ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

"Η αναβίωση του Χίτλερ..."

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάγανε
οι Ουκρανοφασίστες

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ:  Η Ουκρανία ήταν εξαρχής η πραγματική επιτιθέμενη, στις ρωσόφωνες περιοχές του Ντονμπάς εδώ και 8 χρόνια, από το 2014 μετά την "πολύχρωμη επανάσταση"!  ΙΔΟΥ:  Αφιερωμένο ...  ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ, ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ  ΟΡΔΩΝ {=τα "πουλέν" της Ε.Ε.? - "Οι ιδρυτές και χρηματοδότες της ΕΕ ήταν Ναζί" (Ω! Τι έκπληξις!)},το 2014: Ανατριχιάζει την Δύση, όταν ακούει, από τον Πούτιν την λέξη "αποναζιστικοποίηση" της Ουκρανίας! (και αυτό το άρθρο προέρχεται από τη συγγραφέα του κειμένου που ακολουθεί)...ΜΑΘΕ ΟΣΑ ΣΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: O πόλεμος δεν ξεκίνησε τώρα στην Ουκρανία… 10 χρόνια ολοκληρωτικός πόλεμος ΝΑΤΟ ΕΕ κατά Ντονμπάς.10.000 νεκροί 1.000.000 πρόσφυγες. Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΑΔΡΟΜΗ  ΕΠΙΣΗΣ: Διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια γνωστότατου αμερικανικού συστημικού δικτύου: «Μας είπαν ψέματα σε επική κλίμακα για την Ουκρανία * »  (Σύνδεση και με αυτά τα στοιχεία: Τα αληθινά αίτια και η αφορμή της σημερινής κρίσης στο ουκρανικό ζήτημα.TOP SECRET: το έγγραφο της αθετημένης συμφωνίας μη διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στ΄ Ανατολικά.)

Η αναβίωση του Χίτλερ, από βήματος της Ε.Ε... 

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Στα π@π@ρι@ του σας γράφει ο Ρωσικός λαός...


Η αναβίωση του Χίτλερ, από βήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλά με στόμφο, απειλητικά και... κοφτά, εξ ονόματος των λαών της Ευρώπης, χωρίς καν να τους ρωτήσει!
Είναι η Επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, Ιλβα Γιόχανσον.
""Δεν έχουμε πλέον λόγους να εμπιστευόμαστε τους Ρώσους.
Για τους Ρώσους, ο τουρισμός στην Ευρώπη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! ΕΪΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ!!!
Και δεν θέλουμε πλέον να δώσουμε αυτό το προνόμιο στους Ρώσους. Από τη Δευτέρα, θα είναι δυνατόν μπείτε στην ΕΕ από τη Ρωσία, μόνο για ανθρωπιστικούς και οικογενειακούς λόγους. Επίσης οι δημοσιογράφοι".
Ποια είσαι εσύ κυρά μου;;
Ποιος σε εξέλεξε να αντιπροσωπεύσεις τους λαούς της Ευρώπης με τέτοια διατάγματα χιτλερικού τύπου;;
Από πότε ο Ουκρανικός φασισμός καταθέτοντας τέτοιες προτάσεις, επιβάλλει στην "δημοκρατική" Ευρώπη τα καπρίτσια του;;
Με ποιο δικαίωμα στερείς τα έσοδα, από τον Ρωσικό τουρισμό, στις χώρες;; Κούλη, εσύ συμφώνησες;;;; Ποιον ρώτησες;;
Πώς καταργείς, κυρά μου, την ελευθερία της μετακίνησης ενός ολόκληρου λαού, επιρρίπτοντας πάνω του μια συλλογική ευθύνη, για να "τιμωρήσεις" τον Πρόεδρό του;;
Έχω ένα μυστικό, για σένα!
Στα παπάρια του σας γράφει ο Ρωσικός λαός, που ούτως ή άλλως, δεν του προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ η Ευρώπη σας! Ούτε θέρμανση, ούτε ζεστό νερό, ούτε φτηνή μετακίνηση, ούτε φτηνή διαμονή, ούτε σύντομες αεροπορικές πτήσεις, ούτε κουλτούρα, ούτε οικογενειακές αξίες!
Έχει στην χώρα του, τεράστιες και διαφορετικές εκτάσεις να επισκεφτεί και έχει το προνόμιο να ταξιδέψει σε Αραβικές χώρες, σε Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες, αντί να ακουμπήσει τα λεφτά του, στην χρεωκοπημένη Ευρωπαϊκή σφουγγαρίστρα των ΗΠΑ!
Μ΄αρέσει, που κάποτε βρίζατε την Σοβιετία, επειδή δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν ελεύθερα στην Δύση, οι Σοβιετικοί.
Χαχαχαχαχα! Τώρα είναι "άλλο αυτό"!
(Στην Ρωσική Ομοσπονδία μπορούν να ταξιδεύουν, άνετα, όλοι οι λαοί).

To διαβάσαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου