Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Γρυλλίσματα από κοινού; - "Ένωση 133 χωρών εναντίον της Νέας Τάξης Πραγμάτων!"

Μια τελευταία είδηση που σίγουρα έχει τη σημασία της, ακόμη και σ'επίπεδο συμβολισμού. Ας μη ξεχνάμε ότι ανάμεσα στους πρωτεργάτες της κίνησης στην οποία αναφέρεται το κείμενο βρίσκεται η -πρόσφατα σε "άβολη θέση" μετά τους πολύ σοβαρους τριγμούς του χρηματιστηρίου της Σαγκάης- Κίνα. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για το "μαζικό πέσιμο" σε ΗΠΑ και το δορυφόρο της ΕΕ και τους υπό αμερικανικό έλεγχο παγκόσμιους οικονομικούς οργανισμούς, όπως ΔΝΤ και ΠΟΕ ή ο ανυπόληπτος ΟΗΕ. 
Είδηση η οποία υπέπεσε στην αντίληψή μου λίγο πριν αποχαιρετήσω την πόλη και δραπετεύσω σε μέρη παρθένας και πρωτόγονης σχεδόν φυσικής ομορφιάς. Αρχέγονης επιρροής στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, σαν τη θέληση του ανθρώπου να σπάσει όλα τα δεσμά που τον κρατούν χειροπόδαρα δεμένο στην πιο μεγάλη, "πολιτισμική" του, φυλακή. Στην οποία θεωρώ το λιγότερο υποτιμητικό για την υπόστασή μου, αυτής του έλλογου όντος, να συνεχίσω να παραμένω "Ένοικος", τουλάχιστον με τους δικούς της όρους και κανόνες.


"Ένωση 133 χωρών εναντίον της Νέας Τάξης Πραγμάτων!"


Από το "PRESS-GR"
Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
www.nikosklitsikas.gr/

Τα αμερικάνικα κι ευρωπαϊκά ΜΜΕ έκαναν τα πάντα ώστε να εξαφανιστεί αυτή η...
είδηση! Κι εκείνο που είναι πλέον φανερό, είναι πως στο "παιχνίδι" της απόκρυψης ειδήσεων έχουν μπει πολιτικά κόμματα και κινήματα που δήθεν εκφράζουν την ρεαλιστική "αριστερά". Αφού έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος της "σοσιαλιστικής" διεθνούς στην υπηρεσία των τραπεζιτών, έχουν μπει μπροστά εξαγορασμένα κόμματα, δήθεν ανανεωτικής, ή ρεαλιστικής αριστεράς.

Στις 14 και 15 Ιούνη, στην Σάντα Κρούζ της Σιέρας, στη Βολιβία, συγκεντρώθηκαν 133 ηγέτες κι αντιπρόσωποι χωρών (μεταξύ αυτών η Κίνα και η Ινδία), όπου αποφάσισαν τη δημιουργία μιαςσυμμαχίας εναντίον της Νέας Τάξης πραγμάτων, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της σκιώδους παγκόσμιας κυβέρνησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όπως και του ρόλου του ΟΗΕ.

Ενάντια σ' όλους αυτούς συντονίζουν τις δυνάμεις τους οι 133 χώρες, που επισήμως έχουν ονομαστεί: ‘Ομάδα των 77 και της Κίνας‘, αν και στην πραγματικότητα συμμετέχουν 113 χώρες.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο, του Ισημερινού Ραφαέλ Κορρέα, ο Ραούλ Κάστρο με μια χαρισματική οικονομική ανάλυση έθεσε ωμά το ζήτημα: "Είναι αναγκαίο να αναζητήσουμε μια νέα οικονομική και χρηματοδοτική πολιτική, έξω από τον έλεγχο των υπερασπιστών του νεοφιλελευθερισμού, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου που προσπαθούν να μας διαιρέσουν...".

Επισημάνθηκε στη Σύνοδο των 133 χωρών, η επίθεση που δέχονται από τις ΗΠΑ και τη μυστική υπηρεσία της CIA, δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις και χώρες, όπως το πραξικόπημα στην Ουκρανία, η επίθεση στη Συρία κ.ο.κ.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, έστειλε σαφές μήνυμα (το είδαμε μόνον στους Times of India): "Αν ο Ομπάμα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον του λαού της Βενεζουέλας, είμαι σίγουρος πως μπροστά σ' αυτές τις προβοκάτσιες κι επιθέσεις, η Βενεζουέλα κι η Λατινική Αμερική, θα είναι ένα δεύτερο Βιετνάμ για τις ΗΠΑ"! 

Το γενικό συμπέρασμα αυτής της Συνόδου Ανεξαρτησίας είναι η θέληση λαών και δημοκρατικών κυβερνήσεων να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στη επικρατούσα σημερινή "παγκόσμια τάξη" και να επισημάνουν πως "η σημερινή αδικία κι εκμετάλλευση όχι μόνον δεν είναι 'νόμιμη', αλλά είναι και ανήθικη"!


Από το  press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου