ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν: "Τα εφιαλτικά σχέδια των ΗΠΑ για τη «Βόρεια Μακεδονία» και τα Βαλκάνια"


Καθόλου άδικα έχουν χαρακτηρισθεί τα Βαλκάνια ως η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. (Παραπέμπουμε κι εδώ:Τα σχέδια πολέμου των Αλβανών Κοσοβάρων εναντίον της Σερβίας (VIDEO)Υπό το βλέμμα των νατοϊκών…) Και υπό ειδικές συνθήκες μπορεί το ωστικό κύμα της έκρηξης να αποκτήσει παγκόσμιο βεληνεκές (βλέπε την αφορμή του ξεσπάσματος του Μεγάλου Πολέμου ή Α΄Π.Π.), όπως ισχύει και για τη μόνιμη πυριτιδαποθήκη και ναρκοπέδιο μαζί της Μέσης Ανατολής... Ακολουθεί μια προσεκτική όσο και οξυδερκής γεωστρατηγική ανάλυση, που κάλλιστα μπορεί να συνδεθεί και με αυτό από εμάς: Ένα βήμα πριν την πτώση στην πιο σκοτεινή άβυσσο;  Σε συνδυασμό και με τις τελευταίες αυτές εξελίξεις: Νέους δασμούς επέβαλε ο Τραμπ στην Κίνα -Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος (άμεση η απάντηση του Πεκίνου)
 Ήδη στην Αλεξανδρούπολη προωθείται η δημιουργία αμερικανικής βάσης, ως "νέα Σούδα", αναβαθμίζεται αυτή της Σούδας και σχεδιάζεται η δημιουργία καινούργιων στη Σύρο, Λάρισα κι αλλού...

Τα εφιαλτικά σχέδια των ΗΠΑ για τη «Βόρεια Μακεδονία» και τα Βαλκάνια
του Ανδρέα Ζαφείρη (14/06/2018)

" Το Σχέδιο του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια είναι ξεκάθαρο. Δημιουργία μιας ισχυρής Ζώνης Επίθεσης κατά της Ρωσίας."


Η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε γράψει στα απομνημονεύματα της ότι το «πείραμα της Γιουγκοσλαβίας» ήταν ένα πιλοτικό project και για άλλες περιοχές το κόσμου. Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία επιβεβαίωσαν τη «σιδηρά κυρία».

Στα Βαλκάνια όμως , 27 χρόνια μετά, ακόμη εξελίσσεται το «πείραμα» του ευρωατλαντισμού.

Μετατροπή ολόκληρων περιοχών σε μη – κράτη, κατακερματισμός, πολιτική και οικονομική νέο-αποικιοποίηση, εγκατάσταση ΝΑΤΟικών βάσεων και στρατευμάτων , ενίσχυση των «φίλιων» εθνικισμών.
Τα Βαλκάνια περνάνε κάτω από απόλυτη ΝΑΤΟική κυριαρχία. Τμήματα τους βρίσκονται κάτω από άμεση ΝΑΤΟική κατοχή, ενώ τα υπόλοιπα, πλην Σερβίας, κάτω από ασφυκτικό ΝΑΤΟικό έλεγχο.

Και μόνο να δούμε τη «μεγάλη εικόνα», θα κατανοήσουμε τις εξελίξεις και με το θέμα της ΠΓΔΜ.

Η Βαλκανική ΝΑΤΟική ενδοχώρα.

Η Ρουμανία προσχώρησε στο ΝΑΤΟ το Μάρτιο του 2004. Συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Αγκόλα , στη Βοσνία, στο Αφγανιστάν και έχει στείλει 860 στρατιώτες  στο Ιράκ. Στη στρατιωτική βάση Mihail Κogalniceanu, κοντά στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Constanta, έχουν εγκατασταθεί ισχυρά αμερικανικά στρατεύματα.

Τον Απρίλιο, στην Craiova, αναπτύχθηκε η νέα πολυεθνική Ταξιαρχία του ΝΑΤΟ, σαν απάντηση «…στην αυξημένη παρουσία της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα ».
 
Η Βουλγαρία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από τον Απρίλιο του 2004. Από το 2006 έχει υπογράψει συμφωνία « αμυντικής συνεργασίας», που προβλέπει στρατιωτικές βάσεις και στρατόπεδα εκπαίδευσης του αμερικανικού στρατού στη χώρα, ενώ συμμετέχει με 500 στρατιώτες στην ΝΑΤΟική δύναμη στο Αφγανιστάν.

Η Κροατία και η Αλβανία έγιναν μέλη το 2009.
 
Η Κροατία είναι μέλος της «Διεθνούς Δύναμης Βοήθειας- Ασφαλείας» στο Αφγανιστάν, ήδη από το 2002. Από το 2009 συμμετέχει στη ΝΑΤΟικη αποστολή στο Κόσοβο.
 
Τον Απρίλιο η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας Olta Xhacka πρότεινε την κατασκευή ναυτικής βάσης για τις ΗΠΑ, στον Αμερικανό της ομόλογο, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της στις ΗΠΑ. (Για την αποτροπή, όπως είπε, της διείσδυσης της Ρωσίας, της Κίνας, της Τεχεράνης και της Άγκυρας). Η Αλβανία συμμετέχει με φρεγάτα στη ΝΑΤΟική δύναμη του Αιγαίου.

Η ΠΓΔΜ έχει προχωρήσει στην  «Εταιρική Σχέση για την Ειρήνη» ήδη από το 1995 , ενώ έχει συμμετοχή  σε αποστολές στο Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο.
 
Το Μαυροβούνιο συμμετέχει από τον Ιούνιο του 2017, «ακυρώνοντας» τους φόβους της Συμμαχίας για ένα «Καλίνινγκραντ στη Μεσόγειο» και έχει ενταχθεί ήδη σε αποστολές στο Αφγανιστάν.
Το ΝΑΤΟ «χτίζει» μια ακραία επιθετική διάταξη απέναντι στη Ρωσία, που ξεκινάει από τις σκανδιναβικές  χώρες και καταλήγει στο Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Προχθές , ακόμη και …Νορβηγία, «ζήτησε» (αυθορμήτως) από τις ΗΠΑ, το διπλασιασμό των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα. ΝΑΤΟικά στρατεύματα αναπτύσσονται στις βαλτικές χώρες, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία.
 
Προχθές δύο ΝΑΤΟικά τάγματα έφτσαν στο Severodonetsk, στα σύνορα με τις Λαϊκές Δημοκρατίες.

Το Σχέδιο του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια είναι ξεκάθαρο.

Δημιουργία μιας ισχυρής Ζώνης Επίθεσης κατά της Ρωσίας. Μια Ζώνη που θα ξεκινάει από τις σκανδιναβικές χώρες και θα καταλήγει στη Σούδα. Σε αυτή τη Ζώνη, τα Βαλκάνια θα αποτελούν τόσο τη πρώτη γραμμή, όσο και ένα ικανό βάθος πεδίου επιχειρήσεων.

Η Συμφωνία με την ΠΓΔΜ, συμφωνία άδικη για τους λαούς , χρήσιμη μόνο στον ιμπεριαλισμό.
Σε αυτή τη Ζώνη δεν υπάρχουν περιθώρια για ρωγμές.  Γι αυτό και η  περικύκλωση (ή και αφομοίωση ή και οριστική διάλυση ) της Σερβίας, αποτελεί κρίσιμο στάδιο. Και στο Βαλκανικό Τοπίο, όταν ο ιμπεριαλισμός αποφασίζει να παρέμβει, μόνο η πιο ακραία φαντασία μπορεί να στήσει σενάρια.

Η «αγωνία» των ΗΠΑ  για το όνομα της ΠΓΔΜ, δεν έχει να κάνει μόνο με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Έχει να κάνει ότι η ΠΓΔΜ έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να τη μετατρέψουν, ανά πάσα στιγμή, στο πιο σαθρό κομμάτι στο βαλκανικό domino. Με ανύπαρκτη οικονομική-στρατιωτική δομή, με ασταθές εθνικοσυνειδησιακό και ιστορικό φορτίο, με ελεγχόμενες ελιτ και εθνικισμούς, με το αλβανικό στοιχείο να πλησιάζει σε ποσοστιαία σύνθεση το σλαβικό, είναι το ιδανικό σημείο από όπου ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός μπορεί να εκκινήσει οποιαδήποτε (και οποτεδήποτε) διαδικασία ανάφλεξης στη περιοχή, όταν και εάν το επιθυμήσει, σε κάθε κατεύθυνση.

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη περιοχή είναι η Κύρια πλευρά του προβλήματος και με αυτή θα πρέπει να διαπραγματευτεί κάθε πολιτική ανάλυση, πριν προχωρήσει σε δευτερεύουσες. Η αποσιώπηση ή η υποτίμησή της, είτε γίνεται από τα «αριστερά», είτε από τα «δεξιά»  , αντικειμενικά (και πέρα από προθέσεις), ενισχύει τη ΝΑΤΟική επικοινωνιακή ατζέντα.

Η Ελλάδα έχει τη πλέον φιλοατλαντική κυβέρνηση από την εποχή της επταετίας και υπογράφει μια συμφωνία άδικη για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των δύο λαών και των λαών της χερσονήσου, απόλυτα εναρμονισμένη με τα συμφέροντα των ΗΠΑ,  δηλαδή ανοιχτή σε κάθε «ερμηνεία» και «προοπτική». Μια συμφωνία δημιουργίας νέων και περισσότερων προβλημάτων.
 
Υ.Γ. Με αφορμή μια επέτειο.

Μη ξεχνάμε ότι ( με αφορμή και την 21η Ιουνίου)και η ναζιστική Γερμανία, πριν την επίθεση της στην ΕΣΣΔ, έπρεπε να είχε «εξασφαλίσει» όλη τη βαλκανική (και την Κρήτη). Το Σχέδιο των ΗΠΑ γα τη Βαλκανική, για τη μετατροπή ολόκληρης της περιοχής από τη Μεσόγειο και την Αδριατική μέχρι τα σύνορα του Ντονετσκ και του Λούγκανσκ , σε μια Ζώνη αυστηρά ελεγχόμενων προτεκτοράτων, έτοιμων να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας, μόνο κινδύνους συνεπάγεται για τους λαούς της περιοχής.

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και σαν τραγωδία.

 το διαβάσαμε ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου