ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

" Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι αναπνέουν πάρα πολύ. Αυτό καταστρέφει τη Φύση."

  
Τα νέα..."επιστημονικώς τεκμηριωμένα"..."μέτρα" για "το καλό του πλανήτη", αν κι όχι τόσο των ανθρώπων πάνω σε αυτόν, θα συνεχιστούν μετά το ακατάσχετο μασκοφοριλίκι της με υπερηχητική ταχύτητα παγκόσμιας εξάπλωσης ΠΛΑΝΔΗΜΙΑΣ! - Μετά από όλα όσα έγιναν...Μετά από όλα αυτά τα κωμικοτραγικά και "πλανδημικά", μπορείς ακόμη να εμπιστευτείς τα οποιαδήποτε ανανεωμένα αφηγήματά τους;; * ... Μήπως σου λένε ψέματα ακόμη κι όταν λένε αλήθεια; Και η brand new θρησκεία της "Κλιματικής Αλλαγής" θα απαιτήσει οι ιερείς της να επιβάλλουν περιορισμό στις...ανθρώπινες ανάσες με τη θέσπιση ίσως κάποιου "φόρου αναπνοής"? Αν όχι με μηνιαία έστω με ετήσια καταβολή του απαιτούμενου ποσού, που θα είναι κυμαινόμενο και θα προσδιορίζεται με κάποιο προσαρμοσμένο μετρητή στο (κενό νοήματος) εμπρόσθιο τμήμα του κρανίου των δίποδων φορολογούμενων...Μια συμφέρουσα λύση είναι και η κυκλοφορία και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους με αντιασφυξιογόνο μάσκα, για να προστατευτεί ο αέρας από τις τοξικές ανάσες και όχι το αντίθετο αυτή τη φορά, ενώ το  συγκεκριμένο προϊόν θα γνωρίζει πρωτόγνωρη άνθηση πωλήσεων...

Όσο γι' αυτούς τους τρισάθλιους που δεν συγκρατούν τις κλανιές τους σε εξωτερικούς χώρους, εκλύοντας ποσότητα μεθανίου στην εύθραυστη ατμόσφαιρα, οι ποινές θα πρέπει να είναι βαρύτατες, μπορεί και φυλάκιση αν όχι δημόσιος απαγχονισμός για παραδειγματισμό... 

(Ως εισαγωγή στο παρακάτω άρθρο που αναδημοσιεύουμε σε μετάφραση).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες (σ.σ. με τους οποίους δυστυχώς αναπνέουμε τον ίδιο αέρα...), οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αναπνέουν πάρα πολύ. Αυτό καταστρέφει τη Φύση

dailymail.co.uk : (" Now scientists say BREATHING is bad for the environment: Gases we exhale contribute to 0.1% of the UK's greenhouse gas emissions "). Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να αποτρέψουν την κλιματική αλλαγή - να τρώτε λιγότερο κρέας, να κάνετε ποδήλατο, να εξοικονομήσετε ενέργεια. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα που η ανθρωπότητα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Αυτό το πρόβλημα είναι η αναπνοή.

Τα αέρια στον αέρα που εκπνέονται από τους ανθρώπινους πνεύμονες συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Το μεθάνιο και το υποξείδιο του αζώτου στον αέρα που αναπνέουμε αποτελούν έως και 0,1 τοις εκατό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, λένε οι επιστήμονες. (σ.σ. ή "επιστημονικοί τρομοκράτες")

Και αυτό δεν μετράει καν τα αέρια που απελευθερώνουμε όταν ρέψουμε και κλανάμε, ή τις εκπομπές που προέρχονται από το δέρμα μας χωρίς να το καταλάβουμε.

Επικεφαλής της νέας μελέτης ήταν ο Dr Nicholas Cowan, φυσικός της ατμόσφαιρας στο Βρετανικό Κέντρο Οικολογίας και Υδρολογίας στο Εδιμβούργο.

«Ο αέρας που εκπνέεται από τον άνθρωπο μπορεί να περιέχει μικρές αυξημένες συγκεντρώσεις μεθανίου (CH4) και υποξειδίου του αζώτου (N2O), που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη», ανέφεραν ο Δρ. Cowan και οι συνεργάτες του.

«Θα συνιστούσαμε προσοχή από όσους θεωρούν ότι αυτές οι εκπομπές είναι ασήμαντες».

Όπως θυμόμαστε οι περισσότεροι από τα μαθήματα επιστήμης στο σχολείο, οι άνθρωποι εισπνέουν οξυγόνο και εκπνέουν διοξείδιο του άνθρακα.

Όταν εισπνέουμε, ο αέρας εισέρχεται στους πνεύμονες και το οξυγόνο από αυτόν τον αέρα εισέρχεται στο αίμα και το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), ένα απόβλητο αέριο, μετακινείται από το αίμα στους πνεύμονες και εκπνέεται.

Με τα φυτά είναι το αντίθετο. Τα φυτά χρησιμοποιούν CO2 για να δημιουργήσουν οξυγόνο ως υποπροϊόν (μια διαδικασία γνωστή ως φωτοσύνθεση).

Κάθε άτομο εκπνέει CO2 όταν εκπνέει, αλλά στη νέα τους μελέτη, οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στο μεθάνιο και το υποξείδιο του αζώτου.

Και τα δύο αυτά αέρια είναι ισχυρά αέρια θερμοκηπίου, αλλά επειδή εκπνέονται σε πολύ μικρότερες ποσότητες, η συμβολή τους στην υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να αγνοηθεί.

Επιπλέον, τα φυτά απορροφούν ουσιαστικά όλο το CO2 που απελευθερώνεται από την ανθρώπινη αναπνοή, επομένως «η συμβολή του CO2 από την ανθρώπινη αναπνοή στην κλιματική αλλαγή είναι ουσιαστικά μηδενική», λέει ο Δρ Cowan στην MailOnline.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το μεθάνιο και το υποξείδιο του αζώτου, καθώς τα φυτά δεν χρησιμοποιούν αυτά τα αέρια στη φωτοσύνθεση.

Στη μελέτη, οι επιστήμονες εξέτασαν τις εκπομπές μεθανίου και οξειδίου του αζώτου στην ανθρώπινη αναπνοή από 104 ενήλικες εθελοντές από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να πάρουν μια βαθιά αναπνοή και να την κρατήσουν για πέντε δευτερόλεπτα και μετά να εκπνεύσουν σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.

Συνολικά συλλέχθηκαν 328 δείγματα αναπνοής και καταγράφηκαν δεδομένα όπως η ηλικία, το φύλο και οι διατροφικές προτιμήσεις για κάθε συμμετέχοντα.

Μετά την ανάλυση των δειγμάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το υποξείδιο του αζώτου απελευθερώθηκε από κάθε συμμετέχοντα, αλλά το μεθάνιο ανιχνεύτηκε στην αναπνοή μόνο του 31 τοις εκατό των συμμετεχόντων.

Οι ερευνητές λένε ότι όσοι δεν εκπνέουν μεθάνιο όταν αναπνέουν, εξακολουθούν να είναι πιθανό να το "κλάσουν" - με άλλα λόγια, "κερνώντας".


Σχόλιο από τους συντάκτες του The Big The One: Αν μιλούσαμε για ένα άκρως επιστημονικό πείραμα στα γρήγορα moksha, τα οποία είναι εύκολο να πιαστούν στην Ευρώπη σε ένα ράλι υποστήριξης του x-la, θα κάναμε μόνο αυτό το πείραμα ευπρόσδεκτο. Είναι απαράδεκτο να αναπνέουμε τον ίδιο αέρα με αυτούς τους εκφυλισμένους· όλα αυτά τα αποβράσματα πρέπει να εξοριστούν στην τάιγκα, ή ακόμα καλύτερα, στην Ανταρκτική.

Ωστόσο, σε αυτή τη μελέτη δεν υπάρχει λέξη για τους βάλτους Moksha· μιλάμε για τους κατοίκους της Αγγλίας, οι οποίοι, σύμφωνα με φωτισμένους οπαδούς, αναπνέουν πολύ, κλάνουν και ιδρώνουν.
 

Το δανειστήκαμε από το  thebigtheone

1 σχόλιο:

  1. "Επιστημονικό" συμπέρασμα: κομμένο το κλάσιμο, κομμένη και η αναπνοή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή