ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

"ΤΗΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!"


 Η, κωμικοτραγικών διαστάσεων, αβάσταχτη ελαφρότητα των "αψέκαστων", θα λέγαμε εμείς! Προσυπογράφουμε  τα λόγια του Αριστοφάνη, εν είδει σχολίων ή αντίλογου, που επισημαίνουμε με χρώμα, σε συγκεκριμένο άρθρο (πραγματικά επιεικώς "αδέξιο" στην "επιχειρηματολογία") τοπικής εφημερίδας της Πάρου, τη σχετική ανάρτηση του οποίου αναδημοσιεύουμε εδώ. H επιλογή των εικόνων αυτής της αναδημοσίευσης έγινε από εμάς.


ΤΗΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!

Η ανευθυνότητα ορισμένων ανθρώπων-αυτοδιορισμένων τιμητών της επιστήμης και της λογικής- κάποιες φορές ξεπερνά κάθε όριο.
Στο πλαίσιο αυτής της κατευθυνόμενης και αισχρής συκοφάντησης όσων εκφράζουν την διαφωνία τους με το αφήγημα της "πανδημίας" (μερικώς, είτε ολικώς), ένας επικοινωνιολόγος στο επάγγελμα, ανέλαβε να τους μαλώσει και να τους συνετίσει, μέσω αρθρογραφίας του στη "Φωνή της Πάρου"...

Παραθέτω το κείμενο με δικούς μου σχολιασμούς ανά ενότητα
:

Της ιεροδούλου το κάγκελο!
«Αν δεν χτίσουμε τοίχος ανοσίας, είναι βέβαιο το 4ο κύμα πανδημίας» από τα χείλη γνωστού λοιμωξιολόγου. Η κάκιστη επικοινωνιακή διαχείριση ενός εμβολίου, δημιούργησε το κίνημα των αρνητών των εμβολίων, που φιλοδοξούν εκτός από πρακτικοί «επιστήμονες», να μεταμορφωθούν και σε νέους ανένταχτους και αντιστασιακούς.
Άρα το πρόβλημα είναι επικοινωνιακό μόνο και όχι ουσιαστικό, ιατρικής φύσεως δηλαδή!
Το κίνημα των αρνητών του συγκεκριμένου (πειραματικού θυμίζω) εμβολίου σκοπίμως συγχέεται, ή μάλλον ταυτίζεται με εκείνο των παραδοσιακών αντιεμβολιαστών.
Αυτό συνιστά άγρια παραπληροφόρηση.
Αποσιωπάται συνάμα η επίσημη καταγραφή χιλιάδων θυμάτων του εμβολιασμού (για την covid19 πάντα μιλάμε), όπως και εκατομμυρίων κρουσμάτων παρενεργειών σε εμβολιασμένους, με πολλές από αυτές ιδιαίτερα σοβαρές κι επιβλαβείς για τους "τυχερούς"...

Εκτός από το κίνημα των αρνητών, υπάρχει το "κίνημα" των επιστημόνων και μάλιστα εκείνων με τις μεγαλύτερες περγαμηνές στην έρευνα της ιολογίας, που κλάνουν από τα γέλια με τέτοιες ανοησίες.
Τα ονόματα έχουν παρατεθεί εδώ κατά κόρον.
Φαίνεται πως ο αρθρογράφος είναι μονόπλευρα ενημερωμένος...

Έρχονται να πάρουν τη θέση των άλλοτε αγανακτισμένων στις πλατείες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες ενός πιθανού νέου κύματος, από το φθινόπωρο.
 Κι εδώ ο αρθρογράφος μας εκπλήσσει.
Δηλαδή, οι αγανακτισμένοι είχαν άδικο;
Έντεκα χρόνια μετά κι αφού οι βασικοί συντελεστές (του εξωτερικού) επιβολής των μνημονίων έχουν ομολογήσει κυνικά το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας, είναι δυνατόν να υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που καταφέρεται στους πολίτες που κατέκλυζαν τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι γι αυτό;
Μήπως συνειρμικά, θέλει να μας πει πως για την δημοσιονομική κατρακύλα και την υπερχρέωση της χώρας ευθύνονταν οι αγανακτισμένοι, όπως τώρα οι ψεκασμένοι για τις παλινδρομήσεις της "πανδημίας";

Αδιαφορούν αν τα νοσοκομεία ξαναγεμίσουν, τα σχολεία κλείσουν, τα καταστήματα δουλέψουν και
πάλι με click away και επανέλθει το «φύλλο πορείας» για τη μετακίνηση των πολιτών. Όπισθεν ολοταχώς! Και όλα αυτά αφήνουν αδιάφορους όλους όσοι χωρίς λογικά επιχειρήματα και επιστημονική
γνώση θεωρούν την παροχή διευκολύνσεων υπέρ των εμβολιασμένων ως «τιμωρία» και καταπάτη-
ση των προσωπικών δεδομένων των αρνητών του εμβολιασμού.
 Κατ' αρχήν τα προβλήματα (σε νοσοκομεία, σχολεία, κατ/τα, κλπ) δεν τα προκάλεσε η "πανδημία", αλλά οι αχαρακτήριστες κυβερνητικές αποφάσεις, οπότε αν επιβληθούν εκ νέου, δεν θα φταίει αυτή και τα σαράντα κύματά της, ή πολύ περισσότερο οι ψεκασμένοι όπως υπαινίσσεται, αλλά η κυβέρνηση και μόνον αυτή!
Και πάλι!
Θυμίζω πως υπάρχουν χώρες που δεν έπραξαν τίποτα από όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια και οι επιδόσεις τους υπήρξαν πολύ καλύτερες (π.χ Σουηδία).
Γιατί υπάρχει εμμονή στο εμβόλιο και όχι στα φάρμακα, όταν υπάρχουν τέτοια (και μάλιστα ελληνικά) με θεαματική αποτελεσματικότητα, κίνηση που αφενός θα έσωζε ζωές, αφετέρου θα αποσυμφόριζε τα νοσοκομεία;
Έπειτα, μας προέκυψε και συνταγματολόγος ο αρθρογράφος.
Καλώς τον, αγνοεί ωστόσο τις θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές (αρχή αυτοδιάθεσης, αρχή αξιοπρέπειας κλπ) πάνω στις οποίες εδράζεται το απαράδεκτο τέτοιων φαινομενικά αθώων ρυθμίσεων.
Κι αυτό δεν το λένε "ψεκασμένοι" αλλά συνταγματολόγοι, νομικοί επιστήμονες, κλπ.
Να μη μιλήσω διεξοδικά για τη διεθνή διάσταση του θέματος. όπου έχουμε δικαστικές αποφάσεις καταπέλτες σε βάρος τέτοιων νομοθετημάτων.
Την απόφαση (δις) του ευρωπαϊκού συμβουλίου την έκανε εύκολα γαργάρα...
Τέλος, πέρα από την αόριστη επίκληση της λογικής, που βρίσκεται η επιστημονική θεμελίωση του ισχυρισμού;

Φαίνεται ότι τελικά η μεγάλη μάχη της ανθρωπότητας δεν είναι η μάχη απέναντι στον κορωνοϊό και της μετάλλαξης του, αλλά απέναντι στους αμφισβητίες του ιού, που κινδυνεύουν να κάνουν «Κούγκι» τις κοινωνίες, αγνοώντας τις επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σε μεγάλη εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας, ένας
στους τέσσερις Έλληνες δε θα εμβολιαστεί, ένας στους τέσσερις το σκέφτεται ακόμη αν ο κορωνοϊός
είναι πανδημία ή μια απλή «γριπούλα» ή κάτι που δεν αφορά τον ίδιο, γιατί δεν έχει υποκείμενο νόσημα και άλλα τέτοια γραφικά και «ψεκασμένα». Αποτέλεσμα, να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφήνοντας τη μοίρα, τη δική τους και τη δική μας, στα χέρια των γιατρών, του Θεού και της προσευχής.
Ωραία και τώρα που καταλάβαμε ποιος είναι ο "εχθρός", ρωτάω:
Το θέμα είναι γιατί τα πιστεύει όλα αυτά ο "ψεκασμένος" Έλληνας;
Μήπως γιατί τα έχουν υποστηρίξει οι πλέον επιφανείς πραγματικοί ειδικοί του πλανήτη;
'Επειτα, από που προκύπτει αυτό (κίνδυνος για τη δημόσια υγεία) ως"ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ";
Βάσει ποιας έρευνας;
Απλά επειδή το ισχυρίζεται ο κάθε "ειδικός" τύπου Τσιόδρα κόντρα σ' ένα σωρό έρευνες που αποδεικνύουν πως ο ιός μεταδίδεται εξίσου από εμβολιασμένους, αν όχι πιο δυναμικά...

Όσοι από εμάς προσπαθούμε να τους μεταπείσουμε με λογικά επιχειρήματα, μας αντιμετωπίζουν σαν «προσκυνημένους» στα ΜΜΕ και στα μεγάλα συμφέροντα, συστημικούς ακόμη και «υπάκουα» όργανα της εξουσίας. Μόνο «νενέκους» δεν μας έχουν αποκαλέσει λόγω του ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημα, κεντρική καθοδήγηση από κάποιο πολιτικό φορέα. Είναι «ορφανά» πολιτικά.
Ποια από τα επιχειρήματά σου είναι λογικά, αν μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς επιχειρήματα;
Αυτό π.χ. που θέλει τους εμβολιασμένους δηλαδή τους "προστατευμένους" να κινδυνεύουν από τους "απροστάτευτους";
Είναι λογική αυτή;
Αναφορικά με την πολιτική ορφάνια των "αρνητών" αυτό απλά καταδεικνύει ποιοι είναι πολιτικά καθοδηγούμενοι και ποιοι λογικά κατευθυνόμενοι.

Οι αρνητές των εμβολίων ζουν ανάμεσα μας, είναι στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας, αλλά και ένα
σημαντικό πληθυσμιακό κομμάτι ανήκει στις ηλικίες 60+, που κινδυνεύουν από τον ιό περισσότερο, βάζοντας κι αυτοί με τη σειρά τους βόμβα, στα θεμέλια του μέλλοντος της κοινωνίας μας. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα συμβεί αν έρθει το 4ο κύμα της πανδημίας. Στην κυριολεξία θα γίνει της Ιεροδούλου!
«Είναι τρελοί», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, για τους αντιεμβολιαστές. «Εί-
ναι επικίνδυνοι» θα πρέπει να προστεθεί και πολύ άσχημο για την ανθρωπότητα.
Η μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία είναι τα fake news, με αναληθείς ισχυρισμούς για την αξία
των εμβολίων, που φιλοξενούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεγάλα ΜΜΕ. Η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα προκαλούν τη μεγάλη ζημιά. Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα .
Προσπερνώ τα κοσμητικά επίθετα και τον αναμηρυκασμό (απάντησα παραπάνω) και πάω απευθείας στο δια ταύτα της ενότητας, αν και η "αποστροφή ζουν ανάμεσά μας" εμπεριέχει σπέρματα φασισμού και από μόνη της χρήζει ειδικής ψυχ-ανάλυσης.
Μιλά για παραπληροφόρηση, για ψεύτικες ειδήσεις.
Συμφωνώ!

Μόνο που το ψέμα το σπέρνουν οι συστημικοί "ειδικοί" και το αναπαράγουν οι συστημικοί παπαγάλοι, αποκρύπτοντας την πρωτοφανή στην ιατρική ιστορία απώλεια ανθρώπινων ζωών από τους (πειραματικούς μην το ξεχνάμε...) εμβολιασμούς και μάλιστα αποφεύγοντας την ευθεία αντιπαράθεση με την άλλη πλευρά, αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι τον κατ' αντιπαράσταση δημόσιο διάλογο.

Τα «τοξικά» ψέματα και οι θεωρίες συνωμοσίας, εμποδίζουν την αύξηση του αριθμού όσων θα πρέπει
να κάνουν το εμβόλιο κατά του ιού, πριν ξαναγυρίσουμε στον Μάρτη του ‘20.
Σήμερα, μια απαγόρευση κυκλοφορίας και θα γίνει αύριο, της ιεροδούλου το κάγκελο!
Τα τοξικά ψέμματα έχουν συγκεκριμένη προέλευση και ένας εκ των φορέων αναπαραγωγής και διάδοσής τους επάξια αναδεικνύεται κι ο εν λόγω αρθρογράφος: Είναι η πλευρά της Ιερής Συμμαχίας, πολιτικής εξουσίας, φαρμακευτικών εταιρειών και των ιδεολογικών μηχανισμών της παγκοσμιοποίησης.

Κι έτσι για επίλογο, δημοσιεύω έκθεση, όχι ψεκασμένων ή αρνητών, αλλά -έκπληξη!- της αρμόδιας υπηρεσίας της χώρας την οποία επικαλέστηκε ατυχώς ο γκαφατζής αρθρογράφος:


πατήστε εδώ: Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Βρετανίας: «Εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν την μετάλλαξη Δέλτα»



Οι μέχρι τα τέλη αυτού του Ιούλη θάνατοι ανθρώπων εντός της Ε.Ε. (πρωταθλήτρια "θανατηφόρα χλαπάτσα" η Pfizer), μετά τον εμβολιασμό τους, λίγες ώρες έως κάποιες ημέρες μετά το τσίμπημα. Κι αυτός είναι ο επίσημος απολογισμός. Υπάρχει πλήθος περιστατικών που δεν καταλογοποιείται γιατί θα πρέπει να το περάσει ή η οικογένεια ή το νοσοκομείο. Υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι ενώ ζητείται ιατροδικαστική νεκροψία δεν γίνεται από αρχές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Κατ΄ομολογίαν της ιατρικής κοινότητας ποτέ άλλοτε στο παρελθόν εμβόλια δεν προκάλεσαν τόσες παρενέργειες κι ότι άλλα εμβόλια με πολύ λιγότερες αποσύρθηκαν πολύ νωρίτερα. Σιγή ιχθύoς των αρχών που διερευνoύν τη συσχέτιση μ΄εμβόλιο όλων αυτών των θανάτων και παρενεργειών. Αδιαφάνεια…




Το διαβάσαμε στον Αριστοφάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου