Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Αυτό δεν είναι πέσιμο, είναι πτώση στην άβυσσο: "Θαυμάστε τον… νεοφιλελεύθερο Αλέξη Τσίπρα"

Σχόλιο δικό μας: αν αυτό είναι η "αριστερά"(που τόσο ευτελίστηκε και σπιλώθηκε εξαιτίας τους) τότε εγώ είμαι ο Λουδοβίκος της Γαλλίας και η χώρα λατινοαμερικάνικη χούντα αχυρανθρώπων των μεγάλων αφεντικών. Κι αν αυτό αποτελεί "ανάπτυξη" τότε στις ΗΠΑ το "αμερικανικό όνειρο" βιώνεται από την πλειοψηφία των κατοίκων και οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές είναι οι καλύτεροι φίλοι και προστάτες των ανθρώπων του μόχθου! Βρε δεν ντρεπόμαστε καθόλου, μιλάμε και για "πραξικοπήματα" σε βάρος μας; Μετά από ένα δημοψήφισμα που μετατράπηκε σε κωλόχαρτο για τους παρευρισκόμενους στο "κλειστό δωμάτιο" των "μαραθώνιων διαπραγματεύσεων" και τις δεσμεύσεις που κατέληξαν σερβιέτες για Μέρκελ και Λαγκάρντ; Ούτε η Δεξιά και οι καλικάντζαροι σοσια-ληστές που "ροκάνιζαν επί χρόνια και χρόνια το Δέντρο" της κοινωνίας του τόπου (και βρήκαν και πόστα "ευθύνης" και ισχύος μέσα στην αριστερή μαούνα που διαφημιζόταν για φρεγάτα), δεν είχαν τέτοιο θράσος να συνοδεύει τις μηχανορραφίες τους!
Αυτό πια δεν είναι πολιτική ζωή του τόπου. Είναι μια χαβούζα φαυλοκρατίας, ανοησίας, οικογενειοκρατικής (και παρατρεχάμενων) δυσωδίας, καθαρματοσύνης, εθελοδουλίας, πελατειακών καταλόγων και παροιμιώδους αναξιοκρατίας, κρυφών ατζέντων και διεστραμμένης αντιστροφής εννοιών, που από το ξεχείλισμα του περιεχομένου και της μπόχας του μας πασαλείβει μέχρι να λιγοθυμίσουμε από την αηδία και την αίσθηση ασφυξίας.
Αυτό δεν είναι πέσιμο και σούρσιμο στα λύματα της Ιστορίας. Είναι πτώση στην άβυσσο της ανυποληψίας με πάτο την ανυπαρξία της λήθης όλων αυτών που αποδέχονται τα γλιτσιασμένα λύματα ως τρεχούμενα νερά...

Θαυμάστε τον… νεοφιλελεύθερο Αλέξη Τσίπρα

του Δημήτρη Κανελόπουλου

Ας δούμε 10 μόνο από τα μέτρα που θα νομοθετήσει αυτή η κυβέρνηση και θα αποτελούσαν την… ντροπή οποιουδήποτε αριστερού, σε οποιοδήποτε μέρος της Γης, όχι να τα εφαρμόσει αλλά και να τα σκεφτεί ακόμα.
1) «Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή».

2) «Υλοποίηση όλων των συστάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ». Όλων. Επαναλαμβάνω: όλων!

3) «Ιδιωτικοποίηση της ενέργειας». Η μικρή ΔΕΗ δηλαδή.

4) «Αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Αριστερή κυβέρνηση εναντίον των συλλογικών συμβάσεων; Που να το πεις και ποιος να σε πιστέψει.

5) «Αυστηρή επανεξέταση των εργατικών κινητοποιήσεων». Η Αριστερά να απαγορεύει τις απεργίες; Όνειδος για την ιστορία της παγκόσμιας Αριστεράς.

6) «Θα ακολουθήσει τη βέλτιστη πρακτική της ΕΕ για τις ομαδικές απολύσεις». Σε αυτό αδυνατώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

7) «25 δισ. ευρώ ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών». Ξεπουλάει την πατρίδα για να σώσει τις τράπεζες. Ο αριστερός πρωθυπουργός.

8) «Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή». Μιλάμε για ανεξάρτητη κυβέρνηση! Να δείχνει από πριν στην Τρόικα τα νομοσχέδια ώστε να παίρνει την έγκρισή της.

9) «Η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό να τις τροποποιήσει, τις θεσπισθείσες νομοθετικές πράξεις που δεν συνάδουν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου». Μιλάμε τον ξεφτιλίζουν εντελώς, τόσο που μου δημιουργεί οίκτο.

10) «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους». Και ο λαός ας πεθάνει…

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας και παρά τα λεγόμενά του αποδεικνύεται «πρωθυπουργός παντός καιρού».

Πηγή:efsyn

Εμείς το διαβάσαμε στο περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου