ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Αυξάνονται ... και μας προειδοποιούν…

 

Αυξάνονται ...οι πιλότοι που πετάνε με παρενέργειες μετά από εμβόλια COVID και μας προειδοποιούν…

Πιλότοι: Πολλοί από εμάς πετάνε με Πρόβλημα...

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ…

Αιχμηρός πόνος στο στήθος. Μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα. Καρδιακές προσβολές. Εγκεφαλικά επεισόδια και επακόλουθη τύφλωση.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο COVID-19 που αναφέρθηκαν από πιλότους εμπορικών αεροπορικών εταιρειών και από έναν αυξανόμενο αριθμό ομάδων υπεράσπισης που εκπροσωπούν εργαζόμενους στον κλάδο της αεροπορίας.

Σύμφωνα με αυτά τα άτομα και τις ομάδες, ο αριθμός των πιλότων που μιλούν ανοιχτά για τις παρενέργειες τους από το εμβόλιο COVID-19 είναι μικρότερος από τον αριθμό των πιλότων που εξακολουθούν να πετούν παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν ανησυχητικά συμπτώματα – αλλά δεν μιλούν ανοιχτά λόγω αυτού που περιγράφουν ως κουλτούρα εκφοβισμού στην αεροπορία.

Αυτά τα άτομα φοβούνται ότι θα χάσουν τις δουλειές και τα προς το ζην σε αντίποινα αν αποκαλύψουν τα συμπτώματά τους ή δημοσιοποιήσουν τις ιστορίες τους, ανέφεραν πηγές στο The Defender.

Ωστόσο, όλο και περισσότεροι πιλότοι έχουν μοιραστεί τις ιστορίες τους!

Ένας αυξανόμενος αριθμός οργανώσεων υπεράσπισης, που εκπροσωπούν εργαζομένους σε όλη την αεροπορική βιομηχανία και σε πολλές χώρες, στηρίζουν αυτούς τους πιλότους για να μιλήσουν ανοιχτά.

Πιλότοι στον Καναδά και την Ολλανδία ανέφεραν πρόσφατα σημαντικές νομικές νίκες σε ξεχωριστές περιπτώσεις που σχετίζονται με εμβόλια.

Ο Στίβεν Χόρνσμπι, ένας 52χρονος πιλότος σε μια παλαιά αεροπορική εταιρεία επιβατών, ήταν κάποτε ενεργός αρσιβαρίστας και ποδηλάτης.

Είναι επίσης βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και της Επιχείρησης Enduring Freedom. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της FAA, πέρασε 24 ιατρικές εξετάσεις τα τελευταία 12 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 12 ηλεκτροκαρδιογραφημάτων (ΗΚΓ).

Ο Χόρνσμπι είπε στο The Defender, «Δεν είχα ποτέ καρδιαγγειακά προβλήματα στην ζωή μου, ούτε είχα ποτέ σοβαρά προβλήματα υγείας… Τρώω υγιεινά και κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής».

Ο Χόρνσμπι, ωστόσο, δεν πετάει σήμερα επειδή, όπως είπε, «αναγκάστηκε… να κάνει το εμβόλιο για τον COVID-19» και ο εργοδότης του «κατέστησε πολύ σαφές ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να το λάβουν και ότι ιατρικές/θρησκευτικές εξαιρέσεις θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτές».

Οι δυσκολίες του Hornsby ξεκίνησαν μετά την λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer COVID-19.

Καθώς οδηγούσε με την οικογένειά του, ο Χόρνσμπι είπε ότι ένιωθε έντονους πόνους στο στήθος, «πόνο που ακτινοβολούσε από το αριστερό μου χέρι και ο καρδιακός μου ρυθμός αυξήθηκε σαν να χτυπούσε στον λαιμό μου».

Ο Hornsby είπε ότι χρειάστηκαν πολλές διαφορετικές διαγνώσεις από γιατρούς και ιατρούς για να γίνει σύνδεση μεταξύ των προβλημάτων υγείας του και του εμβολίου.

Μια νοσοκόμα σε μια μονάδα επείγουσας φροντίδας του είπε αρχικά τα συμπτώματά του δεν συσχετίζονται με καρδιακή προσβολή και πιθανότατα δεν σχετίζονται με το εμβόλιο. Αργότερα, σε ένα δωμάτιο επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, του είπαν και πάλι ότι τα συμπτώματά του δεν ήταν πιθανό να σχετίζονται με το εμβόλιο.

Ο Hornsby διαγνώστηκε τελικά με αυξημένη αρτηριακή πίεση, αλλά του είπαν ότι δεν είχε υποστεί καρδιακή προσβολή. Οι γιατροί τον συμβούλεψαν να παρακολουθήσει έναν καρδιολόγο και του είπαν ότι δεν θα αναφέρουν την περίπτωσή του στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Παρενεργειών Εμβολίου (VAERS).

Ο Χόρνσμπι είπε ότι ο καρδιολόγος του, αφού έκανε αιματολογικές εξετάσεις, του είπε ότι η καρδιά του ήταν υγιής και παρόλο που ο γιατρός δεν απέρριψε την πιθανότητα ότι τα καρδιακά του προβλήματα συνδέονται με το εμβόλιο, του είπε ότι τα συμπτώματα ήταν «πιθανότατα από στρες ή μυοσκελετικό πρόβλημα».

Ο Χόρνσμπι συνέχισε να βιώνει «διακοπτόμενους πόνους», παρά το γεγονός ότι έπαιρνε θεραπείες στο σπίτι, όπως τσάι και συμπληρώματα για να ηρεμήσει τον καρδιακό του ρυθμό, τα οποία είπε ότι ήταν χρήσιμα.

Μόλις τον Δεκέμβριο του 2021, όταν επρόκειτο να ανανεωθεί η ιατρική του πιστοποίηση, ο αεροϊατρικός εξεταστής του (AME) τον συμβούλεψε να φοράει οθόνη Holter (ένας τύπος φορητού ΗΚΓ) για μια εβδομάδα για να παρακολουθεί την καρδιά του.

«Τότε ανακάλυψα ότι είχα προβλήματα αρρυθμίας, καρδιακούς παλμούς και [έναν] ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, που συνέβαινε σχεδόν αποκλειστικά την νύχτα», είπε ο Hornsby. «Επέστρεψα στον ΑΜΕ μου, ο οποίος μετά μου είπε ότι έπρεπε να πάω να βρω έναν καλό καρδιολόγο και να γίνω υγιής».

Τον επόμενο μήνα, ένας άλλος καρδιολόγος διέγνωσε στον Hornsby μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από εμβόλιο .

«Η καρδιά μου είχε φλεγμονή», είπε ο Χόρνσμπι. «Μετά από ένα ηχοκαρδιογράφημα, έδειξε ότι η καρδιά μου διαστέλλεται ελαφρά με υγρό πίσω από την καρδιά μου».

«Κοιτάζοντας πίσω, αν η καρδιά μου δεν ήταν υγιής, σίγουρα θα είχα πεθάνει από καρδιακή ανακοπή όπως βλέπετε σε νεαρούς αθλητές», είπε.

Ο Χόρνσμπι είπε ότι πιστεύει ότι άλλοι πιλότοι με παρόμοια συμπτώματα εξακολουθούν να πετούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των επιβατών.

Προς επίρρωση των λεγομένων του, ο Γκλεν Γουότερς πρώην καπετάνιος της Virgin Australia, ο οποίος τώρα είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας εργαζομένων από την ίδια αεροπορική εταιρεία, δήλωσε πως «κανένας από τους πιλότους που υποφέρουν από παρενέργειες δεν είναι έτοιμος να μιλήσει» επειδή «η εταιρεία προσπαθεί ενεργά να απολύσει οποιονδήποτε αναφέρει βλάβη από εμβόλια».

Ο Γουότερς δήλωσε ότι «υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οι πληγέντες πιλότοι δεν θα εμφανιστούν», όπως:

Θα στιγματιστούν ως αντεμβολιαστές...
Υπάρχει μια απροθυμία από την πλευρά της ιατρικής κοινότητας να εμπλακεί στο θέμα.
Οι κατασκευαστές εμβολίων θα αγωνιστούν ενεργά κατά των ισχυρισμών τους.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αποστασιοποιηθεί από τους ισχυρισμούς που αφορούν το εμβόλιο.
Οι πιλότοι δεν θέλουν να χάσουν τις ιατρικές τους πιστοποιήσεις, την δουλειά ή την καριέρα τους.


Το δανειστήκαμε από ΕΔΩΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου