ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

" Να πως εξηγείται! "

 

Κι ενώ στην Ελλάδα η τιμή του λίτρου
φλερτάρει με τα 2,5 ευρώ αν όχι και
περισσότερο (όπως πάει...), στη δε Κύπρο
γίνονται..."θαύματα" !?


Ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό κι επεξηγηματικό βίντεο για όποιον ως τώρα αμφέβαλλε πως οι πανύψηλες τιμές των καυσίμων στα πρατήρια της "Griekenland" oφείλονται αποκλειστικά στις "διεθνείς εξελίξεις και άνοδο των τιμών" και όχι ή έστω ελάχιστα στις κρατικές (εμμονικές) επιλογές. Ή μήπως η ραγδαία αύξηση στις τιμές των προϊόντων δεν είχε ξεκινήσει ήδη πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία (το ξεχάσαμε;) και είχε άμεσα να κάνει με τα διαρκή και παραλόγως καταστροφικά lockdwns (με την Griekenland να "καμαρώνει" ένα από τα μακροβιότερα και σκληρότερα παγκοσμίως!); Για να'ρθουν εκ των υστέρων οι "επιστημονάρες" και να προβούν σε τέτοιες εφιαλτικά κυνικές δηλώσεις: Οι "ιερείς" της νέας θρησκείας το γυρίζουν σε περίεργες ψαλμωδίες: "Χρησιμοποιήσαμε τα lockdowns για να πιέσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν" Όσο για τη στάση της εγχώριας πολιτικής ηγεσίας στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας...τι να πει κανείς, λογικός; Μήπως κάτι σαν το "ντρέπεται και η ντροπή.;"... (Ό,τι αφήνεται "να αυγατίσει" γίνεται, διόλου σπάνια, θηλειά στο λαιμό! Ασουπή*! )

ΒΙΝΤΕΟ: "Να πως εξηγείται! Έτσι μας κοροϊδεύουν και πληρώνουμε ακριβά την βενζίνη"

link του βίντεο: https://youtu.be/p1FICe_be9w

ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ:

Αν ανήκεις σε αυτούς που είναι αναγκασμένοι να τρώνε λιγότερο από πριν (όπως προτρέπουν και οι δημοσιοκάφροι στην "TSONTA ΤV") , σε αντίθεση με τους "αλώβητους" ή θησαυρίζοντες από τεχνηέντως κατασκευασμένες "κρίσεις" κάθε είδους, που εξακολουθούνε να "τρώνε με χρυσά κουτάλια".. Και νιώθεις πως πλέον "πρέπει" να ανήκεις σε όλους αυτούς που οφείλουν να "δουλεύουν" (η δουλειά, όπως την εννοούν οι "πασάδες" και "κοτζαμπάσηδες" και οι "επενδυτές" τους, από τη δουλεία διαφέρει στον τόνο!) για να μαζεύουν λεφτά και να πληρώνουν ίσως και τα πιο ακριβά καύσιμα της Ευρώπης. Βλέπεις, η κυβέρνηση των "πρωτόγονων ιθαγενών" του προτεκτοράτου αυτού αρνείται πεισματικά ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ που σχετίζεται με την κατανάλωση καυσίμων, διότι δεν θέλει να ευνοήσει τους...ιδιοκτήτες πανάκριβων οχημάτων τύπου Porche Kayenne, σύμφωνα με τις δηλώσεις των πιο "ειλικρινών" στελεχών της. Και να βρίσκεις χρήματα να τα σκας στους πλέον υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος (ποιο "δημόσιο αγαθό"; αυτό πια αναβαθμίζεται σε είδος πολυτελείας!), συχνά πάνω έως πολύ πιο πάνω από τους βασικούς μισθούς. Κι αυτό το φοβερό δεν ήρθε ασφαλώς από το πουθενά, ούτε οφείλεται αποκλειστικά στην παγκόσμια "ενεργειακή φτώχεια", πώς σε άλλες χώρες της Ευρώπης προχώρησαν σε γενναίες επιδοτήσεις και μειώσεις φόρων που σχετίζονται με τα καύσιμα; (για παράδειγμα η ακριβότερη τιμή της βενζίνης στην Κύπρο βρίσκεται περίπου στα 1,40 ευρώ και όχι κοντά στα 2,2 ευρώ ή και παραπάνω!...). Αλλά ήταν κι απόρροια εγκληματικών πολιτικών επιλογών: H EE ματαίωσε το κλείσιμο των εργοστασίων λιγνίτη το 2024 και έδωσε παράταση μέχρι το 2028 – Εκτεθειμένη η ελληνική κυβέρνηση. και Απίστευτο: Η τιμή του ρεύματος έπεσε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης – Στην Ελλάδα… ανέβηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου