χημικά από συριακά και ρωσικά στρατεύματα, με υλικό παρμένο από περιοχές που ελέγχουν οι ένοπλες ομάδες της συριακής Αλ Κάιντα. Σε διάφορες φωτογραφίες τα μέλη της οργάνωσης εθελοντών φαίνονται να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι με "αντάρτες" (Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό! - εικόνες που σοκάρουν! ) κατακτήσεις εδαφών από τους δεύτερους, ενώ έχει ανακαλυφθεί και φωτογραφικό υλικό με μέλη των Helmets να κραδαίνουν όπλα, να φορτώνουν πτώματα στρατιωτών του συριακού στρατού σε καρότσες οχημάτων, κάνοντας το σήμα της νίκης ή...να κρατούν κομμένα κεφάλια αντιπάλων των ένοπλων ομάδων του συνονθυλεύματος της συριακής Αλ Κάιντα!  Διαβάστε και στο globalresearch: The REAL Syria Civil Defence Exposes NATO’s ‘White Helmets’ as Terrorist-Linked Imposters
 Με άλλα λόγια το βαρύτιμο όσκαρ απονεμήθηκε από τους κλόουν της "Ακαδημίας" στους δημοσιοσχεσίτες των κανιβάλων της Al Quaida της Συρίας!
Μα... συγγνώμη! κάτι δεν κολλάει εδώ: Η Al Quaida δεν μας είχαν πει ότι έριξε τους Δίδυμους Πύργους;;; (Άσχετα αν έχει πια αποδειχτεί και με επιστημονική βούλα και πέρα κάθε αμφισβήτησης ότι η κατάρρευση οφειλόταν σε εκρήξεις κατεδάφισης κτηρίων: http://www.europhysicsnews.org/articles/epn/pdf/2016/04/epn2016474p21.pdf )

Στη Γαλλία, οι ένστολοι κλόουν της αστυνομίας συνηθίζουν να σταματούν όποιον δεν τους αρέσει η φυσιογνωμία του ή το στυλ του (με μόνιμη προτίμηση σε μαύρους και μελαμψούς νεαρούς), ακόμη κι αν δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη για παραβατική συμπεριφορά, και προχωρούν στα λεγόμενα "κοντρόλ faciès", ζητώντας την επίδειξη ταυτότητας με όχι και τόσο ευγενικό συνήθως τρόπο: Η «υπόθεση Τεό» συγκλονίζει τα λαϊκά προάστια της Γαλλίας  Πριν όχι πολύ καιρό, ως γνήσιοι τρομο-παλιάτσοι και με μια δική τους αρρωστημένη και γεμάτη σύνδρομα αίσθηση του "χιούμορ", αποφάσισαν να κάνουν μια επίδειξη των ευφάνταστων "τρικ" τους σε έναν 22χρονο μαύρο, προερχόμενο από τις "λαϊκές συνοικίες" που μονίμως μαστίζει η ανεργία και ανέχεια και φυσικά η κοχλάζουσα οργή, αυτή που ουκ ολίγες φορές ξεσπάει σπασμωδικά, καίγοντας ότι βρει στο δρόμο της (θυμηθείτε την πάντα επίκαιρη γαλλική ταινία του 1995, του Ματιέ Κάσοβιτς, το "Μίσος", απ'οπου και το βίντεο που ακολουθεί). Τον οποίο νεαρό σταμάτησαν για έλεγχο στοιχείων. Το γεγονός ότι το γκλομπ αστυνομικού τραυμάτισε τον Τεό στην πρωκτική περιοχή (βαριά θλάση σφιγκτήρα!), πέρα από τις "ψιλές" που άρπαξε, οι μεν French cops το ονόμασαν "ατύχημα" η δε ανακρίτρια "βιασμό".
Πάντως, μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση, χιλιάδες άνθρωποι, κι όχι μόνο αυτοί που έχουν σοβαρούς λόγους να αισθάνονται αποκλεισμένοι κοινωνικά και κατάφωρα στοχοποιημένοι και αδικημένοι, δεν κάθισαν να το φιλοσοφήσουν πολύ και ξεχύθηκαν μαζικά στους δρόμους: France: Molotov cocktails fly as fiery protests rock Paris  και France: Thousands march against racism and police brutality in Paris

Ίσως ο νεαρός Τεό πρέπει να νιώθει και τυχερός. Αν του'χε συμβεί να τον στανματήσουν οι "Αρχές" σε κάποια αμερικανική πόλη, μπορεί και να μην επιζούσε, σύμφωνα με τα εκεί κυρίαρχα ήθη! Μετά τον "τυπικό έλεγχο" από τους ανέκφραστους κλόουν που τρομοκρατούν δίκαιους και άδικους, υπερασπίζοντας το "δίκαιο" του πολυεθνικού-χρηματοπιτωτικού ολοκληρωτισμού και των πολιτικών τσιρακίων του.

 Κι ας μην λησμονήσουμε και τη χώρα που αποτελεί το "λίκνο της δημοκρατίας", το αλωμένο διαχρονικά από πολιτικούς προδότες ενός λαού χωρίς μνήμη και μάθηση κι από εγχώριους και διεθνείς αντιπροσώπους των κυρίαρχων τομέων (πχ "αγορές"). Τη χώρα όπου ζει και βασιλεύει εδώ και πολλές δεκαετίες ολόκληρη σπείρα ή ολόκληρες φατρίες από κάθε είδους "διασκεδαστές": πνευματικούς ή θεσμικούς, για γέλια κι ως αντίβαρο στο πολύ κανονικά κλάμα. Με αμετανόητες στρατιές οπαδών τους (πχ "παραδοσιακοί ψηφοφόροι" παραδοσιακών πολιτικών "τζακιών")...
 Έτσι λοιπόν, στο πολύκροτο σκάνδαλο του "Real Estate Μονή Βατοπεδίου", όπως το αποκαλούσαν, δόθηκε επιτέλους ένα δίκαιο τέλος! Και ο Ιησούς Χριστός (αυτός που λένε ότι είπε κάτι για κατόχους δύο χιτώνων αλλά τίποτε για το γεγονός πώς γίνεται ένας να'χει δύο χιτώνες και όλοι οι άλλοι κανέναν!) αναστήθηκε πρόωρα προς τιμή του κατηγορούμενου ηγούμενου. Και συμμέτοχου σε τελείως κοσμικές οφ σορ εταιρίες - ΒΑΤΟΠΕΔΙ Ltd (αν και άνθρωπος του πνεύματος που αποκαλείται
θεός), ο οποίος αθωώθηκε, βγάζοντας λάδι και όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονταν σε αυτή την τεράστια υπόθεση. Πολλά, λοιπόν, μέλη του "ποιμνίου" (μετάφραση= κοπάδι! κάτι που προϋποθέτει και την ύπαρξη βοσκών και χλόης για βοσκή...) φώναζαν μέσα στη δικαστική αίθουσα με συγκίνηση το "χριστός ανέστη!", ενώ αργότερα φιλούσαν τα χέρια του πρώην κατηγορούμενου και ζητούσαν την ευλογία του.
Και η πλάνη έλαβε τέλος και η ανακούφιση θριάμβευσε και τα δάκρυα χαράς κάλυψαν για λίγο μια καθημερινά σκληρή και πεισματικά αδικαίωτη "άβολη γνώση": ότι μία στις τέσσερις ή τρισήμιση οικογένειες "ζει" με μεγάλη ως πολύ μεγάλη πια δυσκολία (υπολογίζεται ότι 424.000 παιδιά ζουν στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως καταδεικνύει η ετήσια έκθεση της UNICEF για τα παιδιά στην Ελλάδα, που παρουσιάστηκε τον Απρίλη του 2016), ότι η ημιαπασχόληση-δήθεν "εργασία" αποτελεί στην ουσία τη σημερινή κατάπτυστη μορφή εργασιακής δουλείας και ημι-ανεργίας , ότι γύρω στο μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι με όνειρα και πολλά προσόντα έχουν μεταναστεύσει κι έπεται συνέχεια, ότι οι αυτόχειρες απ'την αρχή του ξεπουλήματος ανθρώπων και πόρων αποτελούν τον πληθυσμό μιας επαρχιακής πόλης, ότι η κυβερνώσα αριστερά εισαγάγει "Κόφτες" στις ζωτικές κοινωνικές δαπάνες τη στιγμή που ξέρει ότι πρωτογενή πλεονάσματα σε περιόδους πολύ μεγάλης ύφεσης μοιάζουν με πλημμύρα στην έρημο Σαχάρα...

 Ζούμε δυστυχώς στην εποχή των κακόγουστων, αντιαισθητικών, παρασιτικών, από κάθε άποψη τρομαχτικών κλόουν!
Στο χέρι μας είναι να μην τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν οριστικά και αμετάκλητα τη ζωή μας σε μια κακοστημένη, απαράδεκτη φάρσα (που αποκαλούμε και "πραγματικότητα") και άκρως επικίνδυνη για εμάς που είμαστε καλώς ή κακώς ήδη εδώ και γι' αυτούς που είναι να έρθουν...


ανιχνευτής


3 σχόλια:

  1. Εμάς μας κάνει ένα περίεργο πράγμα τρομερή Εντύπωση! Δέν έχουμε απαίτηση να το καταλάβαιτε αλλά θα το Πούμε! πήρε. π.χ. Αυτός ο Μύξας ο Νταΐζεμπλούμ μπλιμ μπλουμ, Μόνο στην Χώρα μας μετρά και περνά η μπογιά του, σε άλλες Χώρες τον έχουν για Τσατσά στους Οίκους Τους! Καλά Ολόκληρη Ελλάδα δεν υπάρχει Ένας να του πει: "ΔΕΝ καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και ούτε συζητάμε καν μαζί σου (απλά) διότι δεν μας αρέσει όχι μόνο τα προσωπικά σου πιστεύω αλλά και το.. Βιογραφικό σου (καλά διαβάσατε)! Είμαστε ΜΛΚΣ αλλά όχι και τόσο ΜΛΚΟΓΚΆ....ια !"
    Ακόμη και ο Μπαρουφάκης που και ο ίδιος δεν φτουρά (είναι για τα πανηγύρια) τον ... εφόδευσε! Και ξοδεύει όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά και όσοι άλλοι φαία ουσία για τον Τσατσά;;
    Δηλαδή πώς την βλέπεται εσείς; Είμαστε Χώρα Αποικιοκρατούμενη για ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ;;; Εμείς λέμε ότι είμαστε από την εποχή του Οθωνα (εξαιρέσεις εξαιτίας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ και όχι της Πολιτείας, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΜΑΣ ΕΠΟΣ του 40 και Η ΠΕΡΗΦΆΝΙΑ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ (ΜΑΣ) ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ ΜΑΣ (ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΔΣΕ))! Όλα τα άλλα είναι για τον .... !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνουμε τι θες να πεις, πού θες να καταλήξεις κι αν αυτή η ανάρτηση έχει και τόσο μεγάλη σχέση με το σχόλιό σου!
      Αλλά ας το πάμε έτσι όπως θες:
      Δηλαδή το δικό σου αγκάθι ή κόλλημα ή πηγή περισσότερων προβλημάτων είναι ο Ντάισελμπλουμ, με το ύποπτο παρελθόν; Ο Γιούνκερ με το ακόμα πιο αμαρτωλό παρελθόν δεν είναι; Ο Σόιμπλε που κατέστρεψε οικονομικά τόσους συμπατριώτες του και γι'αυτό πυροβολήθηκε και καθηλώθηκε στο καροτσάκι και τώρα το παίζει αφέντης-τσάρος της Ευρώπης, με την πλάτη των αμερικανικών πολυεθνικών και των τοκογλύφων, δεν είναι; η Διεθνής των τοκογλύφων δεν είναι; Οι false flag επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών και των οργάνων τους που τις βαφτίζουν τρομοκρατία και μετα έρχεται η τρελή αστυνομοκρατία, δεν είναι; Οι εγχώριοι πολιτικοί απατεώνες με τις κουμπαριές τους και τη διαχρονική ληστεία δημόσιου χρήματος, δεν είναι; Ο ΓΑΠ με τον ρόλο που έπαιξε και κυκλοφορεί ακόμα στο δημόσιο βίο της χώρας σαν κινηματίας, δεν είναι; Η "αριστερά" τουΟΧΙ (που είναι ακόμα σε ισχύ! Θεσμικά!!!!) που το'καν ΝΑΙ και του Κόφτη και του δημόσιου ξεπουλήματος για 99 έτη- βέπε "ανάπτυξη", δεν είναι; Το ΜΠΑΤΣΟΚ των σοσιαληστών, που διέλυσε το'80 την καθόλου ασήμαντη βιομηχανική υποδομή της χώρας και μετά την αγροτική παραγωγή και άρα την πρωτογενή παραγωγή και διατροφική αυτονομία με τις ευλογίες της τότε ΕΟΚ, δεν είναι;
      Όσο για το ΕΑΜ σου, τις συμμορίες των σταλινικών δολοφόνων που τόσο στα βουνά όσο και όταν μπήκαν το Δεκέμβρη σκότωναν αβέρτα τροτσκιστές, αρχειομαρξιστές, αναρχικούς ακόμα και παλιούς συντρόφους τους, ενώ και ο ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ στην διαφωτιστική ανάρτησήτου (στην οποία και σε παραπέμπουμε μπας και δεις λίγο παραπέρα από την εθνική μύτη σου) “ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ”: Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΚΡΑΤΟΥΣ - Η αποδόμηση του εν λόγω εθνικού μύθου από διεθνιστική επαναστατική πλευρά - http://hypnovatis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_23.html όπως επισημαίνει:
      "όταν ξέρεις εκ των προτέρων ότι αν σκοτώσεις έναν γερμανό (και μάλιστα για προσχηματικούς λόγους, μια και η "εθνική αντίσταση" δεν είχε την παραμικρή συμβολή ούτε στην "απελευθέρωση" της χώρας, ούτε γενικότερα στην έκβαση του πολέμου) θα πεθάνουν είκοσι έλληνες, έχεις δύο επιλογές: ή δεν τον σκοτώνεις, ή, αν το κάνεις, κάθεσαι και υπερασπίζεσαι τα άμαχα γυναικόπαιδα (όπως έκαναν οι Κλέφτες της τουρκοκρατίας) και δεν την κοπανάς στο βουνό (όπως ΔΕΝ έκαναν οι Κλέφτες της τουρκοκρατίας).Άλλωστε η "εθνική αντίσταση" δεν έδωσε ποτέ μια κανονική μάχη με τους στρατούς κατοχής (όπως π. χ. οι παρτιζάνοι του Τίτο στη Γιουκοσλαβία) ώστε να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι προκάλεσε κατακράτηση σημαντικών δυνάμεων του Άξονα στην Ελλάδα."
      Αλλά τον βρώμικο ρόλο, καθαρά κομματικό και ουδόλως κινούμενο από εθνικοαπελευθερωτικά ιδεώδη (ο Ριζοσπάστης έγραφε λίγο πριν το'40 για την "αδελφή ναζιστική υπερδύναμη" και όταν τα "αδέλφια τους" επιτέθηκαν στη Ρωσσία του Στάλιν έγιναν οι κακοι φασίστες ) ξεσκεπάζει και ο μεγάλος διεθνιστής Άγις Στίνας στα σημαντικότατα κείμενά του:
      http://stinas.vrahokipos.net/texts/eam_elas_opla.htm#IV_Η_ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ_ΤΩΝ_ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ
      και
      http://stinas.vrahokipos.net/texts/eam_elas_opla.htm#ΓΙΑΤΙ_ΤΟ_ΕΑΜ_ΔΕΝ_ΠΗΡΕ_ΤΗΝ_ΕΞΟΥΣΙΑ_ΟΤΑΝ_ΕΦΥΓΑΝ)_ΟΙ_ΓΕΡΜΑΝΟΙ).
      Έχουμε κι εμείς ένα αφιέρωμα:
      http://antidras.blogspot.gr/2015/12/blog-post_21.html#more

      Διαγραφή
    2. Eκτός κι αν ο φίλος - η; - , μ΄έναν περίεργο τρόπο, μας κάνει πλάκα όπως γράφει όσα γράφει! Σε αυτή την περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδεχτούμε: "πω πω! μας την έφερες! "
      Και μια απορία. Όταν γράφει σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, είναι γιατί αντιπροσωπεύει και κάποιους άλλους εκτός από τον εαυτό του; Την οικογένεια, την παρέα, τη γειτονιά, τη λέσχη, το σύλλογο, το κόμμα, τη χώρα;

      Διαγραφή