Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Ένας (φανταστικός;) διάλογος με το μακρύ χέρι της εξουσίας...
-Τι έχεις ρε "Γιάννη" και φέρεσαι έτσι;
-Τι τα ρωτάς νομοταγή πολίτη μου, δεν ξέρεις; "Τι είχα πάντα!"
-Και πώς λέγεται αυτό που είχες πάντα;
-Κάνεις πως δεν ξέρεις; Έχε χάρη που έμαθα πως πληρώνεις έχεις δεν έχεις  όλα τα χαράτσια σου για να σωθεί η χώρα και οι τράπεζές μας και κάνεις πάντα ό,τι σου λένε τα αφεντικά κι εμείς, που δουλεύουμε γι’αυτά και την προστασία τους, αν δεν το’ξερες κι αυτό.
- Κάτι είχα ψυλιαστεί, αλλά έλεγα μπας και δεν είν’αλήθεια και προστατεύεις εμένα. Αλλά δεν μου’πες ακόμα, τι έχεις;
-Έχε πάλι χάρη που σκύβεις πάντα το κεφάλι, ακόμα και για καμιά εκτονωτκή από εμένα φάπα αν με στραβοκοιτάξεις στο δρόμο. Τελοσπάντων. Πάσχω από αυτό που λένε φασιστοποίηση. Αυτή τη λέξη την έμαθα από το ίντερνετ διαβάζοντας κάτι ανυπόστατες διαδόσεις και κακά σχόλια για εμάς και τη δουλίτσα μας. Έκανα αναλογισμό και κατάλαβα και αποδέχτηκα ότι το παθαίνουμε όλοι σχεδόν, άλλος λιγότερο κι άλλος πολύ περισσότερο, άπαξ και μπούμε στο Σώμα. Αν και πάρα πολλοί το'χουμε και από πριν.
-Διαλογισμό έκανες, εννοείς μάλλον.
- Εξυπνάδες; Τελοσπάντων, επειδή η φιλήσυχη φάτσα σου μου είναι συμπαθές, συνεχίζω αλλά ότι σου πω θα μείνει μεταξύ μας αλλιώς μαύρη ψειρού που θα σε καταπιεί.
-Αλίμονο, μεγάλη τιμή μου που με εμπιστεύεσαι και είσαι τόσο ειλικρινής.
- Αυτό για την ειλικρινεια δεν συμβαίνει και τοσο συχνά γιατί δεν συμφέρει. Τι λέγαμε; Ναι!Κι όσοι δεν το παθαίνουν, ή δεν περνάνε και ζάχαρη που λέμε ή προσποιούνται όπως μπορούν οι καημένοι ότι το’χουν κολλήσει κι αυτοί, για να μη τους στριμώχνουμε συνάδελφοι κι ανώτεροι.
-Τι λες; Μα…αυτό δεν σημαίνει...κακία και έμμονες ιδέες, όπως είχα διαβάσει κάπου;
-Μαλακίες! Αυτά τα λένε οι εχθροί της πατρίδας και οι αδύναμοι! Αυτό είναι πάνω απ’όλα μαγκιά. Και δύναμη. Και …μαγκιά. Α! και αγάπη γα την πατρίδα. Αυτή που χάρισε στον κόσμο τον Παρθενώνα του Ικτήνους και Φειδιού, τον χρυσό αιώνα του Πλάτωνος και το Πυθαγόρειο Θεώρημα του Αρχιμήδη. Όλα αυτά για τα οποία θα’πρεπε να μας πληρώνουν και… πώς τα λένε μωρέ; Πνευμονικά δικαιώματα; Τελοσπάντων. Και μην παίρνεις στα μετρητά ότι διαβάζεις και μην πέφτεις και με τη μούρη στα διαβάσματα. Ούτε της μόδας είναι, ούτε καλό για το μυαλό σου και την καλή σου υγεία!
-Μα…γιατί;
- Γιατί μπορεί να σου κολλήσουν τίποτε περίεργες ιδέες και να τσαντιστούν τα αφεντικά και να σε βάλουν στο μάτι, οπότε τη γάμησες! Γιατί  δεν βλέπεις τηλεόραση, καμιά σουπερλίγκα και κάνα τσάμπιονς ληγκ, κάνα σώου με ωραίες γκομενίτσες και καμιά καλή ταινία θρίλερ ή δράσης να εκτονώνεσαι όπως όλοι οι κανονικοί άνθρωποι;
-Εντάξει ρε Γιάννη, ό,τι πεις εσύ. Κι εμένα στην τελική τι να με κόβει αν εσύ φέρεσαι όπως γουστάρεις σε όποιον σου φαίνεται ύποπτος, σε άστεγους, σε πόρνες, σε διαδηλωτές που παρακωλύουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς, σε μετανάστες και σε όποιον άλλο σου πούνε ή βάλεις στο μάτι. Και να κάνεις και καμιά μπίζνα εκτός υπηρεσίας, ξέρετε εσείς, για να βγάζεις κάνα καλό εξτραδάκι να συμπληρώνεις το μεροκάματό σου. Άλλωστε εσύ δεν είσαι η εξουσία ή έστω το μακρύ της χέρι;
-Αν και το τελευταίο για το χέρι δεν το πολυκατάλαβα και μου φάνηκε κάπως υβριστικό, γενικά μου αρέσεις!  Σου δίνω το δικαίωμα να με αποκαλείς και μπάτσο!
-Με συγκινείς! Και μια τελευταία ερώτηση. Ποια είναι η άποψή σου για τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας;
-Εεεε; Α! ναι! Χμμ! Μας τιμωράει ο Θεός!

Και οι τελευταίες ανυπόστατες καταγγελίες:
HRW: Η ΕΛ.ΑΣ στοχοποιεί άστεγους, τοξικομανείς εκδιδόμενες
Βαρύτατες καταγγελίες για τη στάση της ελληνική αστυνομίας απέναντι σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως οι άστεγοι, οι χρήστες ναρκωτικών και τα εκδιδόμενα άτομα στην Αθήνα, εξαπολύει η Human Rights Watch.
Ύστερα από πολύμηνη έρευνα η HRW κατέγραψε περιστατικά παρενόχλησης και κατάχρησης εξουσίας ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για παρεμπόδιση των ατόμων αυτών σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου