ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Άκουσε με τη δέουσα προσοχή: Εμπεριστατωμένη και άκρως αποκαλυπτική ανάλυση των αριθμών και στοιχείων από το Ηνωμένο Βασίλειο (με προεκτάσεις που αφορούν σαφώς και άλλες χώρες), από σημαντικό Έλληνα επιστήμονα (εκτός TV), που το λιγότερο προβληματίζει...


διεύθυνση βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=jtsNKuY223Q

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα ( όλη η συνέντευξη είναι πολύ ενδιαφέρουσα) :

"Αν προχωρήσουμε λίγο βαθύτερα την ανάλυση και πούμε ας βάλουμε στην άκρη αυτούς (τους θανάτους) που χρεώνονται στον COVID και να δούμε όλα τα υπόλοιπα αίτια θανάτου στον πληθυσμό, εγκεφαλικά, εμφράγματα κτλ., τότε τα πράγματα είναι τραγικά! Βλέπουμε ότι οι διπλοεμβολιασμένοι έχουν δεκαπλάσιο ποσοστό θανάτων από όλα τα αίτια σε σχέση με τους ανεμβολίαστους. Δηλαδή ο εμβολιασμένος έχει δεκαπλάσιο κίνδυνο να πεθάνει από οποιαδήποτε άλλη πάθηση πλην COVID απ' ότι ένας ανεμβολίαστος. Με άλλα λόγια, φαίνεται σαν αυτά τα σκευάσματα να έχουν πυροδοτήσει μέσα στον γενικό πληθυσμό έναν πολύ μεγάλο αριθμό παθογενετικών μηχανισμών και αποσταθεροποιούν πάρα πολλές χρόνιες παθήσεις, προκαλώντας τους μια ραγδαία επιδείνωση που φτάνει και στον θάνατο...[...] Ο κόσμος θα πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία του, καθαρή σκέψη, ενημέρωση, πληροφόρηση, είμαστε μπροστά σε μεγάλες εξελίξεις. Έχουνε δραστηριοποιηθεί σε όλο τον κόσμο υγιείς δυνάμεις, οι οποίες αμφισβητούν τα πλαστά αφηγήματα ΚΑΙ ιδιαίτερα ο Ιανουάριος θα φέρει μεγάλες ανακατατάξεις μιας και ... αναμένεται η πλήρης επικράτηση της ΟΜΙΚΡΟΝ (άμεση παραπομπή: https://antidras.blogspot.com/2021/12/felix-ershov-omicron-t-omicron.html), που θα καταδείξει τότε ακόμα και στους πιο δύσπιστους ότι πρόκειται για ένα κοινό αναπνευστικό...σαν κρυολόγημα  (ή... συνάχι) λίγο πολύ, όπως είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Που ποτέ δεν γυρνάγαμε σαν υστερικοί με μάσκες ή με γάντια και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΖΑΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΜΕ (άμεση παραπομπή: https://antidras.blogspot.com/2021/12/the-scientist-and-legal-murderer.html) για το συνάχι ή τη γρίπη! Τα εμβόλια της γρίπης τα συνταγογραφούσαμε σε ηλικιωμένους, σε άτομα άνω των 60 ετών ή σε άτομα με βαριά υποκείμενα νοσήματα..." - ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ , ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ .  

ΣΥΝΔΕΣΗ:  Α) "Παγκόσμιο ζήτημα η αυξημένη θνητότητα…" ( Increased mortality is a global issue…) ΚΑΙ  European Youth Deaths Rise Sharply - And Nobody Dare Ask Why --- "Οι θάνατοι των νέων στην Ευρώπη (και όχι μόνο)αυξάνονται απότομα! Και κανείς δεν τολμά να ρωτήσει γιατί..."  ΚΑΙ   ΤΙ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ τελικά;;; Β) Κ.Αρβανίτης για αύξηση θνησιμότητας: «Δεν αποδίδεται στον κορωνοϊό - Κάτι έχει πυροδοτήσει πολλαπλούς μηχανισμούς»   ΚΑΙ  "Φιτίλι στη βόμβα" τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ραγδαία αύξηση θανάτων στη χώρα το β΄τρίμηνο του 2021 και η ανάλυση του δρ. Κων/νου Αρβανίτη  Γ)  Βρετανική μελέτη: Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η γ’ και η δ’ δόση δεν έχουν δοκιμαστεί σε καμία τυχαιοποιημένη δοκιμή και είναι ελάχιστα άλλα δεδομένα για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της χορήγησης περαιτέρω δόσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου