ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

(από εμάς: Αν αυτές οι άκρως επιθετικές ενέργειες της δυτικόφιλης κυβέρνησης αχυρανθρώπων της Ουκρανίας δεν εμπεριέχουν το στοιχείο της ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ για πρόκληση απρόβλεπτου πολέμου με την Ρωσία, τότε οι φόβοι του ΝΑΤΟ για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μοιάζουν σαν τη φωνή του κακοποιού που κατηγορεί με θράσος το θύμα...) ΒΙΝΤΕΟ + ΑΡΘΡΟ: "ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ......" :

{ ΑΜΕΣΗ  ΣΥΝΔΕΣΗ:  ΚΡΙΣΗ (ή κλιμάκωση επικίνδυνη της προϋπάρχουσας κρίσης) ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ; (όμως τότε δεν υπήρχαν ακόμη...και πυρηνικά όπλα...) Και να προσθέσουμε ότι σε όλες τις απαιτήσεις της Ρωσίας για παροχή εγγυήσεων ασφαλείας, με μη περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, που συνεπάγεται κι ότι η Ουκρανία ΔΕΝ πρόκειται να αποτελέσει το νέο μέλος της "Συμμαχίας", διότι αυτό θα σήμαινε την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων στα εδάφη της, με πυρηνικές πιθανώς κεφαλές, "μια ανάσα απόσταση"  από την Μόσχα,  το ΝΑΤΟ και η Δύση γενικότερα "σφύριζε" αδιάφορα έως και περιπαικτικά...Χμ...Συν τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις των παγκοσμιοποιητών και πλέον "αφηγητών της κλιματικής αλλαγής-μπαμπούλα", την οποία Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΚΑΙ με έναν γενικευμένο πόλεμο η προσοχή του κόσμου θα απομακρυνθεί απ' όλα τα από παντού διαρρέοντα πλέον στοιχεία για τη μεγαλύτερη ιατρική και πολιτική "μαύρη επιχείρηση" στην Ιστορία - δύο μικρά μόνο τελευταία "παραδειγματάκια": Σκωτία: «Σταματάμε να δίνουμε στοιχεία για Covid-19» - Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν περισσότερο από τους ανεμβολίαστους + Νέα μελέτη για τα mRNA εμβόλια - την υπογράφει και διαπρεπής Έλληνας επιστήμονας:}

ΕΚΤΑΚΤΟ | ΡΩΣΙΑ | Σφοδρή μάχη στα σύνορα... - (21.2.2022)[Eng subs]

Από την περιγραφή του video : "Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ξένα μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο ρωσικός νότιος στρατιωτικός τομέας ανακοίνωσε, ότι υπήρξε σοβαρό επεισόδιο στα Ρώσο-ουκρανικά σύνορα, καθώς άνδρες των Ουκρανικών δυνάμεων, προσπάθησαν να διεισδύσουν στο ρωσικό έδαφος, με αποτέλεσμα όταν οι Ρώσοι στρατιώτες που φρουρούν τα σύνορα, τους αντιλήφθηκαν, να ανοίξουν πυρ εναντίον τους και να διεξαχθεί μάχη, και η ομάδα των Ουκρανών "σαμποτέρ", όπως τους αποκαλούν, να εξουδετερωθεί πλήρως και πέντε Ουκρανοί να χάσουν την ζωή τους.Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, εισήλθαν στο ρωσικό έδαφος και δύο Ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού, σε μία προσπάθεια να απεγκλωβίσουν τους "σαμποτέρ", αλλά τελικά οι Ρώσοι τα κατέστρεψαν και αυτά. Φυσικά αναμένεται, αυτήν την εισβολή στο ρωσικό έδαφος, η Δύση να την αποκαλέσει ψέμα και ρωσική προβοκάτσια και η Ρωσία, πραγματικό συμβάν, με το οποίο οι Ουκρανοί και οι δυτικοί σύμμαχοι τους, προσπαθούν να προκαλέσουν τη ρωσική πλευρά, και να γίνει η ανάφλεξη της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες. Πηγή: jpost.com, rt.com, forexlive.com, RIA"

ΑΡΘΡΟ (εξελίξεις που, όπως αποδεικνύεται τελικά,  ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ! ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣ, ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ "ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ" ΤΩΝ ΡΩΣΩΦΩΝΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ  στην ευρύτερη περιοχή του "Ντονμπάς", από τις Ουκρανικές δυνάμεις...): +18 ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ-ΔΥΤΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟΣ : O ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει ανηλεώς σχολεία, νοσοκομεία, αεροδρόμιο στο Ντόνετσκ και σκοτώνει αμάχους. Κατέστρεψε ρώσικο checkpoint στα σύνορα! Χωρίς νερό…Χαλέπι το Ντόνετσκ! ΒΙΝΤΕΟ (σσ. το οποίο θα βρείτε στο σύνδεσμο της αρχικής δημοσίευσης, στο τέλος αυτής της ανάρτησης)

οι υπερασπιστές της Δημόσιας Υγείας πολτοποιούν το ανθρώπινο είδος!!!!!!

O ουκρανικός στρατός σφυροκοπά με κάθε μέσο το Ντονμπάς. Φρικαλεότητες εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας. Μίσος. Βομβαρδίζουν ανηλεώς σχολεία, νοσοκομεία, αεροδρόμιο στο Ντόνετσκ και σκοτώνουν αμάχους …Διαμελισμένα κορμιά…..οι υπερασπιστές της Δημόσιας Υγείας πολτοποιούν το ανθρώπινο είδος!!!!!! Χωρίς νερό Χαλέπι το Ντόνετσκ..

Οι δυνάμεις του Κιέβου συνέχισαν να βομβαρδίζουν τα εδάφη των αυτοαποκαλούμενων λαϊκών δημοκρατιών του Λούγκανσκ και του Ντόνετσκ (LPR και DPR) τη Δευτέρα, σύμφωνα με δηλώσεις των αποστολών των Λαικών δημοκρατιών στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού για το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός (JCCC). .
Ο βομβαρδισμός έρχεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκκένωσης αμάχων του Ντονμπάς στη Ρωσία, η οποία ξεκίνησε στις 18 Φεβρουαρίου, εν μέσω φόβων για επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις. Περίπου 61.000 κάτοικοι του LPR και του DPR έχουν περάσει τα σύνορα με τη Ρωσία στο πλαίσιο της εκκένωσης.

ρώσικο συνοριοφυλάκιο

Ως αποτέλεσμα επίθεσης με όλμους από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, ένας σταθμός ηλεκτρικού ρεύματος και το κεντρικό αστικό νοσοκομείο στο Ντόνετσκ υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της αυτοαποκαλούμενης ΛΔΔ.
“Η κατάσταση στη γραμμή επαφής παραμένει κρίσιμη. Οι Ουκρανοί μαχητές συνεχίζουν να χτυπούν την πολιτική υποδομή της δημοκρατίας. Ως αποτέλεσμα επίθεσης με όλμους από τις θέσεις της 54ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, 1 ηλεκτρικός υποσταθμός και το Κεντρικό Νοσοκομείο της πόλης Αρ. 14, Ντόνετσκ, στη διεύθυνση Petrovsky Street 197, υπέστησαν ζημιές», ανέφερε το υπουργείο στο κανάλι του Telegram.

Ρωσικό συνοριακό σημείο ελέγχου καταστράφηκε από βλήμα που εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία
Ένα βλήμα που εκτοξεύτηκε από την ουκρανική πλευρά κατέστρεψε συνοριακό γραφείο της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) τη Δευτέρα, αλλά δεν προκάλεσε θύματα, ανέφερε η FSB. Αυτό είναι το 3ο χτύπημα στη ρωσική επικράτεια από την Ουκρανία.

«Στις 21 Φεβρουαρίου στις 09:50 π.μ. [06:50 GMT], ένα άγνωστο βλήμα που εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Ουκρανίας κατέστρεψε πλήρως το γραφείο των συνοριακών περιπολιών του ρωσικού συνοριακού τμήματος FSB στην περιοχή του Ροστόφ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 μέτρα [490 πόδια] από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα», ανέφερε η FSB σε ανακοίνωσή της.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν βαρύ πυροβολικό, όλμους, εκτοξευτές χειροβομβίδων και άρματα μάχης. Οι άνθρωποι πεθαίνουν, λέει ο επικεφαλής της DPR
Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας βομβαρδίζουν το έδαφος της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ με βαρύ πυροβολικό, όλμους, εκτοξευτές χειροβομβίδων και τανκς και άνθρωποι πεθαίνουν, δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΔΔ, Ντένις Πουσίλιν. Πρόσθεσε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και έχει επιδεινωθεί προς την κατεύθυνση Μαριούπολης όπου μένονται μάχες πλησίον ρωσικών συνόρων.

«Μόνο τις τελευταίες ημέρες, το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκτόξευσε περισσότερους από 1.700 όλμους και οβίδες σε κατοικημένες περιοχές. Βαρύ πυροβολικό, όλμοι, χειροβομβίδες και τανκς μας χτυπούν. Οι άνθρωποι πεθαίνουν», ανέφερε ο επικεφαλής της DPR σε δήλωση.
Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους οικισμούς Ζάιτσεβο, Γκορλόβκα, Ντόνετσκ, Γιασινοβατάγια, Κομιντέρνοβο και Ντοκουτσάεφσκ.

H Ρωσία έχει δύο εβδομάδες, ίσως 3, αν θέλει να μπει στην Ουκρανία καθώς σύντομα το χιόνι και ο πάγος θα λιώσουν. Αν θέλει να δράσει – θα πρέπει να το κάνει σύντομα.

Άμαχος σκοτώθηκε από ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή Τρουντόφσκι του Ντόνετσκ στη διασταύρωση της οδού. Dunayevsky και στ. Μάρκιν. Ήταν ανθρακωρύχος καθ’ οδόν για την πρωινή του βάρδια.
Νοσοκομείο του Ντόνετσκ και ηλεκτρικός υποσταθμός επλήγησαν υπό ουκρανικό βομβαρδισμό – δήλωση στρατού. Βομβαρδίστηκαν ακόμα 2 σχολεία σήμερα στην ίδια αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία. Έκρηξη σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ. FSB : «Στις 9.50 π.μ., ένα βλήμα που εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία κατέστρεψε ολοσχερώς το ρωσικό συνοριακό σημείο ελέγχου στην περιοχή του Ροστόφ, κανείς δεν τραυματίστηκε».


Ο Πούτιν καλεί σε συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας.

Σε κρατικό επίπεδο κατάσταση Έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στη ΛΔΔ σε σχέση με τη διακοπή λειτουργίας του αντλιοστασίου και τη διακοπή λειτουργίας της κεντρικής παροχής πόσιμου νερού — (Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της ΛΔΔ).Πάνω από 21.000 πολίτες, 50 κοινωνικοί χώροι, νοσοκομεία του Dokuchaevsk, Olenevka στη ΛΔΔ δεν έχουν πρόσβαση στο νερό – Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της DPR.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προτρέπει τους πολίτες του να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία, καθώς οι εμπορικές πτήσεις ενδέχεται να σταματήσουν.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΔ Eduard Basurin είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αρχίζουν να εφαρμόζουν ένα σχέδιο εισβολής στο Donbass

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 2.000 πυρομαχικά εκτοξεύτηκαν σε όλη την επικράτεια της ΛΔΚ μέσα σε δύο ημέρες — αυτό έχει να συμβεί από το 2015. Η Ουκρανία κήρυξε ολοκληρωτικό πόλεμο στο Ντονμπάς.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας και η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ΛΔΔ διεξάγουν επιχείρηση στην περιοχή Novoazovsk για την καταστροφή ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που προσπάθησαν να διαρρήξουν τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Λαϊκή Πολιτοφυλακή)


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου