Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΗΦΟΡΑ-ΚΑΤΗΦΟΡΑ, ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΦΟΡΑ!


Την εικόνα είδαμε (πού αλλού;) στο ΒΑΣΙΛΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ


Με άλλα λόγια:
Ο λαός της Griechenland τραβάει με αυταπάρνηση και "θυσίες" τη δύσκολη μα "απαραίτητη" ανηφόρα της "ανάπτυξης" μέσω του τελευταίου μνημονίου (ή "κατάλογου με κτηνωδίες" σύμφωνα με καλοκαιρινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel).

Ώστε να μην πέσει στην κατηφόρα του μακροχρόνιου "αναπτυξιακού εγκλωβισμού" σε νέα μνημόνια ( του"μη βιώσιμου χρέους που χρειάζεται ανακουφιστική ελάφρυνση", σύμφωνα με παραδοχή του ίδιου του ΔΝΤ, πριν σκληρύνει πάλι τη στάση του μετά τα αριστερά τουρλωμένα οπίσθια).
 Ή, στη χειρότερη, να αποφύγει τον ανηφορικό δρόμο που ακολουθεί ένα ενδεχόμενο "Grexit" - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ GREXIT (και μένα τί με νοιάζει;)
Ώστε να μην κυλήσει στην κατηφόρα της απώλειας της "προστατευτικής ομπρέλας" των γραφειοκρατών, κερδοσκοπικών αρπαχτικών, αεριτζήδων και ορκισμένων εχθρών της αυτοδιάθεσης των λαών που ελέγχουν την Κομισιόν (ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: "Σε κατοχή μέχρι το 2052" και φυσικά:  Μια "καρδιά" από γυαλί...).
Η οποία με τον ολοκληρωτισμό και την αναλγησία της οδηγεί τους ευρωπαϊκούς λαούς στην...ανηφόρα δολοφονικής λιτότητας και δημοκρατικής εκτροπής ((ΠΟΙΟΙ "ΚΑΝΟΝΕΣ" ΠΟΙΑΣ Ε.Ε. ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ; " Άκυρα τα δάνεια αν παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα ")

Μάλιστα!

Βέβαια τα μπερδέματα ξεκινάνε από το γεγονός της προτροπής και της μάθησης ενός ολόκληρου λαού να πορεύεται με κλειστά μάτια και ανακυκλούμενες αυταπάτες.

Όποιοι όμως πιστεύουν ότι στη ζωή και στην Ιστορία υπάρχει μόνο ίσιωμα, τότε η φυσική ροή των πραγμάτων είναι το γκρεμοτσάκισμα στην κατηφόρα και μετά το σούρσιμο στην ανηφόρα...

Και το χειρότερο;
Να περιμένουν μετά σανίδα σωτηρίας από αυτούς που ανοίγουν από μέσα τρύπες στα πλοία για να θησαυρίσουν από τα ναυάγια και το πλιάτσικο στους ναυαγούς.
Ή να ελπίζουν σε δεκανίκια από αυτούς που η δουλειά τους είναι να στήνουν παγίδες και να βάζουν τρικλοποδιές, ώστε μετά να καρπώνονται τα νοσήλεια για την εξαιρετικά αμφίβολη έως, μέσω εσκεμμένης ολιγωρίας και "ιατρικών λαθών", αδύνατη αποθεραπεία συντριπτικών καταγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου