ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Κυνηγώντας φίδια...

 (απόσπασμα βίντεο από αυτό: ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ)


Με λίγα λόγια, τι βλέπουμε και ακούμε στο παραπάνω: Οι σκληροτράχηλοι Τσετσένοι κομάντος του Ραμζάν Καντίροφ έχουν "ξαμολυθεί" στη Μαριούπολη, εκεί όπου τις προηγούμενες ημέρες τα ναζιστικά "παλικάρια" της "Ταξιαρχίας Αζόφ" κυριολεκτικά οργίασαν εναντίον αμάχων (ιστορία 8 χρόνων αυτή σε βάρος αντιφρονούντων στην "πολύχρωμη επανάσταση" του 2014 και ρωσόφωνων πληθυσμών, ή το ξεχνάμε κύριοι/κυρίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.;), εκτελώντας ακόμα και άτομα που επιχείρησαν να διαφύγουν από την πολιορκούμενη πόλη ή γυρνώντας τους διά της βίας πίσω (Ποια συμφωνία διαφυγής αμάχων από "ανθρωπιστικούς διαδρόμους"; Kαι οι ναζί της "ταξιαρχίας Azov", που ελέγχουν σαν δηλητηριώδη φίδια την Μαριούπολη, πώς θα τη βγάλουν χωρίς ανθρώπινες ασπίδες, ενώ πλέον πέφτει η πόλη;). Για να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες στην προέλαση του ρωσικού στρατού. Αλλά και όχι μόνο αυτό: ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ των Ναζί AZOV στη Μαριούπολη. Ανατίναξαν οικοδομικό συγκρότημα 200 άμαχοι κάτω από τα ερείπια! ΣΦΑΓΗ . Οι Τσεστσένοι όμως ούτε αστειεύονται ούτε συγχωρούν. Στο παραπάνω βίντεο, μάχονται στις συνοικίες σε βάρος των νεοναζί και καταδιώκουν από γειτονιά σε γειτονιά στη Μαριούπολη, κτήριο με κτήριο, τους ναζί στη Μαριούπολη προσέχοντας, όπως δηλώνει σε αναρτήσεις του στα socιal media ο ηγέτης τους, να μην την πληρώσουν άμαχοι εγκλωβισμένοι στα διαμερίσματα και σπίτια. Στα οποία έχουν οχυρωθεί τα νεοναζιστικά κατακάθια και ψάχνουν αφορμή να κατηγορήσουν τους αντιπάλους για..."σφαγή αμάχων". Το "τίμημα" της καθυστέρησης της ολοκληρωτικής κατάληψης της Μαριούπολης ;...Στο παραπάνω βίντεο οι Τσετσένοι εξολοθρεύουν ενσωματωμένους στον ουκρανικό στρατό ναζί Αζοφιστές και απελευθερώνουν οικογένειες που όπως οι ίδιοι δηλώνουν, είχαν εγκλωβιστεί για ημέρες στο υπόγειο κτηρίου. Μια πόλη, με ρωσόφωνους την πλειοψηφία του πληθυσμού της, σε ομηρία από τους "Sieg Hile". Οι τελευταίοι μόλις τα βρούνε πολύ σκούρα φοράνε πολιτικά ρούχα, συγχωνεύονται με τους αμάχους και επιχειρούν να διαφύγουν, αλλά όπως δηλώνουν οι ίδιοι οιΤσετσένοι έχουν στα χέρια λεπτομερείς λίστες με τις φωτογραφίες και τα ονόματα όλων τους και εφόσον δεν κατέθεσαν όπλα και δεν εγκατέλειψαν τις εχθροπραξίες, όπως είχαν ζητήσει οι Ρώσοι, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξουν ... αιχμάλωτοι.....(Τελευταία εξέλιξη: Βίντεο-Τσετσένοι «καθάρισαν» την Μαριούπολη από τους νεοναζί του Αζόφ – Αναζητούν όσους κρύβονται ακόμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου