ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ; Τι πρόκειται να συμβεί;

Στο παραπάνω βίντεο, πριν από μία περίπου εβδομάδα, η δικηγόρος  του Ντόναλντ Τραμπ, η Sydney Powell -εκ των κορυφαίων ως εκείνη τη στιγμή στο νομικό επιτελείο του-, μοιάζει να μιλάει με σιγουριά στη φωνή της για πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά των ΗΠΑ εκλογική νοθεία των Δημοκρατικών σε βάρος του μέχρι τώρα προέδρου. Νοθεία που εκτός των άλλων -ο αναγνώστης καλό είναι να ανατρέξει σε αυτή την ανάρτηση: Το απόλυτο ξεμπρόστιασμα των ελληνικών ΜΜΕ, που δεν συγκρατούσαν τον ενθουσιασμό τους για τη "νίκη" Μπάιντεν. Η απόλυτη ανατροπή προ των πυλών;- στηρίχτηκε σε ένα αλγοριθμικό σύστημα, το αποκαλούμενο "Dominion Voting System". Το οποίο λογισμικό, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν σε ολόκληρη τη συνέντευξή της, επέτρεπε στους στυλοβάτες του "χαμένου στο διανοητικό διάστημα" Jo Biden -παραπομπή και σε αυτή την ανάρτηση- να παρακολουθούν live την εξέλιξη της ψηφοφορίας και να μεταφέρουν χιλιάδες ψήφους από τον Τραμπ στον Biden.. Live! Σύστημα που συγκεντρωμένα στοιχεία, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν,  δείχνουν ότι έτρεξε σε τουλάχιστον 30 πολιτείες!

 Κι ενώ συμβαίνουν σημεία και τέρατα και ο  κλοιός μοιάζει να στενεύει γύρω από τους  Δημοκρατικούς, με τον Biden στην ουσία να κρύβεται, εκείνοι ακόμα και τώρα εμποδίζουν τους νόμιμους εκπροσώπους των Ρεπουμπλικανών να εποπτεύσουν την επανακαταμέτρηση των ψήφων στις γκριζαρισμένες περιοχές. Η κοινή λογική υποδεικνύει ότι έχουν λόγους μάλλον να τρέμουν, διότι αν δεν είχαν τίποτε να κρύψουν θα όφειλαν να διευκολύνουν τη διαδικασία για να αποστομώσουν πανηγυρικά τους κακοήθεις και συνωμοσιολόγους. Περίεργη στάση..

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ όμως δεν είναι σαν αρκετούς από τους πολιτειακούς δικαστές που ακόμα και με όσα τερατώδη  βγαίνουν στη φόρα κάθε μέρα, εκείνοι προσπαθούν να δείχνουν πως σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο Τραμπ οδεύει στο τελικό "όλα για όλα-εδώ και τώρα" στάδιο της σύγκρουσης με τη συγκεκριμένη κλίκα, που έχει συγκεκριμένη ατζέντα και προκρίνει σκληρό κλείσιμο της αμερικανικής οικονομίας, αντίθετα με τον Τραμπ και τους γύρω ή πίσω από αυτόν. Ενώ και ο ίδιος ο Biden είχε μιλήσει λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για "μαύρο χειμώνα -!-. Λαοθάλασσες οπαδών του Τραμπ, παρά την επιχειρούμενη υποβάθμιση από τα αμερικανικά ΜΜΕ, είχαν εδώ και μέρες κατακλύσει οργισμένοι τους δρόμους σε πολλές πόλεις, φωνάζοντας για κατάφωρη παρανομία και κατάλυση του Συντάγματος, ενώ άφηναν να εννοηθεί πως είναι και έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό που διαθέτουν, όπως όλοι οι Αμερικανοί πολίτες σύμφωνα και με τις επιταγές του Συντάγματός τους.

Ο δε Τραμπ  είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν εμπιστεύεται τη CIA και το FBI, καταλογίζοντάς τους ουσιαστικά  συμμετοχή στην όλη διαδικασία νοθείας και έστειλε πράκτορες του στρατού -που ελέγχει σε πολύ μεγάλο βαθμό και ως πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται άλλωστε επικεφαλής των στρατευμάτων- στη Γερμανία να ξετρυπώσουν servers, οι οποίοι και..αφήνεται να εννοηθεί πως χρησιμοποιήθηκαν στη διαδικασία νοθείας των αμερικανικών εκλογών!  Τα ελληνικά κανάλια τι έχουν να δηλώσουν για όλα αυτά τα συνταρακτικά επιεικώς;

Η κατάσταση είναι παραπάνω από έκρυθμη και οι εξελίξεις φαίνονται ραγδαίες. Εξελίξεις που με τον έναν ή άλλο τρόπο θα επηρεάσουν ολόκληρο τον πλανήτη..

Και η είδηση της τελευταίας στιγμής: Η Sydney Powell ακούγεται ότι δεν είναι πλέον μέλος της νομικής ομάδας του Τραμπ, αλλά παρ΄όλα αυτά συντάσσει μόνη της τη δικογραφία της απάτης, ως ανεξάρτητη δικηγόρος, χωρίς τη συνεργασία όμως με την υπόλοιπη νομική ομάδα! Είναι κάποια κίνηση στρατηγικής; Παράξενα πράγματα, που και η πιο φιλόδοξη κινηματογραφική ταινία κατασκοπίας θα ζήλευε..

-  Trump Legal Team Distances from Sidney Powell -


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου