ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Το "χρήσιμο" ψηφιοποιημένο σύστημα εντός των παγκόσμιων πυλών


«Με εξαίρεση εκείνες τις εποχές, στις οποίες ίσχυε ο κανόνας του χρυσού, έχουν χρησιμοποιήσει πρακτικά όλες οι κυβερνήσεις στην Ιστορία το αποκλειστικό δικαίωμα τους να εκδίδουν χρήματα, για να λεηλατήσουν και να εξαπατήσουν τους Πολίτες-υπηκόους τους» (F.Avon Hayek).
«Χωρίς την ύπαρξη του κανόνα του χρυσού, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα προστασίας των αποταμιεύσεων από τον περιορισμό της αγοραστικής τους αξίας, σαν αποτέλεσμα του υπερπληθωρισμού» (A.Greenspan – το 1966, πριν ακόμη γίνει μέλος της άρχουσας τάξης).
 διαβάσαμε τα παραπάνω εδώ: ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

 Περί επερχόμενης ψηφιοποίηση του χρήματος και την μεθοδευμένη κατάργηση μετρητών, που έτσι και αλλιώς δεν δεσμεύονται πια από τον κανόνα του χρυσού! 
 Καταρχήν, είναι πραγματικότητα ότι οι τόκοι σαν φυσικό χρήμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ- δεν υφίστανται και απλά επινοήθηκαν για να υπερπολλαπλασιάζουν τα κέρδη των τραπεζιτών (συνδέστε και με αυτό:Η μεγάλη "ομοσπονδιακή απάτη" εναντίον της ίδιας της ζωής) ενώ αν όλοι οι καταθέτες μια ενδιαφέρουσα πρωία συνωμοτούσαν μεταξύ τους και πήγαιναν μαζικά στις τράπεζες για να εξαργυρώσουν ακόμη κι ένα μέρος των καταθέσεών τους και όχι ολόκληρο το κεφάλαιο, τότε οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αληθινό νομισματικό αντίτιμο (και φυσικά σε χρυσό) και θα κατέρρεαν άμεσα και εντυπωσιακά! Οι δε αγορές για να επιτύχουν την αποπληρωμή των ανύπαρκτων στην ουσία κι αυξανόμενων ληξιπρόθεσμων τόκων (και των τόκων πάνω σε τόκους, δηλ. τα "πανωτόκια" που υποθηκεύουν και υφαρπάζουν τον πλούτο των χάρτινων κρατών και δυστυχώς των λαών τους) αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων μειώνοντας και τους μισθούς κι εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος ζωής, υποθηκεύοντας το παρόν και μέλλον των κοινωνιών. Πλέον όμως το πανίσχυρο χρηματοπιστωτικό καρτέλ περνάει στην επόμενη "σοφιστικέ φάση", αυτή του απόλυτου πολιτικο-κοινωνικού ελέγχου του "homo plasticus" από πολυεθνικούς, κρατικούς και...παρακρατικούς και ιδιωτικούς μηχανισμούς , μέσω της πλήρως ψηφιακής μορφής του χρήματος και της διόλου απίθανης δέσμευσης και κατάσχεσης των καταθέσεων (=καθαρά λογιστικό-ψηφακό χρήμα και μη υπαρκτό) για όσους επιμένουν να μη συμμορφώνονται στην ..."πολιτική και πολιτισμική ορθότητα". Για να μην αναφέρουμε και τα τεράστια κενά 'ηλεκτρονικής ασφάλειας" -χαρά των κάθε λογής χάκερς του νέου συστήματος που όπως λένε οι πλέον αδιαφανείς στην Ιστορία (η "Διεθνής των Τοκογλύφων" και οι πολιτικοί αχυράνθρωποί τους)  θα χτυπήσει το "μαύρο χρήμα" και την αδιαφάνεια.

Και είχαμε γράψει πριν λίγους μήνες: "...τα σεσημασμένα ιερατεία του Μαμωνά, σου λένε για επερχόμενη "αχρήματη κοινωνία" - Καλώς ήλθατε στην "αχρήματη κοινωνία" (και μια ταινία μικρού μήκους)! Λες και οι κωλοκάρτες, που επιπλέον δίνουν κάθε φορά αναφορά στους "μεγάλους κουτσομπόληδες" για το τι κάνεις και πού είσαι, δεν είναι ένα είδος χρήματος (το οποίο αντιστοιχεί σε ηλεκτρονικά ψηφία μέσα σε μικρές ή μεγάλες οθόνες) που θα συνεχίσει να δηλητηριάζει τις ανθρώπινες κοινωνίες σαν ιός αυτοκαταστροφής τους. Και μάλιστα πρόκειται για ούτε καν δικό σου χρήμα, αλλά των τοκογλύφων και των τραπεζών τους, που μπορούν οποιαδήποτε κι ανά πάσα στιγμή να το δεσμεύσουν, να το παγώσουν, να το κατασχέσουν, να το εξαφανίσουν. Επικαλούμενες μη εξυπηρετούμενες οφειλές ατομικές ή και "εθνικές" ή απλά άλλη μια "σοβαρή", τεχνητή, κρίση.
 Kι αν δεν έχεις τραπεζικό λογαριασμό;
"Τότε είσαι απόβλητος, δεν υπάρχεις", δεν έχεις θέση στο μεγάλο ψηφιακό μαντρί του μέλλοντος και να δούμε πού θα κρυφτείς! (Εκτός κι αν είσαι άστεγος, οπότε πάλι το θέλημά τους εκπληρώνεις)
"Οι δορυφόροι και τα συστήματα παρακολούθησής μας μπορούνε να εντοπίσουνε ακόμα και τρίχα από φαλό τρομοκράτη 100 μ. κάτω από το έδαφος!"
Αλλά μερικές φορές όχι τον ίδιο τον τρομοκράτη όταν αυτός υπηρετεί τα σχέδια τρομοκράτησης της κοινωνίας κι εγκλεισμού της σε νόμους-κελιά, σε μικρά τσιπαρισμένα αποχαυνωμένα κουτάκια και φακέλους συλλογής δεδομένων ...Η μόνη διαρκής κρίση, πραγματικά, είναι η συμμόρφωση των ανθρώπων στα πρότυπα και μοντέλα ψυχοπαθών και πολυπρόσωπων (ούτε καν διπρόσωπων) στυγερών μαζικών δολοφόνων. Και η αποδοχή είτε των χαρτιών είτε των καρτών είτε του πακτωλού από γκάτζετ και σοφιστικέ εφαρμογές που πλάσαραν οι δεύτεροι στους πρώτους, ως κάτι σαν ρυθμιστικά συμβόλαια της ανθρώπινης συνύπαρξης...από το άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς - τα πλήρωσε με κάρτα!

Το παρακάτω άρθρο είναι καυστικό και σε μεγάλο βαθμό εύστοχο στις εισημάνσεις του, κατά την άποψή μας. Αναφέρει και το περίφημο "πείραμα της Ινδίας", το οποίο ήδη ξεκίνησε προκαλώντας αρχικά χάος στην κοινωνία της χώρας των τεράστιων ανισοτήτων και κατακόρυφη αύξηση της εμπορίας και αγοράς χρυσού ως ύστατη λύση προστασίας των αποταμιεύσεων.
Εμείς, κλείνουμε εδώ με αυτό:
Είναι πολύ καλό που ο λαός δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το τραπεζικό και το νομισματικό μας σύστημα, γιατί αν το καταλάβαινε, θα γινόταν επανάσταση αύριο το πρωί "
 Χένρυ Φορντ 1863-1947, Αμερικανός βιομήχανος, ιδρυτής της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας


Η οικονομική ενσωμάτωση

Προωθείται με τη βοήθεια της ελίτ των ελίτ η καταναγκαστική υιοθέτηση από όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη ενός βιομετρικού ψηφιακού αριθμού αναγνώρισης – καθώς επίσης οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, με την ταυτόχρονη κατάργηση των μετρητών.   

 Ανάλυση

Κατά τη διάρκεια μίας ημερίδας του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών που αφορούσε την οικονομική ενσωμάτωση, τη συμμετοχή δηλαδή όλων των ανθρώπων στο σύστημα του χρέους, ο κ. B. Gates δήλωσε ότι, το ίδρυμα του θα καταφέρει να μετατρέψει όλες τις πληρωμές στην Ινδία, στο Πακιστάν και στη Νιγηρία σε ηλεκτρονικές – πως έως τα τέλη του 2018 όλες οι οικονομικές συναλλαγές σε αυτές της χώρες θα έπαυαν να εκτελούνται με μετρητά (πηγή: Haring).
Ανακοίνωσε επίσης ότι, ήδη από το 2018 συνεργάζεται με την κεντρική τράπεζα της Ινδίας, στη βάση ενός εκτελεστικού διατάγματος του προέδρου των Η.Π.Α. από το 2012 –  το οποίο έχει σχέση με την προστασία των ζωτικών συμφερόντων της υπερδύναμης σε θέματα ασφαλείας. Έχει αναλάβει λοιπόν την αποστολή να υποχρεώσει όλους τους ανθρώπους να εισέλθουν στο σύστημα – εντός του οποίου, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούν να παρακολουθούνται, καθώς επίσης να εξυπηρετούνται καλύτερα.
Φυσικά δεν θα παρακολουθούνται οι Πολίτες μόνο από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης από τις εθνικές κυβερνήσεις – αλλά, κυρίως, από τις αμερικανικές μυστικές ή μη υπηρεσίες, οι οποίες έχουν άλλες προτεραιότητες. Μεταξύ αυτών να εμποδίσουν τυχόν μεταφορά των χρηματικών ροών σε ένα ψηφιακό σύστημα, μη συνδεδεμένο με τις Η.Π.Α. – αφού κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθούνται οι συναλλαγές, οπότε δεν θα τις γνώριζαν οι αμερικανοί, ούτε θα ήταν σε θέση να τις μπλοκάρουν.
Στα πλαίσια αυτής της «τύπου Big Brother» στρατηγικής, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. έχει συστήσει ήδη από το 2012 ένα συμβούλιο ειδικών, με στόχο την οικονομική ενσωμάτωση όλων των ανθρώπων – έτσι ώστε να διασφαλίσει την παγκόσμια ηγεμονία της υπερδύναμης, καθώς επίσης να αυξήσει την ισχύ της.
Στο συμβούλιο αυτό συμμετέχει το ίδρυμα του B. Gates – ο οποίος διευθύνει επίσης τη γνωστή «Pay Pal», μέσω της οποίας διεξάγονται συναλλαγές στο διαδίκτυο. Το ίδιο έτος η USAID, ο αναπτυξιακός οργανισμός των Η.Π.Α., μαζί με το ίδρυμα του B. Gates ίδρυσαν την οργάνωση «Καλύτερα από μετρητά» (Better than cash alliance). Υπενθυμίζουμε εδώ τα εξής:

Το ινδικό πειραματόζωο


Περίπου ένα μήνα πριν από την ινδική κατά μέτωπο επίθεση εναντίον των μετρητών (άρθρο), η αμερικανική USAID ίδρυσε την εταιρεία Catalyst στόχος της οποίας ήταν η προώθηση των πληρωμών με πλαστικό ή/και λογιστικό χρήμα, με ψηφιακό γενικότερα, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί στις αρχές του έτους από τη μητρική (πηγή).
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Catalyst είχαν λεχθεί τα εξής: «Ο σκοπός της εταιρείας είναι η ανάληψη πόλεων, με στόχο μέσα σε ένα χρόνο να δεκαπλασιάζουμε τις ψηφιακές συναλλαγές των κατοίκων τους». Αντί όμως για μία μόνο πόλη, αποφασίσθηκε η «ανάληψη» ενός ολόκληρου κράτους – ακόμη χειρότερα, ενός από τα μεγαλύτερα στον πλανήτη.
Ενδιαφέρον πάντως είναι το ποιοί συμμετέχουν σε αυτήν την «πρωτοβουλία» – όπου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας (πηγή), πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις του κλάδου της πληροφορικής, καθώς επίσης για εξειδικευμένες εταιρείες ψηφιακών συναλλαγών και πιστωτικών καρτών, οι οποίες προφανώς θα κερδίσουν τεράστια ποσά από την κατάργηση των μετρητών χρημάτων.
Μεταξύ άλλων συμμετέχουν τα ιδρύματα Bill Gates, Ford και Dell, η Mastercard, καθώς επίσης η Visa – οργανώσεις δηλαδή που ενδιαφέρονται πάρα πολύ για το καλό των ανθρώπων, ιδιαίτερα των εξαθλιωμένων από τη δυτική εκμετάλλευση Ινδών! O τελευταίος πρόεδρος δε της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας ήταν προηγουμένως ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ (2003 – 2006), καθώς επίσης καθηγητής του πανεπιστημίου του Σικάγο – γνωστού για την προώθηση του ακραίου φιλελευθερισμού.
Εκτός αυτού, θεωρήθηκε ως ο ροκ σταρ του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ενώ είναι μέλος της ομάδας των τριάντα – της οργάνωσης δηλαδή που οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες συζητούν πίσω από κλειστές πόρτες, με τις σημαντικότερες κεντρικές (άρθρο). Η ομάδα αυτή, η ελίτ των ελίτ κατά κάποιον τρόπο, φαίνεται πως έχει κηρύξει τον παγκόσμιο πόλεμο εναντίον των μετρητών, με τη βοήθεια γνωστών ονομάτων όπως του κ. Rogoff, του L. Summers και βέβαια του M. Draghi – εξυπηρετώντας φυσικά άλλου είδους συμφέροντα, από αυτά των «λαϊκιστικών» μαζών και των «δημαγωγών» ηγετών τους τύπου Trump, όπως τους χαρακτηρίζει υποτιμητικά.
Από την άλλη πλευρά, η δήθεν βασική αιτία για την κατάργηση των μετρητών, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που θεωρείται ως η μεγαλύτερη μάστιγα στην Ινδία, κυριολεκτικά προκαλεί την οργή των περισσότερων ανθρώπων – αφού αφορά μόνο τα μεσαία και κατώτερα εισοδηματικά στρώματα, τα οποία δεν μπορούν να αμυνθούν απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις.
Ασφαλώς δεν εμποδίζει τις ελίτ, οι οποίες έχουν αμέτρητες επιλογές στη διάθεση τους για να φοροδιαφεύγουν ή/και να ξεπλένουν παράνομα χρήματα – μέσω των φορολογικών οάσεων που έχει θέσει η πολιτική στη διάθεση τους, ακόμη και εντός της Ευρώπης ή των Η.Π.Α. (Delaware).

Η γεωπολιτική σκοπιμότητα

Περαιτέρω, το ενδιαφέρον των αμερικανικών πολυεθνικών επιχειρήσεων του κλάδου της πληροφορικής, των πιστωτικών καρτών, καθώς επίσης των ψηφιακών συναλλαγών, για την κατάργηση των μετρητών, αποτελεί φυσικά μία σημαντική αιτία της ενίσχυσης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από τις Η.Π.Α. – αφού εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα τους.

Εν τούτοις δεν είναι η σημαντικότερη, αφού το κίνητρο της παρακολούθησης ανθρώπων και κρατών εκ μέρους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων είναι πολύ πιο σημαντικό – επειδή έτσι θα μπορούν να ελέγχουν τις παγκόσμιες διασυνοριακές συναλλαγές, καθώς επίσης όλες τις πληροφορίες που έχουν σχέση με αυτές.
Ακόμη περισσότερο επειδή η κάθε πληρωμή, η οποία διενεργείται μέσω κάποιας τράπεζας ή από έναν χρηματοπιστωτικό οργανισμό, λόγω της παγκόσμιας κυριαρχίας του δολαρίου ενισχύει τη δύναμη της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλλει το δικό της Δίκαιο σε διεθνή κλίμακα – όπως στο παράδειγμα της επιβολής προστίμων στις ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ άλλων σε αυτές που δεν τήρησαν το εμπάργκο των Η.Π.Α. στο Ιράν.
Στα πλαίσια αυτά, κάθε τράπεζα με διεθνείς συναλλαγές μπορεί να εκβιαστεί από την υπερδύναμη, αφού τυχόν ανάκληση της άδειας της να χρησιμοποιεί το δολάριο ή/και να δραστηριοποιείται εντός των Η.Π.Α. μπορεί να την οδηγήσει στη χρεοκοπία – όπως στο παράδειγμα της Deutsche Bank, η οποία τελικά επιβαρύνθηκε «χαριστικά» με πρόστιμο 7 δις $, έχοντας απειληθεί με 14 δις $ που πιθανότατα θα την κατέστρεφαν εντελώς.
Προφανώς, εάν οι Η.Π.Α. είναι σε θέση να χρεοκοπήσουν τις μεγαλύτερες τράπεζες μίας χώρας, ακόμη και μίας τόσο ισχυρής όσο η Γερμανία, τότε μπορούν εύκολα να εκβιάζουν τις κυβερνήσεις της – όπως άλλωστε συμβαίνει στην Ευρωζώνη με την ΕΚΤ, η οποία εκβιάζει τους πάντες (ανάλυση).
Όσο περιορίζεται δε η χρήση των μετρητών χρημάτων, τόσο αυξάνεται η δύναμη των χρηματαγορών, οι οποίες ουσιαστικά ελέγχονται από τις Η.Π.Α. με πολλούς διαφορετικούς τρόπους (Fed, εταιρείες αξιολόγησης, κερδοσκοπικά κεφάλαια, ΜΜΕ κλπ.) – ειδικά του συστήματος του χρέους (ανάλυση), στο οποίο κυριαρχεί απόλυτα η υπερδύναμη, ενώ όλα τα άλλα κράτη πληρώνουν φόρο υποτέλειας σε αυτήν.

Ο βιομετρικός ψηφιακός αριθμός αναγνώρισης


Συνεχίζοντας, ένας σημαντικός στόχος στο δρόμο για την κατάργηση των μετρητών σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι, κατά τον κ. B. Gates, ένας παγκοσμίως εναρμονισμένος βιομετρικός ψηφιακός αριθμός αναγνώρισης (ID), για όλους τους ανθρώπους της γης – ενώ η λέσχη των δισεκατομμυριούχων «Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ» (WEF), της οποίας είναι εξέχων μέλος, έχει υιοθετήσει αυτό το στόχο, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα για την επίτευξη του.
Για πρακτικούς ασφαλώς σκοπούς, ο επικεφαλής του κλάδου των τηλεπικοινωνιών (IT) στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξήχθηκε το 2015, καθώς επίσης το 2016, είναι μέλος του ΔΣ της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας – όπως επίσης ο αντιπρόσωπος του ιδρύματος Gates στην Ινδία.
Περαιτέρω, για να υποχρεωθούν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη να υιοθετήσουν το βιομετρικό ψηφιακό αριθμό αναγνώρισης, καθώς επίσης τις ψηφιακές συναλλαγές με την ταυτόχρονη κατάργηση των μετρητών, ο κ. B. Gates έχει την εξής άποψη:
Οποιοσδήποτε θέλει να έχει κάτι από την κυβέρνηση (επιδοτήσεις, επιδόματα ανεργίας, υγειονομική περίθαλψη κοκ.), θα πρέπει να αναγκασθεί να το ζητάει ψηφιακά, καθώς επίσης να διαθέτει υποχρεωτικά μία βιομετρική αναγνώριση!
Αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Ινδία σε μεγάλη έκταση, με το ονομαζόμενη σύστημα Aadhaar – ενώ η αρνητική απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας δεν έγινε καθόλου σεβαστή, όπως συνήθως συμβαίνει με τις επιταγές των ελίτ. Ακόμη και στη Γερμανία δε ο υπουργός ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του Μονάχου, υπέγραψε ένα συμφωνητικό συνεργασίας με το ίδρυμα του B. Gates – όσον αφορά την προώθηση της οικονομικής ενσωμάτωσης.

Επίλογος 


Οι οργανωμένες ομάδες ανθρώπων, όσο μικρές και αν είναι, υπερισχύουν πάντοτε των ανοργάνωτων μαζών – ενώ είναι σήμερα φανερό πως ορισμένες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα όσον αφορά την κρίση χρέους, η Σουηδία για το μεταναστευτικό {επισήμανση εδώ από εμάς όσον αφορά αυτό το κολοσσιαίο θέμα: (ξανα)διαβάστε τις αναρτήσεις Αλήθεια, πόσο το Ισλάμ μπορεί ν'αποτελέσει απειλή για τας πολιτισμένας Ευρώπας; και το δεύτερο μισό από το Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΪΣΤΕΣ..., με τα πολλά, αυξανόμενα και άκρως ανησυχητικά στοιχεία που συλλέξαμε για ένα νέο είδος κοινωνικο-θρησκευτικού φασισμού, τον ισλαμοφασισμό, κάτι ως τραγική συνέχεια του μεσαιωνικού χριστιανισμού, που εξαπλώνεται σαν γάγγραινα (ή ως "νέμεσις" για κάποιους) στην (αποικιοκρατική διαχρονικά) Ευρώπη κι ενώ η νέα "πολυπολιτισμική ορθότητα" επιβάλλει με ψυχαναγκαστικά ύποπτο τρόπο τον σεβασμό στα "ανθρώπινα δικαιώματα" ως ανοχή στην "πολιτισμική διαφορετικότητα". Δηλαδή στο νέο αποκρουστικό σκοταδισμό, με τον κοινωνικό του ολοκληρωτισμό και το δολοφονικό μισογυνισμό!} και η Ινδία σε σχέση με την κατάργηση των μετρητών, χρησιμοποιούνται από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ ως άθλια πειραματόζωα.
Παραδόξως δε οι επιλογές έχουν γίνει με τα σωστά κριτήρια, αφού οι μάζες σε αυτές τις χώρες δεν αντιδρούν καθόλου παρά τα μαρτύρια, στα οποία υποβάλλονται – υπενθυμίζοντας πως στην Ελλάδα επιχειρείται η βίαιη λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των ιθαγενών, χωρίς τη μείωση των δανείων τους, έτσι ώστε να μετατραπούν σε άβουλους, εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους στο διηνεκές.
Ολοκληρώνοντας και οι τρεις αυτές χώρες-θύματα παρουσιάζονται ταχυδακτυλουργικά ως θύτες – η Ελλάδα ως υπεύθυνη για τα δεινά της και τα περί ΔΝΤ-Γερμανίας σαν θεωρίες συνομωσίας, η Σουηδία ως ρατσιστική, ενώ η Ινδία ως απολίτιστη, αφού το 86% των συναλλαγών γίνεται με μετρητά και η πλειοψηφία αφενός μεν φοροδιαφεύγει, αφετέρου δεν έχει καν τραπεζικούς λογαριασμούς. Πρόκειται δηλαδή για τον απόλυτο παραλογισμό, με την εφαρμογή των βασικών κανόνων της χειραγώγησης (άρθρο) – τους οποίους οι άνθρωποι γνωρίζουν μεν, αλλά αδυνατούν να τους συνειδητοποιήσουν.

το παραπάνω άρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου, το διαβάσαμε στο analyst 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου