Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Συγκέντρωση-πορεία Σάββατο 11 Μάρτη 2017 Μοναστηράκι 12µµ - M.M.M. και ελεύθερη μετακίνηση στην εποχή της μεγάλης ύφεσηςΤα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι εμπόρευμα, αποτελούν βασική κοινωνική ανάγκη.

Ελεύθερη μετακίνηση για όλους/ες!

Η χρονιά που πέρασε είδαμε να εντείνεται ακόμα περισσότερο η επίθεση των κυρίαρχων στους εκμεταλλευόμενους αυτού του κόσμου. Το νέο ασφαλιστικό, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, η αύξηση του Φ.Π.Α. σε βασικά είδη αλλά και τα επερχόμενα νέα μέτρα  αποσκοπούν στη λεηλάτηση κάθε πτυχής της ζωής μας. Καταργώντας τα κεκτημένα αγώνων του παρελθόντος (κυριακάτικη αργία, οκτάωρο, σύνταξη, δωρεάν και δημόσια υγεία και εκπαίδευση) επιχειρούν να συνθλίψουν το παρόν και το μέλλον μας.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που επιχειρούνται να επιβληθούν στην κοινωνία εντάσσεται και ο «εκσυγχρονισμός» και η ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Τα τελευταία χρόνια όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση αγγίζει όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια, το ποσοστό των επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο αυξήθηκε. Η απάντηση σε αυτό από πλευράς κράτους και εταιριών που διαχειρίζονται τα ΜΜΜ ήταν η όξυνση του ελέγχου από τη μία με διαρκείς ελέγχους εισιτηρίων, την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τις μπάρες σε λεωφορεία και σταθμούς και από την άλλη η στοχοποίηση και η καταστολή όσων δεν ακυρώνουν εισιτήριο.
Για να αντιμετωπίσουμε τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν και την τρομοκρατία των διαρκών ελέγχων, για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, προτάσσουμε τους συλλογικούς αγώνες οργανωμένους από τα κάτω και χτίζουμε κοινότητες αγώνα τόσο μεταξύ επιβατών και εργαζομένων όσο και σε κάθε γειτονιά. Όλοι μαζί καλούμαστε να αγωνιστούμε για να ορθώσουμε αναχώματα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε και να πετύχουμε ελεύθερη μετακίνηση για όλους.

Συγκέντρωση-πορεία Σάββατο 11 Μάρτη 2017 Μοναστηράκι 12µµ
Προσυγκέντρωση 11πµ ΗΣΑΠ Άνω Πετραλώνων


Tο διαβάσαμε στην Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

Και μια μικρή αφηγηματική προσθήκη από εμάς που, αν και ειπώθηκε εδώ πριν τέσσερα περίπου χρόνια, θεωρούμε ότι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ στη χώρα της "αριστεράς". Αυτής της φάρσας που αποδεικνύεται πολύ πιο χρήσιμη από τη δεξιά: υπνωτιστικά και κατασταλτικά για τα λαϊκά αντανακλαστικά και συμφέροντα - προστατευτικά και κερδοφόρα για τα εταιρικά υπερκέρδη και συμφέροντα:...και τα σκυλιά ξεχύθηκαν στους δρόμους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου