Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

We shall overcome - θα το ξεπεράσουμε

" Και τις δυσκολίες, ακόμα και τις παγίδες, που σου φράζουνε το δρόμο να τις τιμάς! Ούτε να τις υποτιμάς ούτε να τις υπερτιμάς. Όσο πιο πρωτότυπες και υψηλές τόσο πιο πολύ θα σε υψώσουν!
Και το μόνο άξιο ντροπής είναι αν ποτέ ξεπληρώσεις το δώρο και θαύμα της ζωής με κακομοιριά."

από το κείμενο του Ένοικου Εσωτερικός ήλιος!

Κάποτε είχα κάπου ακούσει κάποια λόγια που μου προξένησαν εντύπωση με το μεστό και αδυσώπητα αληθινό τους νόημα.  Αν θυμάμαι καλά πήγαιναν κάπως έτσι: "υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις και αυτοί που κρύβονται για να τις αποφύγουν!"

Καθώς το (κακά τα ψέματα, έτσι;) κακό, ψυχρό κι ανάποδο 2015 αποχωρεί από τις ζωές μας, γεμάτο άνισες και βαριές σαν κακό όνειρο εντυπώσεις, για να παραδώσει τη σκυτάλη στο 2016, αισθάνομαι την ανάγκη να υψώσω το ποτήρι με το κρασί στην υγεία του κουράγιου και της δύναμης όλων όσων εμπνέονται από τέτοια μηνύματα και επιλέγουν να νιώθουν οικεία με αυτή την πρώτη "κατηγορία" ανθρώπων. Και επιθυμώ να τους αφιερώσω το παρακάτω ιστορικό και γεμάτο εσωτερικό σθένος και αισιοδοξία τραγούδι, όσον αφορά τη δημιουργία ενός κόσμου άξιου πραγματικά για ανεξάρτητους και δημιουργικούς ανθρώπους και όχι για υπάκουους σκλάβους σαδιστών αφεντάδων. Σε εκτέλεση  από ένα αγαπημένο μας συγκροτήματα.
 We shall overcome - θα το ξεπεράσουμε
(με ή και καλύτερα χωρίς τη βοήθεια οποιουδήποτε θεού)

Μην το βάζετε ποτέ κάτω παιδιά! Και μην λιποψυχείτε μπροστά στους αλαζόνες και απατεώνες, θρασύδειλους τυραννίσκους της ατομικής και συλλογικής καθημερινότητας, ούτε και να συμβιβάζεστε ποτέ με την κακομοιριά..!

ανιχνευτής"We shall overcome, we shall overcome, We shall overcome someday; Oh, deep in my heart, I do believe, We shall overcome someday."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου