ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Οι Κλιματικές Απάτες



(21 Νοεμβρίου 2022 | I & I Editorial Board: Climate Science Proves Scams Don’t Die of Exposure )

Οι παγκόσμιοι εγκληματίες του κλίματος δεν είναι οι ενεργειακές εταιρείες που πωλούν τα ορυκτά καύσιμα που απαιτούνται για την τροφοδοσία μιας σύγχρονης οικονομίας, ούτε εκείνες που κατασκευάζουν τα προϊόντα που καίνε αυτά τα καύσιμα. Οι πραγματικοί παραβάτες είναι οι κινδυνολόγοι της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι οποίοι αποκάλυψαν για άλλη μια φορά ποιο είναι το παιχνίδι, και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Το φετινό πανηγύρι των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, το 27ο Συνέδριο των Μερών, κατέληξε σε μια συμφωνία με την οποία τα πλούσια έθνη θα καταβάλλουν αποζημιώσεις στα φτωχότερα για τις ζημιές που υποτίθεται ότι προκάλεσε η ενεργειακή τους κατανάλωση. Η δική μας χώρα, μετά από επιμονή του ολοένα και πιο εξασθενημένου, πάντα προσκείμενου στους οικολογικούς κοπρίτες προέδρου της, θα συμμετάσχει ακόμη και στην απάτη. Το ποσό δεν είναι μεγάλο σε σχέση με την οικονομία μας - 1 δισεκατομμύριο δολάρια - αλλά δημιουργεί ένα προηγούμενο και λέει στον κόσμο ότι είμαστε πρόθυμοι κορόιδα.

Εξάλλου, 81 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν για να βάλουν έναν διανοητικά ασθενή στον Λευκό Οίκο. Άρα πρέπει να είμαστε υπέρ του να εξιλεωθούμε για τις περιβαλλοντικές μας αμαρτίες συμμετέχοντας σε ένα ελεγχόμενο από τον ΟΗΕ ταμείο ρουσφετιών.

Αλλά κάποιοι από εμάς βλέπουν τον εκβιασμό ως αυτό που είναι: Μέρος ενός τεχνάσματος για να χρησιμοποιηθεί μια κατασκευασμένη κλιματική κρίση ως ένας τρόπος να τιμωρηθούν τα ευημερούντα έθνη επειδή είναι πλούσια (βάζοντας την άπληστη Δύση στη θέση της μέσω της αναδιανομής του πλούτου) και να αντικατασταθεί ο καπιταλισμός με ένα κολεκτιβιστικό οικονομικό σύστημα όπου και όποτε είναι δυνατόν.
Φυσικά οι διεθνείς ληστές συγχαίρονται για τη δουλειά που έκαναν καλά.


"Αυτό το αποτέλεσμα μας πάει μπροστά", δήλωσε ο Simon Stiell, εκτελεστικός γραμματέας της Σύμβασης-Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. "Καθορίσαμε μια πορεία προς τα εμπρός σε μια συζήτηση δεκαετιών σχετικά με τη χρηματοδότηση των απωλειών και των ζημιών - συζητώντας για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις στις κοινότητες των οποίων οι ζωές και τα μέσα διαβίωσης έχουν καταστραφεί από τις πολύ χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής".

Μην νομίζετε ότι αναφέρεται στις φυσικές διακυμάνσεις του κλίματος της Γης. 
Το μήνυμα που υποτίθεται ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει χωρίς να αμφισβητήσει την αλήθεια του είναι ότι η καύση ορυκτών καυσίμων από τον άνθρωπο καταστρέφει το κλίμα καθώς υπερθερμαίνει τον πλανήτη.


Υπάρχουν μηδενικές αποδείξεις ότι αυτό συμβαίνει, ωστόσο κατακλυζόμαστε καθημερινά, αν όχι ωριαία, από ανεύθυνες εικασίες, άγριους ισχυρισμούς, προειδοποιήσεις που κόβουν την ανάσα. Είναι η παραπληροφόρηση στην πιο καθαρή της μορφή. Αξιόπιστα γεγονότα, όμως, υπάρχουν, και λένε μια πολύ διαφορετική ιστορία:

    "Οι προβλέψεις του ΟΗΕ για το 1990 ήταν ακόμη χειρότερες απ' ό,τι νομίζαμε". - Christopher Monckton, σύμβουλος πολιτικής της Μάργκαρετ Θάτσερ, Watts Up With That

    "Οι πεντηκονταετείς (1973-2022) τάσεις της θερμοκρασίας του καλοκαιριού (Ιούνιος/Ιούλιος/Αύγουστος) για τις συνορεύουσες 48 πολιτείες των ΗΠΑ από 36 πειράματα κλιματικών μοντέλων CMIP-6 είναι κατά μέσο όρο σχεδόν διπλάσιες από τον ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας που παρατηρείται από το σύνολο δεδομένων του κλιματικού τμήματος της NOAA". - Roy Spencer, ερευνητής για το κλίμα, Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Huntsville.

    γραμμική τάση θέρμανσης από τον Ιανουάριο του 1979 ανέρχεται πλέον σε +0,13 C/δεκαετία". - Spencer

    "Είμαστε κολλημένοι στις λεπτομέρειες των επιπέδων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στο αφηρημένο και αδύνατο πρόβλημα του περιορισμού της συγκέντρωσης του ατμοσφαιρικού CO2 - ενώ αγνοούμε τη φυσική κλιματική μεταβλητότητα και απλοποιούμε δραστικά την ανθρώπινη πλευρά". - Judith Curry, πρώην πρόεδρος της Σχολής Επιστημών της Γης και της Ατμόσφαιρας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Georgia .

    "Δεδομένα από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και διεθνείς πηγές δείχνουν ότι η συχνότητα των τυφώνων έχει ελαφρά μειωθεί τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν γίνει πιο σοβαροί. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι οι πυρκαγιές έχουν μειωθεί τον τελευταίο αιώνα. Οι περιπτώσεις ακραίας ξηρασίας και οι ανεμοστρόβιλοι παρέμειναν επίσης αμετάβλητες ή μειώθηκαν ελαφρώς". - Linnea Luekin, Ινστιτούτο Heartland
"Οι ακραίες θερμοκρασίες δεν έχουν αυξηθεί. Στις ΗΠΑ, όπου έχουμε τα καλύτερα δεδομένα, οι καύσωνες έχουν μειωθεί σε συχνότητα και ένταση τα τελευταία 100 χρόνια, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη Εθνική Αξιολόγηση του Κλίματος των ΗΠΑ". - Milloy

Οι λογοκριτές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πιθανό να κρίνουν αυτές τις αλήθειες, μερικές μόνο από τις πολλές, ως ρητορική μίσους. Και ίσως να έχουν δίκιο. Μισούμε το γεγονός ότι το ψέmμα έχει γίνει αλήθεια στη Δύση, όσον αφορά το κλίμα και πολλά άλλα. Έχει συνεχιστεί για πάρα πολύ καιρό. Το παιχνίδι πρέπει να τελειώσει.

μετάφραση Απολλόδωρος

- Γράφτηκε από τη Συντακτική Επιτροπή του I&I

Δικτυογραφία:

The Climate Cons – Issues & Insights

https://issuesinsights.com/2022/11/21/why-should-u-s-pay-reparations-to-u-n-climate-shakedown-artists/


Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου