Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Δυο αναρτήσεις - δυο διαφορετικοί κόσμοιΔιαβάζουμε και βλέπουμε ΕΔΩ τα εξής:

" ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΜΑΧΩΝ
Καθώς οι εκρήξεις αποτυπώνονται στον ουρανό της Γάζας, Ισραηλινοί μαζεύονται και παρακολουθούν πυραύλους να χτυπούν την Λωρίδα της Γάζας κατά την ισραηλινή επίθεση της Πέμπτης, όπως μεταδόθηκε από το CNN
Η ανταποκρίτρια του CNN Ντιάνα Μάγκνεϋ, είχε βγει στον αέρα ζωντανά από την κορυφή ενός λόφου στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος επευφημούσε και χειροκροτούσε κάθε φορά που κάπιος πύραυλος έπεφτε στην Γάζα.

http://youtu.be/pqbOSqx84Mk

"Όπως βλέπετε, βρίσκονται τριγύρω πολλοί Ισραηλινοί που πανηγυρίζουν όποτε βλέπουν τέτοιου είδους επιθέσεις", μετέδοσε η Μάγκνεϋ.
Μερικά λεπτά αργότερα, η δημοσιογράφος έγραψε στο τουίτερ: "Ισραηλινοί στον λόφο πάνω από το Σντεροτ πανηγυρίζουν καθώς βόμβες πέφτουν στη Γάζα, απειλή πως θα "με καταστρέψουν άμα πω έστω μια λέξη λάθος" Κάθαρματα". Ωστόσο, το τουίτ της 20 λεπτά αργότερα κατέβηκε. "

Αρχικά μας φαίνεται θαρραλέα η ανάρτηση της αμερικανίδας δημοσιογράφου στο τουίτερ, εργαζόμενης σε ένα από τα μέσα-πυλώνες της νεοταξικής προπαγάνδας και χειραγώγησης του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού και χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού (άραγε παραμένει στη δουλειά της με μια αυστηρή επίπληξη ή μπορεί και ν'απολύθηκε;) Η αμηχανία που νιώθουμε, για όσα αναφέρει σχετικά με τις αντιδράσεις του πλήθους (που'ταν στημένο λες και χάζευε από ψηλά τίποτα εορταστικά πυροτεχνήματα) και το σφίξιμο στα χείλη σε συγχρονισμό με αυτό στο στομάχι δεν μας αφήνει να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Από αυτή τη θέση έρχεται να μας βγάλει αυτό που βλέπουμε στη διπλανή καρτέλα μιας άλλης ανάρτησης. Και θεωρούμε πως αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε τέτοιας "ποιότητας" αλλαλάζοντα πλήθη:Και λέμε καληνύχτα με την αρχική εικόνα αυτής εδώ της ανάρτησης. Η Ιστορία πρέπει να προχωρήσει κι αυτή αμήχανη, αιματοβαμμένη και παραπαίουσα. Μέχρι να μας πει και η ίδια..."Αντίο"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου