Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Το Χρηματοδικείο των Βρυξελλών αποφάσισε: η Ελλάδα στην αγχόνη

Σχόλιο δικό μας: η "άφθαρτη" αριστερά ως νέα ελπιδοφόρα πολιτική δύναμη αποτελεί ήδη χονδροκομμένο παρελθόν. Η έντιμη, δίχως κρυφές ατζέντες στήριξης του υπάρχοντος συστήματος και ασυμβίβαστη (μη σταλινική, δεινοσαυρική) αριστερά, κοινοβουλευτική και μη, οφείλει να διαχωρίσει άμεσα τη θέση της από την ύπουλα αντιλαϊκή συμπαιγνία "αριστερών" και άλλων πολύ μικρών και βλαβερών για τον τόπο πολιτικών σχημάτων και ξοφλημένων ιδεολογικών προσήμων, για να περισώσει ό,τι μπορεί από την αξιοπιστία της! Και ο προδομένος κατά συρροή κόσμος να ακυρώσει με τη δυναμική του ανυπακοή τα συμβόλαια θανάτου σε βάρος και των επόμενων γενεών. Αλλιώς "κάλλιο να πάμε όλοι μετανάστες"...

Χρηματοδικείο των Βρυξελλών αποφάσισε: η Ελλάδα στην αγχόνη


Και μάλιστα ο μελλοθάνατος θα πρέπει να περάσει μόνος του τη θηλιά στο λαιμό του.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν για τρίτο Μνημόνιο (πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα) το οποίο θα αξιολογήοουμε αναλυτικά όταν μάθουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει αλλά όλα τα δεδομένα συγκλίνουν ότι τα μέτρα που περιλαμβάνει (κατάλογος με φρικαλεότητες σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel) είναι σαρωτικά Από τα ελάχιστα που πέτυχε η κυβέρνηση είναι να μην μεταφερθούν στο Λουξεμβούργο περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου ύψους 50 δις για ξεπούλημα αλλά η έδρα του ταμείου αποκρατικοποιήσεων να παραμείνει στην Ελλάδα.

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν όπως ειπώθηκε ξεπερνούν και την πιο αρωστημένη φαντασία.

Η Γκάρντιαν περιγράφει την συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ ως «άσκηση διανοητικού βασανιστήριου».

Ο Α. Τσίπρας άκουσε κατά τη συνάντηση από την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να λένε ότι η Ελλάδα είτε θα καταστεί ο ειδικού τύπου «ασθενής» της Ευρωζώνης, συμφωνώντας να περάσει άμεσα από τη Βουλή σαρωτικές μεταρρυθμίσεις είτε θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και θα δει τις τράπεζές της να καταρρέουν. Ο εν λόγω Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε λόγο για «εκτεταμένο εικονικό πνιγμό», σε μια προσπάθεια να πειστεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να συμφωνήσει.

1. Η Μέρκελ μίλησε για «ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία» που θα ψηφίσει τα φαστ-τρακ μέτρα στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) είναι ήδη μιλημένα κι έχουν πει το Ο.Κ.


2. Το κουστούμι του μελλοθάνατου είναι ήδη έτοιμο, όπως ανακοίνωσε η Μέρκελ. Οι νόμοι που πρέπει να περαστούν είναι ήδη καθαρογραμμένοι! Ο μελλοθάνατος θα το φορέσει οικειοθελώς ή θα του το φορέσουν με το ζόρι;

3. Έτοιμη είναι και η άτυπη τετρακομματική κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ψηφίζει εδώ κι εμπρός τα φονικά μέτρα.

4. Ακόμα κι ο Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά τη σύνοδο, παραδέχτηκε ότι τα μέτρα είναι «υφεσιακά», όμως έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στις επενδύσεις που ΘΑ έρθουν.

5. Ποιος είπε πως ό,τι γράφει δεν ξεγράφει; Η Μέρκελ μίλησε καθαρά για ΑΝΑΚΛΗΣΗ των νόμων που έχουν ψηφιστεί από την τωρινή κυβέρνηση! Ο Αλέξης Τσίπρας έσπειρε ανέμους, τώρα θα θερίσει θύελλες. Η αριστερή παρένθεση έκλεισε οριστικά

Χρηματοπιστωτικό ίδρυμα καλεί δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να παραιτηθεί. Το είδαμε και αυτό Χρηματοπιστωτικό ίδρυμα καλεί δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να παραιτηθεί. Το είδαμε και αυτό

6. Κρίμα για το παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης μέσω social media που με τα hashtag #ThisIsACoup και #TsiprasLeaveEuSummit  καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει εδώ και τώρα από αυτή την άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης στις Βρυξέλλες. Διαβάστε την έκκληση δημοσιογράφων στον πρωθυπουργό ώστε να μην επιτραπεί ο εξευτελισμός του ελληνικού λαού.


Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου