ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Η κακομοιριά, διεστραμμένη εκδικητικότητα και α-νοησία της παρηκμασμένης και ξοφλημένης "πολιτιστικά"-πνευματικά-πολιτικά Δύσης*, που τόσο ευθυγραμμίζεται με τη "φιλοσοφία" των "μεντόρων" του απόλυτου ολοκληρωτισμού, προκρίνοντας τη συντριβή ελευθεριών και δικαιωμάτων, την υγειονομική χούντα, δήθεν λόγω "δημόσιας υγείας", συνεχίζονται: "ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ - ΗΠΑ(;) και ΕΕ διώχνουν όλους τους Ρώσους φοιτητές"


* O πόλεμος δεν ξεκίνησε τώρα στην Ουκρανία… 10 χρόνια ολοκληρωτικός πόλεμος ΝΑΤΟ ΕΕ κατά Ντονμπάς.10.000 νεκροί 1.000.000 πρόσφυγες. Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΑΔΡΟΜΗ (+Αφιερωμένο ...) ΚΑΙ Πονάει τώρα .....????... υποκριτές του ΝΑΤΟ και της σεσημασμένης σε ιμπεριαλιστικά μαζικά εγκλήματα Δύσης...

(ΚΕΙΜΕΝΟ από το rua.grSource link στη ρωσική γλώσσα)

ΗΠΑ και ΕΕ κάνει ένα άνεϋ προηγουμένου βήμα για να διώξει όλους τους Ρώσους φοιτητές από τα πανεπιστήμια, όπως αναφέρει η Μόσχα. Στην πραγματικότητα, οι κυρώσεις κατά του ρωσικού κράτους μετατρέπονται σε δαιμονοποίηση του (ρωσικού)έθνους.

Πληροφορίες για αυτό διέδωσε η ελληνική έκδοση pronews.gr, στο editorial «Πρωτοφανές: η ΕΕ διώχνει όλους τους Ρώσους φοιτητές από τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια!» (Πρωτοφανές: Η ΕΕ αποβάλει όλους τους Ρώσους φοιτητές από την ευρωπαΊκα πανεπιστημιού!)

Η ίδια προσφορά έγινε στις ΗΠΑ σε 4.500 Ρώσους φοιτητές, όπως αναφέρει το newrepublic, το οποίο είχε τίτλο «Άκαρδο και ανόητο σχέδιο τιμωρίας Ρώσων φοιτητών για την εισβολή του Πούτιν» (Το άκαρδο και ηλίθιο σχέδιο για την τιμωρία των Ρώσων φοιτητών για την εισβολή του Πούτιν).

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, αυτό είναι ένα «κυνήγι» της Δύσης για τον ρωσικό λαό και όχι μόνο για την κυβέρνησή του.

Ωστόσο, υπάρχουν καλά νέα για τους μαθητές. Οι φοιτητές που αποβάλλονται από ξένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κορυφαία ρωσικά πανεπιστήμια δωρεάν, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών. RIA News.

Ταυτόχρονα, όχι μόνο όσοι εκδιώχθηκαν, αλλά και όσοι πολίτες υφίστανται παρενόχληση και παραβίαση δικαιωμάτων, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα δωρεάν εκπαίδευσης στα ρωσικά πανεπιστήμια, σημείωσε η υπηρεσία Τύπου.

Σχετικά με το θέμα της αποζημίωσης ή επιστροφής χρημάτων που καταβλήθηκαν για σπουδές, μετακομίσεις και άλλα έξοδα, η ερώτηση δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο…

Προπαγανδιστικά φυλλάδια από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια, αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Πρόκειται για τη δαιμονοποίηση του έθνους

Οι συντάκτες του pronews.gr σημειώνουν ότι σε αυτό προστίθενται μια σειρά από άλλες κυρώσεις, όπως ο αποκλεισμός Ρώσων καλλιτεχνών από τη συμμετοχή στη Eurovision, οι ρωσικές ομάδες στο μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και γενικά σε όλα τα αθλήματα απαγορεύεται να παίζουν με θεατές στα γήπεδα. και γενικά συμμετοχή σε τύπους παιχνιδιών . (Και αυτό μετά από 4 χρόνια κυριολεκτικής γενοκτονίας από wada. Σημείωση. εκδόσεις).

Για να μην αναφέρουμε την απαγόρευση πτήσεων, που στην ουσία σημαίνει ότι οι Ρώσοι πολίτες δεν μπορούν να επισκέπτονται χώρες της ΕΕ (όπως και τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία κ.λπ.).

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα στη Ρωσία, είτε πολιτικά είτε οικονομικά, και πολύ περισσότερο στρατιωτικά, οπότε η Δύση χτυπά τον ρωσικό λαό», πιστεύει ο συγγραφέας της δημοσίευσης.

“Οι πολίτες της Ρωσίας δεν ευθύνονται για τις ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης. Και σίγουρα δεν συμμετέχουν στον σχεδιασμό τους και δεν τη βοηθούν με κανέναν τρόπο”, συνόψισε ο συγγραφέας της ελληνικής έκδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου