ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Το παγκόσμιο ντόμινο ξεκίνησε (;) : "Η Κατάρρευση τoυ δυτικού μπλοκ: ατέλειωτες ουρές ανέργων στις ΗΠΑ. 8ώρες στην ουρά για αίτημα επιδόματος ανεργίας. Οι ΗΠΑ έπεσαν, η Ελλάδα θα πεινάσει; (αποκαρδιωτικές και, προπαντός, αγνοημένες από τα ΜΜΕ) ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ"

Σαν εισαγωγή από εμάς:


Η αχανής, πανέμορφη χώρα. Η κλεμμένη γη των αυτόχθονων γενοκτονημένων "Ινδιάνων" (όπως ονομάστηκαν αυθαίρετα από τους λευκούς κτηνώδεις κατακτητές).  {" Thanksgiving" (Ημέρα των Ευχαριστιών): να γιατί είναι η πιο βδελυρή γιορτή στον πλανήτη! (+ τα συγκλονιστικά λόγια ενός φυλακισμένου ήρωα των Ινδιάνων...)}
 Η γη των κραυγαλέων κοινωνικών ανισοτήτων, της διασποράς επεμβατικής ωμής βίας και πολέμων σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη-φέουδο των σερίφηδων. Ηνωμένες (πολυεθνικές, ανεξέλεγκτες και ολοκληρωτικές) Εταιρείες Αμερικής! Το πολύ πιο καταστροφικό lockdown σε σχέση με τη μέτριας επικινδυνότητας "γριπούλα" της "πανδημίας" (που αποτελεί χρυσοφόρο ευκαιρία για την Βig Pharma και τους  ήδη υπερπλούσιους), απλά διόγκωσε τρομαχτικά τα υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα, την κοινωνική τεράστια αταξία:
Την έβαψες αν είσαι φτωχό παιδί με προβλήματα στη χώρα της "ελευθερίας": " Juvenile Court Fees Punish Children for Their Families’ Poverty "
Με κουπόνια σίτισης ζουν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ (του Αλέκου Αναγνωστάκη- Δεκέμβρης του 2017) :
" Η περιγραφή, αυτολεξεί, είναι από τον κύριο Χ και είναι ωμή! «Ένα παιδί που γεννιέται στη φτώχεια δεν έχει σχεδόν καμιά πιθανότητα να ξεφύγει από τη φτώχεια στις σημερινές Ηνωμένες Πολιτείες. Τα φτωχά παιδιά έχουν ελάχιστη ή καμία πρόσβαση σε ποιοτική διατροφή για να αναπτυχθούν, στο σύστημα υγείας ή σε μια αξιοπρεπή εκπαίδευση, παράγοντες που αποτελούν όλοι κλειδιά για να ξεπεράσουν τη φτώχεια».
Οι ΗΠΑ από χώρα της μεγαλύτερης κινητικότητας από το ένα κοινωνικό στρώμα στο άλλο έχουν μεταμορφωθεί ανεπίστρεπτα στη χώρα των οριστικά χαμένων ευκαιριών.
Οι απόψεις που προωθούνται από πολιτικούς εντός των φτωχών αλλά και γενικότερα είναι πως «οι πλούσιοι είναι τολμηροί, αλτρουιστές, σκληρά εργαζόμενοι, αφοσιωμένοι», ενώ οι φτωχοί «χαμένοι, μικροαπατεώνες, άνθρωποι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το σύστημα».
Οι απόψεις αυτές έχουν πέραση. Προωθούνται όχι μόνο για να δικαιολογηθούν οι περικοπές στις υπηρεσίες πρόνοιας και οι αντιλαϊκές  φορολογικές μεταρρυθμίσεις που ευνοούν τους πλουσιότερους αλλά για λόγους ευρύτερους. Στην ουσία οι ιδέες αυτές επικυρώνουν την κυριαρχία της αμερικάνικης αστικής τάξης, αφού οι ιδέες δεν είναι τίποτε άλλο από την ιδεατή έκφραση των κυρίαρχων υλικών σχέσεων, είναι οι κυρίαρχες υλικές σχέσεις που συλλαμβάνονται σαν ιδέες. "

 Και η φοβερή ανεργία, μετά τις πρόσφατες απώλειες θέσων εργασίας ή "ελαστικής (δουλικής) απασχόλησης" βρίσκεται στο 30% !!!
Και η ωμή βία, που εν μέρει δικαιολογεί τα σπασμωδικά ξεσπάσματα βίας και λεηλασιών σε πολυεθνικές φίρμες, του κόσμου σε πολλές πολιτείες τις ημέρες που πέρασαν, έχει χειροπιαστές αιτίες + την αυξανόμενη ανέχεια και αναξιοπρέπεια που συνεπάγεται η επιβίωση στην οποία ξέπεσε η ζωή που έγινε πια οικονομική συναλλαγή, για την οποία ευθύνονται εξίσου Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αχυράνθρωποι : Η αστυνομία στις ΗΠΑ σκότωσε άλλους 120 μετά τη δολοφονία του George Floyd.ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. Σκοτώνει ετησίως 1000 άτομα κατά πλειοψηφίαν μαύρους….
Τα αποτελέσματα και οι "προοπτικές" για το όποιο μέλλον, αν υφίσταται ως ελπιδοφόρα έννοια πλέον, συνιστούν μια εφιαλτική συνθήκη. 
Ας δούμε, στο παρακάτω διαφωτιστικό άρθρο το γιατί (όσο για το προτεκτοράτο "Ελλάς" οι εκτιμήσεις των αναλυτών προβλέπουν, στα "απαισιόδοξα" σενάρια, μια ύφεση τουλάχιστον της τάξης του 20% και άνω με όσα δυστοπικά αυτό συνεπάγεται...):

 Η Κατάρρευση τoυ δυτικού μπλοκ: ατέλειωτες ουρές ανέργων στις ΗΠΑ. 8ώρες στην ουρά για αίτημα επιδόματος ανεργίας. Οι ΗΠΑ έπεσαν, η Ελλάδα θα πεινάσει; ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Oι ΗΠΑ έπεσαν….Η κατάρρευση είναι δεδομένη…εικόνες που θυμίζουν την πτώση του Ανατολικού μπλοκ..Εκατοντάδες άνθρωποι παρατάσσονται έξω από το KY Capitol για να μιλήσουν σε έναν υπάλληλο για την ανεργία. Η κρατική αστυνομία λέει ότι υπάρχει 8ωρη αναμονή στην ουρά για να μιλήσει κάποιος μ’ έναν κρατικό υπάλληλο σχετικά με την ανεργία. Δεν είναι πορεία είναι οι μακρόσυρτες ουρές χιλιομέτρων για ένα επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ. Δεν είναι η Ν Αφρική στις ουρές για ένα σούπερ μάρκετ για λίγα τρόφιμα είναι οι ΗΠΑ. Δεν είναι η Συρία που περιμένουν στις ουρές για μια φιάλη υγραερίου είναι οι ΗΠΑ..Ζούμε το τέλος της Αμερικής…. 

Καλή Ελευθερία στους λαούς που κατέπνιξε με αίμα, όπλα πραξικοπήματα εμφυλίους βάσεις εμπάργκο πολιορκία οικονομικές κυρώσεις ΜΜΕ αποικιοκρατία πολέμους εισβολές κατάκτηση ….Μόνο που η πτώση των ΗΠΑ θα συνοδευθεί από μεγάλη οικονομική ύφεση και κρίση στις χώρες της σφαίρας επιρροής της και κυρίως σε αυτές που χωρίς πρωτογενή οικονομία και κι αποβιομηχανοποίηση θα πληρώσουν σκληρό τίμημα..
Συγκλονιστικά Βίντεο που λογοκρίνονται παγκοσμίως δείχνουν το Τέλος της Αμερικής. Ατέλειωτες σειρές ανέργων που περιμένουν βοήθεια από τα επιδόματα ανεργίας έξω από το Kentucky state Capitol στο Frankfort, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020. Άτομα κάθιδρα ταλαιπωρημένα περιμένουν μέσα στον ήλιο
για να μιλήσουν μόνο μ΄έναν υπάλληλο που αυτός απλά θα τους ξανακαλέσει…..Είναι εκεί από τις 5.30 με 6 παρά το πρωί.….

The state police said it will be an 8 hour wait from the back of the line to speak to a state employee about unemployment. pic.twitter.com/plGONcpS6n — Daniel Desrochers (@drdesrochers) June 17, 2020

Έφυγε από το σπίτι της στο Bowling Green, περίπου στις 6 π.μ. την Τετάρτη για να πιάσει σειρά…

Είναι ένα από τα εκατοντάδες άτομα που ήρθαν από όλη την Κοινοπολιτεία για να μιλήσουν σε έναν υπάλληλο με την ελπίδα να επαναπροωθήσουν τα αιτήματά τους για επιδόματα ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας των κορωνοιού. Το πρώτο άτομο έφτασε περίπου στις 5:20 π.μ.

Κάποιοι έφεραν βιβλία, άλλοι έφεραν καρέκλες γκαζόν…..

Η Whittaker υπέβαλε αίτηση για ανεργία την 1η Μαΐου και το αίτημά της βρίσκεται υπό διερεύνηση από τότε. Όπως τα περισσότερα άτομα της ουράς, δεν ήταν ποτέ σε θέση να προσεγγίσει έναν από τους υπαλλήλους της «Βαθμίδας 3», αυτούς τους λίγους, πολυπόθητους ανθρώπους που υποτίθεται ότι μπορούν να επιλύσουν τις αξιώσεις ανεργίας μέσα σε λίγα λεπτά.
«Μου είπαν ότι αξίζει τον κόπο», είπε.

Μια διαμαρτυρία την Τρίτη πραγματοποιήθηκε από ανθρώπους που εξοργίστηκαν ότι τα αιτήματα τους για ανεργία δεν έχουν εξεταστεί ανάγκασε το κράτος να δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο κέντρο ανεργίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Capitol. Τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα σε ομάδες του Facebook για τους άνεργους….
Υπήρξαν περισσότερες από 850.000 αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στην Πολιτεία από τις αρχές Μαρτίου, όταν οι αξιωματούχοι άρχισαν να κλείνουν τεράστια τμήματα της οικονομίας για να επιβραδύνουν τη διάδοση του COVID-19…..Το ποσοστό ανεργίας συνολικά στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 11,5% τον Απρίλιο, από 2,5% τον προηγούμενο μήνα.Συνολικά, περίπου 43 εκατομμύρια Αμερικανοί εγγράφησαν στην ανεργία σε δυόμισι μήνες.Αλλά μόνο περίπου 21,5 εκατομμύρια αποζημιώθηκαν κατά την εβδομάδα 17 έως 23 Μαΐου.Συνολικά ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας έφτασε τα 21,5 εκατομμύρια. Όπως γράφει ο Alan Mcleod για το MintPress, «ένα ρεκόρ 36 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν υποβάλει αίτηση για ασφάλιση ανεργίας, με εκατομμύρια περισσότερους να χάνουν τα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης που βασίζονται στον εργοδότη και περίπου το ένα τρίτο της χώρας δεν πληρώνει το ενοίκιο».Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις το 20% των Αμερικανών κατέχουν το 85% του πλούτου…

Όπως το 2008 η παγκόσμια κρίση ξεκίνησε από την αμερικανική αγορά ακινήτων/ στεγαστικών δανείων μετεξελίχθηκε σε τραπεζική κρίση στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα και έπληξε και την Ελλάδα έτσι και τώρα που όλα δείχνουν ότι επέρχεται η απόλυτη κατάρρευση των ΗΠΑ η Ελλάδα θα πεινάσει;

το δανειστήκαμε από το dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου