ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Πάμε για γενικευμένη πολεμική σύρραξη; Ουκρανικές δυνάμεις προς την Κριμαία & το Ντονέτσκ

 Aπορίες: Ποια Κλίκα βρίσκεται πίσω από τον αχυράνθρωπο της Ουκρανίας και ειδικά πίσω από τον σουλτανίσκο, μετά από το στραπάτσο που έπαθε από τους Κούρδους και μετά από τα γρυλίσματα της Γαλλίας να τσακιστεί να πάρει τον στρατό του από τη Λιβύη; Και ποια είναι η πραγματική αιτία της απόβασης χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών με τη συνοδεία δεκάδων ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη; Υπάρχει σύνδεση;

Πάμε για γενική πολεμική σύρραξη-Ουκρανικές δυνάμεις προς την Κριμαία & το Ντονέτσκ

Ανδρέας Μουντζουρούλιας

"Ξεκίνησε η επίθεση των Ουκρανών στο Ντονέτσκ - Τουρκικά UAV στις συγκρούσεις"

Επίθεση σε Ντονένtκ και Κριμαία ετοιμάζουν οι Ουκρανοί με την βοήθεια των Τούρκων

Προς ολική στρατιωτική ρήξη φαίνεται ότι οδηγούμαστε μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αφού μεγάλες φάλαγγες με ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα κινούνται με κατεύθυνση τα σύνορα με την Κριμαία.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, να έχει εγγυηθεί την ροή εξοπλισμού στην Ουκρανία (όπως έκανε με τους Αζέρους), με την πρόσφατη αμυντική συμφωνία με το Κίεβο.

Οι ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλοτυρ Ζελένσκι συνεχίζει να επιδεικνύει επιθετικότητα, καθιστώντας σαφές με κάθε δυνατό τρόπο ότι είναι έτοιμος ακόμα και για πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο ίδιος διέταξε τη συγκέντρωση ισχυρότατων μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονέντκ και στα σύνορα με την Κριμαία.

Μετά από αυτό, οι πολίτες της Ουκρανίας άρχισαν να καταγράφουν σιδηροδρομικά τρένα και φάλαγγες με στρατιωτικό εξοπλισμό που κινείται σε όλη τη χώρα.

Για παράδειγμα, στην Χερσώνα αναπτύχθηκαν, πυραυλικά συστήματα OTRK 9K79-1 Tochka-U, ρυμουλκούμενα πυροβόλα Howitzers 122 mm D-30A, μεγάλος αριθμός φορτηγών, και όλων των ειδών θωρακισμένων οχημάτων.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 120 άρματα μάχης της Ουκρανίας βρίσκονταν στην περιοχή των συνόρων με τους Ρωσόφωνους, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον τρεις παρτίδες εξοπλισμού μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς, μεταφέροντας έτσι έως και 200 άρματα μάχης στο Ντονένσκ.

“Προφανώς, το Κίεβο δεν είναι μόνο έτοιμο να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας σε δυο περιοχές ταυτόχρονα, αλλά θα χρησιμοποιήσει σχεδόν όλες τις δυνάμεις του για αυτό”, δηλώνει Ρώσος ειδικός.

Στα βίντεο μπορούμε να δούμε τη διαδικασία μεταφοράς των αρμάτων μάχης T-64 και T-72 στο Ντονέσνκ με τρένα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό του εξοπλισμού που μεταφέρθηκε στην περιοχή αυτή, το Κίεβο μπορεί να αντιτάξει πλέον πάνω από 300 άρματα μάχης, κάτι που φυσικά δείχνει επίθεση τεράστιας κλίμακας κατά των ρωσόφωνων αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών.

Σήμερα, παρατηρείται επίσης μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο Ντονέσνκ αφού συνεχίζεται ο τακτικός βομβαρδισμός των θέσεων των των ρωσόφωνων δυνάμεων, ενώ οι φιλορώσοι χτυπούν επίσης ενεργά την περιοχή όπου βρίσκονται οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προκαλώντας απώλειες.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση της όλης κατάστασης πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου ενδέχεται να ξεκινήσει εντός αυτού του μήνα.

Παλαιότερες πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι εδώ και μεγάλο διάστημα ευρίσκεται υπό εξέλιξη ένα σχέδιο το οποίο επεξεργάζονται από κοινού Τούρκοι και Ουκρανοί, το οποίο αφορά την πρόκληση κοινωνικής εξέγερσης των Τατάρων στην Κριμαία.

Μιλάμε για ένα σχέδιο ένωσης όλων των μουσουλμανικών πληθυσμών που είναι σε εξέλιξη από την Τουρκία και προσωπικά από τον πρόεδρο Ερντογάν, το οποίο επεκτείνεται και στην γειτονική Μολδαβία και τους Γκαγκαούζους.

Ο Τούρκος πρόεδρος προκρίνει τον εαυτό του ως το προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων, εξοργίζοντας πολλούς μουσουλμάνους ηγέτες άλλων χωρών για ευνόητους λόγους.

Ο Ερντογάν ενδιαφέρεται φυσικά για το σχέδιο της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο ίδιος επιχειρεί να τοποθετήσει όλους τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που ζουν στα γεωγραφικά σημεία όπου κάποτε βρισκόταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό τον έλεγχο της Άγκυρας, όπως για παράδειγμα οι Τάταροι της Κριμαίας, εξοργίζοντας την Μόσχα.

Αν λέμε ξεκινήσει πόλεμος ευρείας κλίμακας στην Α.Ουκρανία και πάρουν μέρος επίσημα οι Ρώσοι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά πλέον με τις ΗΠΑ, οι οποίες ετοιμάζουν άσκηση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με την παρουσία 35 χιλιάδων στρατιωτών, πολεμικών πλοίων ενώ το μερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) διέσχισε χθες το Στενό του Γιβραλτάρ και εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα, για να κάνει ασθητή την παρουσία του στην Α.Μεσόγειο .

Το USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) το ακολουθούν το πλοίο USS Vella Gulf (CG-72) , το USS Monterey (CG-61) όλα "φορτωμένα" με πυραύλους Κρουζ, μαζί με τα αντιτορπιλικά USS Mitscher (DDG-57), USS Laboon (DDG-58), USS Mahan (DDG-72) και USS Thomas Hudner (DDG-116) και το USS Monterey.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου