ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

  • ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ ΣΑΚΣ. 
  • Επισχέσεις ειδικευόμενων και ειδικευμένων παντού. Κανείς απλήρωτος γιατρός να μην εφημερεύει. Συμμετοχή των αγωνιζόμενων γιατρών και στις συνελεύσεις των Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων για να παίρνουν κι αυτές αγωνιστικές αποφάσεις.
  • Προχωράμε δυναμικά σε μαζικοποίηση και συντονισμό του αγώνα για αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων καθώς και για άμεσα, πρακτικά μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση, για ανάσχεση του ξεριζωμού των νέων γιατρών προς το εξωτερικό
  •  Αποφασιστική και περήφανη αγωνιστική στάση ενάντια σε κάθε είδους και απόχρωσης ΛΑΜΟΓΙΟ που έχει το θράσος να απειλεί αγωνιζόμενους υγειονομικούς.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Από Α.Ρ.Σ.Ι. - Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, 2/5/15

Μια ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ και ΚΑΘΟΔΗΓΗΜΕΝΗ αισχρή επίθεση αυταρχισμού και τρομοκράτησης εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες ενάντια στους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς – ιδιαίτερα ενάντια στους ειδικευόμενους – που παλεύουν για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους και για την αποτροπή της κατάρρευσης των δημόσιων νοσοκομείων.
Έχουμε και λέμε :
  • Σισμανόγλειο. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευομένων δέχεται ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ που με ύφος μπράβων της νύχτας την απειλούν “σταμάτα αυτό που κάνεις γιατί θα το πληρώσεις”.
  • Παίδων Πεντέλης. Ο υποδιοικητής και η νομική σύμβουλος του νοσοκομείου κοινοποίησαν έγγραφο με το οποίο απειλούσαν τους ειδικευόμενους πως ο χρόνος της επίσχεσης δεν θα λαμβάνεται υπόψη ως χρόνος ειδικότητας και τους ειδικευμένους πως ο χρόνος επίσχεσης δεν θα λαμβάνεται υπόψη για την ... εξέλιξη (!). H νομική σύμβουλος του νοσοκομείου κάλεσε ειδικευόμενους στο γραφείο της για να τους κάνει όπως αποδείχτηκε ... face & fashion control (!!) και να τους πει ούτε λίγο ούτε πολύ “εσύ με τόσο ακριβά ρούχα που φοράς γιατί διαμαρτύρεσαι ?” (!!!).
  • Φλέμιγκ. Η διοικήτρια απειλούσε πως θα φέρει εισαγγελέα για να ελέγξει (ο εισαγγελέας) “αν τα χρήματα των εφημεριών για τα οποία κάνουν επίσχεση οι ειδικευόμενοι τα έχουν όντως ανάγκη” (!).
    Επίσης, η διοικήτρια προκλητικά φωτογράφιζε την πρώτη μέρα της επίσχεσης τους ειδικευόμενους που έκαναν συγκέντρωση στην πύλη. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην διοκήτρια και σε κάποιους διευθυντές τμημάτων από γιατρό άλλου νοσοκομείου, μέλος της συνδικαλιστικής ηγεσίας του “Μετώπου” (ΣΥΡΙΖΑ) που ισχυριζόταν πως η επίσχεση ήταν παράνομη λόγω “προθεσμίας”, αν και οι δηλώσεις είχαν κατατεθεί στο πρωτόκολλο την προ-προηγούμενη μέρα όπως ορίζει ο νόμος.
  • Ελπίς. Τομεάρχης με έγγραφό του μέσω πρωτοκόλλου απειλούσε πως θα “φέρει τον εισαγγελέα” αν δεν παρουσιαστούν οι γιατροί που είχαν δηλώσει επίσχεση. Η διοικητική διευθύντρια δήλωνε ευθαρσώς “αφού λαμβάνετε τον τακτικό μισθό, γιατί θέλετε να πληρώνεστε και εφημερίες ?”
  • Τζάνειο. Δύο γιατροί τμήματος, εκ των οποίων ο ένας (με βαθμό διευθυντή) υποψήφιος με το “Μέτωπο” (ΣΥΡΙΖΑ) στις τελευταίες εκλογές των ιατρικών συλλόγων, πρωτοκόλλησαν αισχρό έγγραφο στο οποίο μαζί με τις γνωστές απειλές για “εισαγγελέα” κλπ, αναφέρουν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ όλους τους ειδικευόμενους του τμήματός τους ως “άσχετους” και “επικίνδυνους” και ζητούν “έλεγχο των πτυχίων τους” (!!!!), επειδή οι ειδικευόμενοι τόλμησαν να κάνουν επίσχεση ακολουθώντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης γιατρών του νοσοκομείου. Οι ίδιοι δύο κύριοι με άλλο έγγραφό τους πρακτικά ζητούν να εφαρμοστεί το παλιό σχέδιο συγχωνεύσεων κλινικών Λοβέρδου – Λυκουρέντζου – Λιαρόπουλου και να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το συγκεκριμένο τμήμα.
Τα παραπάνω δείχνουν πως δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια “μεμονωμένα γεγονότα”. Πρόκειται για ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ τρομοκράτησης και συκοφάντησης σε ΟΛΑ σχεδόν τα νοσοκομεία όπου οι απλήρωτοι γιατροί προχωρούν σε επισχέσεις αυτές τις μέρες. Και ΜΥΡΙΖΕΙ εμφανώς ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ από ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, σε αγαστή σύμπνοια με τον γνωστό βρωμερό εσμό γραφειοκρατών, αρχιφακελλάκηδων και αρχιμιζαδόρων που τόσα χρόνια λυμαίνονται τα νοσοκομεία και θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι τόσο τον ανθρώπινο πόνο όσο και την εργασία (κακοπληρωμένη ή απλήρωτη) της μεγάλης πλειοψηφίας των έντιμων γιατρών και των λοιπών υγειονομικών.

Κυρίες και κύριοι, ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ ΧΤΥΠΗΣΑΤΕ. Γελάει ο κόσμος.
  • Τον ... “εισαγγελέα” δεν έχουν κανέναν λόγο να τον φοβούνται οι έντιμοι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί και ιδιαίτερα οι ειδικευόμενοι. Τον “εισαγγελέα” έχουν κάθε λόγο να τον φοβούνται αυτοί που έκλεισαν νοσοκομεία, αυτοί που δεν δίνουν τα νόμιμα ρεπό, αυτοί που ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ τα δεδουλευμένα μας, καθώς επίσης και οι μιζαδόροι, οι φακελλάκηδες και οι κοπανατζήδες. Γι αυτό ΜΗΝ ΞΥΝΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ.
  • “Πόθεν έσχες” και έλεγχο για το τι μάρκα ρούχα φοράνε, τι βίλες απόκτησαν, τι καταθέσεις έχουν στο εξωτερικό κλπ, χρειάζονται κάποιοι “νομικοί σύμβουλοι” νοσοκομείων που επί χρόνια “γνωμοδοτούν” υπέρ συγκεκριμένων μεγαλοπρομηθευτών για να πληρώνονται αυτοί “ντάγκα” απ το δημόσιο τις σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις συν τους τόκους. Δεν χρειάζονται “πόθεν έσχες” οι ειδικευόμενοι γιατροί των 800 ευρώ τον μήνα. Καταλάβατε, κυρία νομικέ σύμβουλε του Παίδων Πεντέλης”, ή τα θέλετε ακόμα πιο λιανά ?
  • ΤΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑΚΙΑ σε νέες γιατρούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των συναδέλφων τους και για το ύψιστο δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην δημόσια – δωρεάν – ποιοτική περίθαλψη, καθώς και όλα τα παρόμοιου είδους ΜΠΡΑΒΙΛΙΚΙΑ, να ΚΟΠΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ αλλιώς οι αγωνιζόμενοι γιατροί ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ να κάνουν τους δράστες να ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΑ.
  • Έλεγχος αναδρομικό όχι μόνο στα “πτυχία”, αλλά και στους ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, και στις διαδικασίες κρίσης – διορισμού – εξέλιξης, καθώς επίσης και ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ των τελευταίων ετών πρέπει επειγόντως να γίνει για εκείνους τους ελάχιστους ΘΛΙΒΕΡΟΥΣ που με προφανή ιδιοτελή κίνητρα απειλούν να στιγματίσουν ΟΛΟΥΣ (!) τους ειδικευόμενούς τους, ομολογώντας έτσι ουσιαστικά ως “άβουλοι και μοιραίοι αντάμα” πως είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να εκπαιδεύσουν αλλά και να θεραπεύσουν αφ εαυτοί χωρίς να δουλεύει για πάρτη τους ο ... “σκλάβος” 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο.
Και το κυριότερο : μέσα σε όλα τα παραπάνω, φαίνεται από κάποιους ένας ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ αισχρού – βρωμερού – γλοιώδους ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ “ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ”, που μπροστά του ωχριούν ακόμα και τα πιο μαύρα παραδείγματα παρόμοιων φαινομένων από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ παλιότερα. Η υποταγή στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ διδάσκει πολύ γρήγορα συμπεριφορές ...

Οι έντιμοι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί, και ιδιαίτερα οι νεότεροι, ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ.
Αγωνίζονται δυναμικά για τα δικαιώματά τους, για δωρεάν δημόσια υγεία.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ, ΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !
το διαβάσαμε στο arsigr 

1 σχόλιο:

  1. Γιατί το KΚΕ είναι μέρος του βαθέως συστήματος

    http://www.efsyn.gr/arthro/giati-kke-einai-meros-toy-vatheos-systimatos

    ΑπάντησηΔιαγραφή