ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η μεταναστευτική πλημμυρίδα και τα καθόλου αμελητέα "απόνερά της" ή η άλλη υπαρκτή όψη της


Τις κοινωνικοπολιτικές αιτίες που δημιούργησαν αυτό το τεράστιο πλέον ρεύμα μετανάστευσης των ημερών μας προς τα "εδάφη της επαγγελίας" και τα ατέλειωτα δράματα ανθρώπων που απλώς θέλουν μια ευκαιρία να επιβιώσουν, θίγει ο ανιχνευτής σε αυτό το παλιότερο άρθρο του: Eίμαστε όλοι μετανάστες σε τούτο τον μετατρεπόμενο πλανήτη σε φυλακή!
Εγώ θα επιχειρήσω εδώ μια όσο γίνεται πιο ψύχραιμη "βουτιά", και αποστασιοποιημένη από κάθε είδους φόρτιση, στα πλημμυρισμένα βαθιά νερά και καθόλου ευκαταφρόνητα "απόνερα" -ή την άλλη υπαρκτή όψη- αυτού του τόσο πολύ δύσκολου ζητήματος, όσον αφορά αυτό τον τόπο και τις ιδιαιτερότητες των ημερών που βιώνει.

Άνοιξη του 2009.
Επεισόδια στην Αθήνα από ορδές μουσουλμάνων, με φουσκωμένα τα στήθια από "ιερή αγανάκτηση", γιατί ένας αστυνομικός έσκισε φύλλο από το Κοράνι που είχε επάνω του μουσουλμάνος κατά τον έλεγχο που του έκανε ο πρώτος. Ποιος είδε τον Αλλάχ στα πρόσωπα των χιλιάδων ζηλωτών του Ισλάμ που ξεχύθηκαν στους "χριστιανικούς δρόμους" της Αθήνας και δεν τον φοβήθηκε!
 "Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, προειδοποιεί πως «το ό,τι έγινε μας έχει θίξει βαθύτατα, ενώ πολλοί μουσουλμάνοι νιώθουν “ιερή” οργή για αυτό που έγινε και έχουν κηρύξει πόλεμο»" Από ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ εκείνες τις ημέρες: «Να ζητήσουν συγγνώμη για να μη γίνει ιερός πόλεμος» Οι μουσουλμάνοι της Αθήνας μιλούν για «ιερή» οργή μετά την «καταστροφή του Κορανίου» και ρίχνουν το μπαλάκι στην Αστυνομία 
Κάποιους μήνες αργότερα η ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ έρχεται να δώσει επιπλέον πληροφορίες για τον "θιγμένο" μουσουλμάνο με το "σχισμένο κοράνι":
Ο κακοποιός με το σχισμένο Κοράνιο και η αλητεία των ΜΜΕ - Σήμερα, το δήθεν θύμα με τις σχισμένη σελίδα τουΚορανίου (που δεν ήταν κοράνι) συλλαμβάνεται ως το ηγετικό στέλεχος συμμορίαςβιαστών!!!
Ήταν δεν ήταν κοράνι; επίδειξη "ιερής πυγμής" ή όχι των μουσουλμάνων; που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις και δημιουργούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα:
Κristin Spitznogle, ψυχολόγος-θεραπεύτρια Νορβηγίδων θυμάτων βιασμών από μουσουλμάνους στην παγωμένη Νορβηγία, κατηγορείται άγρια από τα νορβηγικά ΜΜΕ για ρατσιστικές δηλώσεις όταν αναφέρει ότι οι βιαστές μουσουλμάνοι δεν θεωρούν το βιασμό των Νορβηγίδων ως κάτι το κακό, αλλά σαν μαρκάρισμα ζώου επειδή "είναι πόρνες", χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις των βιαστών για τα θύματά τους στις συνεντεύξεις που έδωσαν. Δεν θεωρείται πολιτικά ορθό στη Νορβηγία να προσάπτονται αρνητικά στοιχεία στην κουλτούρα του Ισλάμ (κι ας κάνουν θραύση οι διαπιστωμένοι βιασμοί στο Όσλο από μουσουλμάνους )
 Στη δε Σουηδία το 77,6% των διαπιστωμένων βιασμών έχουν γίνει από μουσουλμάνους, αν και αποτελούν μόνο το 6%του πληθυσμού.
Σημείωση: στο Ισλάμ θεωρείται πως ένα κοριτσάκι 9 χρονών είναι γυναίκα κι άρα επιτρέπεται η σύναψη σεξουαλικών σχέσεων! Οπότε δεν είχε ενδοιασμούς ο μουσουλμάνος βιαστής και δολοφόνος της 11χρονης Charleen στη Μ.Βρετανία, ούτε ο Σομαλός Αhmed Mohammed που δικάστηκε στη Δανία για το βιασμό της 16χρονης Desiree Klein+ δυο ακόμη αποδεδειγμένες περιπτώσεις βιασμών με τη μία να έχει σχέση με 10χρονο κορίτσι.Κι αθωώθηκε καθώς είχε ζητήσει και πολιτικό άσυλο στη Δανία, κάτι που μέτρησε.
- Λονδίνο, δήμος του Waltham Forest, ομάδα μουσουλμάνων κυκλοφορούν φωνάζοντας πως είναι "μουσουλμανική περιπολία" και κάποιοι κουκουλοφόροι εξ'αυτών αναγκάζουν κάποιον να πετάξει το κουτί μπύρας που κρατά λέγοντας ότι είναι απαγορευμένο κακό, ενώ σε παρέα κοριτσιών δηλώνει πως απαγορεύεται να ντύνονται με τέτοιο τρόπο. Η κάμερα της τηλεόρασης καταγράφει κι ένας απ'αυτούς δηλώνει σ'αυτήν πως θα απαγορεύουν την κυκλοφορία σε όσους πίνουν αλκοόλ και στις "ημίγυμνες γυναίκες που κυκλοφορούν σα ζώα". Τέτοιου είδους "εκκαθαριστικές" περιπολίες συμβαίνουν σε κάμποσους ευρωπαϊκούς δρόμους...

- Η Shariah4Belgium είναι μια ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση που ξεκινώντας από το Βέλγιο στοχεύει στο να επιβάλλει τη Σαρία σε όλη την Ευρώπη. Συνηθίζουν να δίνουν συνεντεύξεις μπροστά από χαρακτηριστικά μνημεία ευρωπαϊκών χωρών, λέγοντας ότι σε λίγα χρόνια η μαύρη πολεμική σημαία της τζιχάντ θα κυματίζει σε όλα τα προεδρικά μέγαρα. Ο Abu Imran, εκπρόσωπος της οργάνωσης δηλώνει σε συνέντευξή του ότι "η δημοκρατία είναι το αντίθετο της Σαρίας ή του Ισλάμ"
Αποσπάσματα από την ανάρτηση του ανιχνευτή Αλήθεια, πόσο το Ισλάμ μπορεί ν'αποτελέσει απειλή για τας πολιτισμένας Ευρώπας;

Και να επισημάνω, για το γεγονός με το οποίο ξεκίνησα αυτή την ανάρτηση, ότι αν δεν κάνω λάθος αποτελεί βλασφημία για έναν πιστό μουσουλμάνο να κυκλοφορεί με απόκομμα του Κορανίου επάνω του, όπως κάποια ή κάποιες σχισμένες σελίδες από αυτό!

Η δε παρακάτω εικόνα είναι από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου όπου το Νοέμβριο του 2010 πραγματοποιήθηκε δημόσια προσευχή χιλιάδων μουσουλμάνων για τον εορτασμό της Αΐντ αλ Αντχα:

 
 Ερώτηση: αν χριστιανοί τουρίστες ή υπήκοοι -που δεν τολμούν ούτε τους παίρνει να υπάρχουν σε χώρες του θεοκρατικού Ισλάμ- έκαναν απλώς την προσευχή τους ή έσκαγαν μύτη με σταυρό στο λαιμό, σε κεντρικά σημεία πόλεων του Πακιστάν ή της Σαουδικής Αραβίας, τι άραγε θα τους συνέβαινε; Αν θυμάμαι καλά, είχα διαβάσει πριν λίγα χρόνια την είδηση ότι ζευγάρι Ευρωπαίων τουριστών στη Σ.Αραβία είχε αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο γύρω στα 2000 ευρώ επειδή φιλήθηκαν δημόσια στο δρόμο. Άραγε η γυναίκα φορούσε και τη μαντίλα ή το είχε αμελήσει; Για να μην ξεχνάμε τις φοβερές σφαγές χριστιανών, ακόμα και γυναικόπαιδων, από τους μουσουλμάνους "αντάρτες" στη Συρία, τα κτηνώδη και ιδιαζόντως απεχθή εγκλήματα των "παραρτημάτων" του ΙSIS στη Βόρεια Αφρική σε βάρος αθών ανθρώπων με μοναδικό έγκλημά τους την θρησκεία τους, όπως πρόσφατα τη σφαγή δεκάδων φοιτητών στην Κένυα, τον αποκεφαλισμό χριστιανών Κοπτών στην Τυνησία όπου είχαν πάει για αναζήτηση δουλειάς, τα απίστευτα μαζικά εγκλήματα σε βάρος χιλιάδων χριστιανικών πληθυσμών στη Νιγηρία από τη στυγερή "Μπόκο Χαράμ" που πρόσφατα δήλωσε υποταγή στον αρχηγό του ISIS, κι άλλες πολλές περιπτώσεις διώξεων και εγκλημάτων σε βάρος πληθυσμών -ακόμα και μουσουλμανικών- που δεν ακολουθούν το "δρόμο του Αλλάχ" έτσι όπως τον αντιλαμβάνονται οι "σωστοί πιστοί"..

Ας έρθουμε και πάλι στην Ελλάδα, όπου καθημερινά καραβιές μεταναστών αποβιβάζονται στα νησιά και στη συνέχεια στο λιμάνι του Πειραιά, είτε φτάνουν στις μεγάλες πόλεις με χερσαία μέσα και ο καθημερινός αριθμός υπολογίζεται στους 400 με αυξητικές τάσεις. Κατακλύζοντας τις πλατείες και τα πάρκα για "να λιαστούν" το καλοκαίρι και να ξεπαγιάσουν τον χειμώνα, χωρίς στέγη, φυσικά εργασία όπως και πολύ μεγάλος αριθμός των γηγενών και χωρίς τροφή. Και παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τους εξασφαλίσει χώρους διαμονής, ακόμα και σε κέντρα κράτησης που ανοίγουν τις "φιλόξενες θύρες τους", το πρόβλημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΠΛΕΟΝ! Ούτε βάσει λογικής ούτε με τα μαθηματικά να βοηθούν καθώς ο καταιγιστικά αυξανόμενος αριθμός τους είναι αντιστρόφως ανάλογος με τις υπάρχουσες υποδομές και τις αντίξοες οικονομικές και εργασιακές συνθήκες.
Άνθρωποι που τους καταπίνουν οι θάλασσες, έρμαια στα χέρια των σύγχρονων δουλέμπορων, που προέρχονται από καταστάσεις μιας κοινωνικής εξαχρείωσης που δεν μπορεί να χωρέσει το δικό μας μυαλό, όσο και αν μαζί με το κορμί μας, βρίσκεται στο έλεος των δανειστών και των κερδοσκόπων και των ιθαγενών μεγάλων και μικρών γαιοκτημόνων. Σαν τους μικροτσιφλικάδες της Μανωλάδας που πυροβολούσαν τους μετανάστες οι οποίοι τόλμησαν να ζητήσουν αμοιβή για την δουλικής μορφής "εργασία" τους στις καλλιέργειες φράουλας ή σαν τους Ρουμάνους μετανάστες, πρόσφατα στην πτηνοτροφική μονάδα της Αχαΐας, που είχαν μετατραπεί σε αντικείμενα βασανισμού και εκμετάλλευσης. Και άλλα πολλά παραδείγματα εδώ και αρκετά χρόνια με μετανάστες από Ασία κι Αφρική κυρίως, αλλά και Βαλκάνια, να αποτελούν έρμαιο για σχεδόν ανύπαρκτα ή τελείως ευτελή μεροκάματα στα δουλοκτητικά χέρια σαπιοκοιλιάδων Ελληναράδων.
Αλλά μετατρέπονται σε αντικείμενα εκμετάλλευσης και από τις μαφίες συμπατριωτών και συνεργατών τους, που αποκτούν τα δικά τους πόστα παράνομων πράξεων, από πλημελλήματα έως βαριά κακουργήματα, μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Άνθρωποι που μαθημένοι από τα πρώτα βήματα της ζωής τους να δουλεύουν για ατέλειωτες ώρες πολύ σκληρά και για κυριολεκτικά ψίχουλα, είναι πρόθυμοι να κανουν εδώ "ό,τι λάχει κι όπως λάχει", αδιαφορώντας για επαναστατικά κοινωνικά οράματα κι αποτελώντας δυστυχώς ένα χρήσιμο αναλώσιμο εργαλείο και ισχυρότατο μοχλό πίεσης στα χέρια των εγχώριων αδίστακτων μεγάλων αφεντικών. Που, με τα μεροκάματα ασιτίας σε ανθρώπινα αντικείμενα δίχως ταυτότητα, δυναμιτίζουν από τα θεμέλια κάθε σοβαρή προσπάθεια σύναψης ενός σφριγηλού και δίκαιου συλλογικού, κοινωνικού συμβολαίου, χωρίς μισθούς πείνας σε δουλικές συνθήκες με εξοβελισμένη την έννοια της αξιοπρέπειας..

 Άνθρωποι που είτε ερχόμενοι εδώ σχεδόν δεν έχουν ιδέα σε ποια ευρωπαϊκή χώρα βρίσκονται και τι είδους συνθήκες επικρατούν, ή είτε έχουν είτε όχι μια ιδέα για τις εδώ τριτοκοσμικές συνθήκες, εκείνοι προσανατολίζονται στο να χρησιμοποιήσουν -ή σκοπεύουν αν τα καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν- τη χώρα ως πέρασμα για αλλού. Ή σκοπεύουν, τουλάχιστον μέχρι να δουν τι θα κάνουν, να παραμείνουν εδώ.. Θεωρώντας τις συνθήκες "παράδεισο" σε σχέση με την δύσκολο να την κατανοήσουμε σε όλες τις διαστάσεις της κόλαση που αφήνουν πίσω τους. Ανάμεσά τους σαφώς και υπάρχουν πολλοί πολιτικοί πρόσφυγες, που η ζωή τους κινδύνευε άμεσα αν παρέμεναν στη χώρα τους. Αλλά και οι εξαθλιωμένοι οικονομικοί μετανάστες, που δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν στους σύγχρονους δουλέμπορους για να τους μεταφέρουν με διαφορα μέσα στην "ευρωπαϊκή Εδέμ", μήπως δεν νιώθουν ότι η ζωή η δική τους και των παιδιών τους κινδυνεύει από τις επιδημικές αρρώστιες, τους εμφυλιοπολεμικούς και θρησκευτικούς σπαραγμούς και την ασύλληπτη ένδεια αν παραμείνουν στις χώρες που γεννήθηκαν; Ακόμη και αν φεύγουν συν γυναιξί και τέκνοις, για αναζήτηση απλώς καλύτερης τύχης, το κάνουν σαφώς για λόγους επιβίωσης, ωστόσο πρόσφυγες σύμφωνα με τον νόμιμα αποδεκτό ορισμό του όρου ΔΕΝ μπορούν να θεωρηθούν, κυρία Χριστοδουλοπούλου που αβασάνιστα τους χαρακτηρίζετε ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Και ΔΕΝ πρέπει να παραμελούμε, αν θέλουμε να εξετάσουμε το πολύ λεπτό και δύσκολο στην αντιμετώπιση θέμα σε όλες τις πτυχές του, κι αυτές τις καθόλου αθώες ή τυχαίες ή ασήμαντων αιτιών και στοχεύσεων, παραμέτρους:
"H ταρίφα για να περάσουν οι μετανάστες από τις τουρκικές ακτές προς την ελληνική επικράτεια, όπως αναφέρεις η τουρκική εφημερίδα Habertürk, μέσω θαλάσσης, αρχίζει από 600 ευρώ και φτάνει στο αστρονομικό πόσο των… 3.200 ευρώ".
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, η μεταφορά των λαθρομεταναστών μέσω φουσκωτών πλοίων κοστίζει 600 ευρώ , όπου εφαρμόζεται η γνωστή τακτική μόλις εισέρχεται το φουσκωτό στα ελληνικά χωρικά ύδατα το βυθίζουν και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν προμηθευτεί από την τουρκική μαφία με σωσίβια, γίνονται «ναυαγοί» για να περισυλλεχτούν από τα πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής. Αλλά και μέσω αλιευτικών σκαφών που έχουν και μια εδική προστασία η ταρίφα ανεβαίνει στο πόσο των 2.400 ευρώ, ενώ μέσω… φεριμπότ της συγκοινωνίας -υπάρχει και τέτοιο κύκλωμα προώθησης λαθρομεταναστών προς την ελληνική πλευρά- η ταρίφα ανεβαίνει στα 3.200 ευρώ.
Με λίγα λόγια «χρυσές» δουλειές για την τουρκική μαφία λαθρομεταναστών.
Πέραν όμως της θαλάσσιας μεταφοράς, που τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιάσει ξεχωριστή ανάπτυξη με τεράστιο τζίρο, υπάρχει και η δια ξηράς προώθηση των λαθρομεταναστών με το εισιτήριο να κοστίζει 8.00 ευρώ.
Εδώ αναφέρονται διάφοροι μέθοδοι μέσω φορτηγών που υποτίθεται ότι μεταφέρουν εμπορεύματα, ακόμα και επιβατικών οχημάτων που με διάφορους τρόπους διέρχονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα μεταφέροντας εκατοντάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην ελληνική επικράτεια, αλλά και στην γειτονική Βουλγαρία, η οποία επίσης έχει αρχίσει να έχει πρόβλημα." Το πλήρες άρθρο: Με Τουρκικές “ευλογίες” η εισβολή παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα 
 Και θα'μαστε εξόφθαλμα εθελοτυφλούντες αν δεν ανασύραμε και μια παλιότερη, και σαφέστατης όσον αφορά γεωπολιτικές προθέσεις και επιθετικούς σχεδιασμούς, δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ: "Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την από εδώ μεριά και να τελειώνουμε πια με αυτούς"

Διαβάζουμε και σε αυτό το άρθρο -Χαρτογράφηση Μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα- τα εξής: "Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος εκτιμά ότι το σύνολο των Μουσουλμάνων της Ελλάδος προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων οι 700.000 κατοικούν στην Αττική. Η εκτίμηση αυτή όμως είναι μάλλον υπερβολική. Ωστόσο λόγω έλλειψης αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων και της συνεχούς εισροής λαθρομεταναστών από Μουσουλμανικές χώρες είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί ο ακριβής αριθμός των Μουσουλμάνων που κατοικούν στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων -90 % περίπου- που διαβιούν στη χώρα μας είναι Σουνίτες και υπάρχει και μια μειοψηφία Σιιτών προερχόμενοι από το Ιράν, τον Λίβανο το Αφγανιστάν και το Πακιστάν."

Και υπογραμμίζουμε τη λέξη σουνίτες και τις χώρες προέλευσης της πλειοψηφίας των μουσουλμάνων, όπως το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν. Πρόκειται δηλαδή, όπως έχει επισημάνει σε παλιότερη ανάρτηση ο ανιχνευτής, για το "παραδοσιακό, "βαρύ" Ισλάμ, σε μια άκαμπτου τύπου ισλαμική θεοκρατία. Σαν αυτές που επικρατούνε στις παραπάνω χώρες, οι οποίες αποτελούσαν προπύργια του ισλαμικού φονταμενταλισμού και εξακολουθούν να εκτρέφουν συγκεκριμένες πεποιθήσεις με τη σαρία ως μόνη θέσφατη αλήθεια και οδό και να κυοφορούν εξτρεμιστικές τάσεις. Και να μην ξεχνάμε ότι το κτηνώδες χαλιφάτο του ISIS είναι σουνιτικών καταβολών και έχει προχωρήσει σε φριχτά εγκλήματα και διώξεις εναντίον σιιτικών πληθυσμών στο Ιράκ.

Καθόλου άδικα μπορεί λοιπόν να αναρωτηθεί κανείς κατά πόσο όλος αυτός ο μουσουλμανικός πληθυσμός που υπάρχει εδώ και διαρκώς αυξάνεται, διακατέχεται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό από τις νοοτροπίες και τις -έστω και κρυφοεπεκτατικές σε πρώιμα στάδια- διαθέσεις που αναφέρθηκαν στην αρχή αυτής της ανάρτησης, με την απαραίτητη αναφορά στις καταστάσεις που ήδη πλήττουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτές τις με πιο φιλικές μέχρι σήμερα πολιτικές αντιμετώπισης των μεταναστών. Γιατί το Ισλάμ, ειδικά αυτού του τύπου και προσανατολισμού, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ! Δεν αφομοιώνεται αλλά αφομοιώνει, θεωρώντας ιερό χρέος την υποταγή των απίστων στο "νόμο του Προφήτη".
Και αποτελεί ιδεολογική αγκύλωση και στρουθοκαμηλισμό από την μεριά ενός πολύ μεγάλου ποσοστού του αντιεξουσιαστικού και αριστερού χώρου η αντίληψη και ενδεχόμενη προσδοκία ότι αυτοί οι φτωχοί και υπό καθεστώς συχνότατα στυγνής εργασιακής εκμετάλλευσης πληθυσμοί, μπορούν να εκδηλώσουν εξεγερσιακή συμπεριφορά και να εμπλακούν ως σύμμαχοι σε διαδικασίες ταξικής αντιπαράθεσης και δυναμικών συγκρούσεων με κρατικούς μηχανισμούς, εργοδοτική αυθαιρεσία και αστική εκμετάλλευση. Γιατί κάτι τέτοιο απαιτεί κοινωνική και πολιτική συνείδηση, που η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων ουδέποτε διέθετε! Εκτός από τις όποιες λίγες ή πολύ λίγες εξαιρέσεις ανθρώπων με την απαραίτητη παιδεία κι επαναστατική κουλτούρα και υπόβαθρο, που συχνά είναι ανεπιθύμητοι και μέσα στις ίδιεςτις κοινότητές τους των θεοφοβούμενων ποιμνίων. Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία τους διακατέχεται ως το μεδούλι από μια δουλοπρεπή κάθετη θεοκρατική αντίληψη των πραγμάτων -θεωρώντας και τη γυναίκα ως "πράγμα" και αντικείμενο κατοχής του αρσενικού με τυφλή υποταγή της σε αυτό- και η κυριότερη φιλοδοξία της ζωής τους είναι η διασπορά της θρησκευτικής τους παράκρουσης και εγκαθίδρυσή της ως μόνης αλήθειας και τρόπου ζωής, όπου κι αν βρίσκονται! Όχι μόνο δεν είναι ανεκτικοί προς άλλες κοσμοθεωρίες και πιστεύω, αλλά τρέφουν και κυοφορούν μια βαθιά αποστροφή κι ένα υφέρπον νοσηρό μίσος απέναντι στη διαφορετικότητα της δικής τους "αλήθειας". Και από την άλλη, εμείς σε αυτό το μπλογκ έχουμε επανελημμένα εκφράσει την άποψη ότι ο "εθνικής σημασίας ελληνοχριστιανικός πολιτισμός" αποτελεί ένα κίβδηλο διανοητικό κατασκεύασμα, από αυτούς που ελέγχουν τα αντανακλαστικά του "ποιμνίου" με εκκλησίες σε κάθε γωνιά και με το ιστορικό έγκλημα της δίωξης, με απίστευτο ιουδαιοχριστιανικό μένος, και καταστροφής της αρχαιοελληνικής ανθρωποκεντρικής σκέψης, φιλοσοφίας, τέχνης. Και έρχονται τώρα οι υποτιθέμενοι προοδευτικοί, "άθεοι αναρχικοί" και αριστεροί", να υποστηρίζουν με ζήλο την ανέγερση τζαμιού ή τζαμιών -και μάλιστα με δημόσια κονδύλια- ώστε οι πιστοί μουσουλμάνοι να επιδίδονται με ευλάβεια στη δική τους θεοκρατική παράκρουση; Δουλοπρεπείς και υπάκουοι σε κάθε είδους κατηχήσεις μισαλλοδοξίας και προσταγές μουφτήδων, ιμάμηδων και στρατευμένων από σκοτεινά κέντρα υπόγειας γεωστρατηγικής εξουσίας μουλάδων; Κι αφού αυτό "αποτελεί δικαίωμά τους" γιατί δεν αποτελεί η ανέγερση λατρευτικού ναού και δικαίωμα των -όποιων υπάρχοντων έστω και κρυφά ίσως- χριστιανών σε πολλές χώρες προέλευσης αυτών των μεταναστών; Αλλά και μόνο η σκέψη για κάτι τέτοιο να αποτελεί αιτία θανασιμης τιμωρίας!  Γι'αυτούς που η λέξη ανοχή αποτελεί ανύπαρκτο όρο στο λεξιλόγιό τους. Και αν τελικά έχουν άμεση ανάγκη την ύπαρξη τζαμιού ενός ακόμη εκδικητικού θεού που απαιτεί τη "φωλιά του" και δεν μπορεί να γίνει αισθητός παντού και σε κάθε έκφανση της ζωής, τότε ας ανεγερθεί με έξοδα των κοινοτήτων τους ή των πρεσβειών τους.
 Και κάλλιστα αυτοί οι άτυποι θρησκευτικοί στρατοί μπορεί υπό τις κατάλληλες συνθήκες και συγκυρίες ν'αποτελέσουν κι ένα είδος "πέμπτης φάλαγγας" στις απόπειρες των φανατικών ισλαμιστών για επιβολή με τη βία στις άπιστες χώρες της Δύσης του"σταυρού". Τι συμβαίνει για παράδειγμα στη Θράκη με την εκτόξευση συνθημάτων θρησκευτικού φανατισμού υπό το θέλημα του Αλλάχ και με την παράλληλη καλά οργανωμένη και τραμπούκικη συχνά δράση του τουρκικού προξενείου; Που εργαζεται νυχθημερόν για την ανάδειξη "τουρκικής μειονότητας" και μετατροπής της σε πλειονότητας και πιέζει αφόρητα τις κοινότητες των Πομάκων να δηλώσουν παρά τη θέλησή τους ότι είναι Τούρκοι..Αυτά δεν τα βλέπουν ούτε οι "πατριωτάρες" της δεξιάς, ούτε οι "προστάτες δικαιωμάτων" της αριστεράς, ούτε οι πολέμιοι του κράτους και παρακράτους αντιεξουσιαστές; Οι οποίοι μερικές φορές, έστω ας δεχτούμε και άθελά τους, δίνουν την εντύπωση με τις ανεξήγητες και αψυχολόγητες διακηρύξεις και δράσεις ότι πάνε χέρι χέρι με το παρακράτος και τις σκιές του, την εκπορευόμενη από αυτό "τρομοκρατία" και δήθεν "επαναστατική" κι ελεγχόμενη απόλυτα δράση και ύπουλα υπερεθνικά κέντρα εξουσίας και τύφλωσης των μαζών
-ΣΚΕΨΕΙΣ (και συλλογή στοιχείων και ερεθισμάτων προς επεξεργασία)ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: Σόρος και «παγκοσμιοποιητική Αριστερά»
 Παρακαλούμε τις συλλογικότητες: "Μην αναρτάτε άρθρα που αναπαράγουν μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών." " [...]επαναφέρει στο προσκήνιο εκείνη την δραματική δήλωση της διαχειριστικής ομάδας του Indymedia Θεσσαλονίκης, το 2003, αν θυμάμαι καλά. Που ως κίνηση αξιοπρέπειας και συνέπειας απέναντι στις ιδέες τους "έβαλαν λουκέτο" καταγγέλοντας τις πραγματικές αντιλήψεις, αφετηρίες και πρακτικές των ανθρώπων που συμμετέχουν στο δίκτυο των imc."

Δεν μπορώ επίσης να μην ανασύρω εδώ το θλιβερό παράδειγμα της περίπτωσης της φίλης μιας φίλης μου. Που απασχολούσε στην επιχείρησή της έναν Πακιστανό, παρέχοντάς του στέγη και τροφή με ικανοποιητικό μισθό, ζώντας μόνη της κι έχοντας μια έμφυτη αισιόδοξη κι ανεξάρτητη στάση ζωής και αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα ήταν ο υπάλληλός της να την βιάσει και να φύγει κλέβοντάς της και όσα χρήματα βρήκε, μη δεχόμενος ίσως και το γεγονός ότι είχε για εργοδότη μια..γυναίκα! Προσθέστε αυτό το περιστατικό στην "ευρωπαϊκή λίστα" κάθε άλλο παρά μεμονομένων επεισοδίων, στην αρχή της ανάρτησης. Και διαβάστε και τη "Συγκλονιστική επιστολή Τούρκου «αποστάτη»: Καταστρέψτε μας, για να σωθεί η ανθρωπότητα!- ένας άθεος συγγραφέας και ποιητής, έζησε για 23 χρόνια από τη γέννησή μου ως Σουνίτης και προτείνει ότι "όλες οι δράσεις του Ισλάμ πρέπει να απαγορευθούν και οι προπαγανδιστές του να κριθούν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, βιασμούς, αρπαγές και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν οι ισλαμιστές αποκτήσουν περισσότερη δύναμη, ο κόσμος θα βιώσει μια απίστευτη τραγωδία, ανάλογη με εκείνη που έζησε εξαιτίας του ναζισμού. Παίρνοντας αυτό το «δικαίωμα» από τον πυρήνα της πίστης τους, από τη θεολογία του Ισλάμ. "
Και σίγουρα δεν είναι έξυπνο να αγνοήσει κανείς, πάνω σε αυτή την απειλή, τις επισημάνσεις και προειδοποιήσεις της αντιφασίστριας και γνωστής ακτιβίστριας Ιταλίδας συγγραφέα Οριάνα Φαλάτσι, στο δεύτερο μισό της ανάρτησης αυτής: Αλήθεια, πόσο το Ισλάμ μπορεί ν'αποτελέσει απειλή για τας πολιτισμένας Ευρώπας;

Σίγουρα όσοι μετανάστες βρίσκονται εδώ, συχνά μετά από απίστευτες κακουχίες, προσπαθώντας να ξεφύγουν απότου χάρου τα δόντια λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων και δράσεών τους ή των σκηνικών πολέμου και θρησκευτικών ή φυλετικών διώξεων στη χώρα τους, πρέπει να χαρακτηρίζονται πρόσφυγες και να τους παρέχεται πολιτικό άσυλο και κάθε δυνατή βοήθεια. Αυτό είναι ξεκάθαρο! Μετά κι από τον προσεχτικό όσο και αμερόληπτο έλεγχο της προσωπικής τους περίπτωσης από την αρμόδια υπηρεσία χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Αυτή η καθημερινά αυξανόμενη με κατακλυσμικά πλέον χαρακτηριστικά εισροή και συσσώρευση μεγάλου πλήθους κυρίως οικονομικών μεταναστών, κυριολεκτικά πρωτόγνωρη για τον γηγενή πληθυσμό, σε μια παραπαίουσα αποπροσανατολισμένη κοινωνία, κάτω από το βάρος των"θεσμών" και των "μεταρρυθμίσεων σωτηρίας", αποκτάει πλέον καταστροφικά επιβαρυντικές διαστάσεις. Για λόγους και πολύ σοβαρές για να αγνοηθούν παραμέτρους που είδαμε πριν, έστω και επιγραμματικά.

Το να απειλεί ο υπουργός άμυνας τους "εταίρους", έστω και αν αυτοί είναι οι πρώτοι διδάξαντες της τρομολαγνείας και των εκβιασμών, ότι η Ελλάδα θα γεμίσει την Ευρώπη με εξαθλιωμένους μετανάστες αν η δεύτερη τη "χτυπήσει" ή η πρώτη δεν λάβει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, θεωρώ ότι  ελάχιστα απέχει από έναν κοινό εκβιασμό. Και σίγουρα δεν συνιστά σοβαρό διπλωματικό χειρισμό που μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα, το αντίθετο ισχύει. Όπως το βλέπω εγώ, αν η ελληνική διπλωματία θέλει αποτελεσματική πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος και πάνω απ'όλα δίκαιη για όλους, τότε θα πρέπει δυναμικά και αποφασιστικά, μέσα στα πλαίσια των ευρωπαϊκών μηχανισμών, και όχι "χορευτικά", να το θέσει μάλλον αλλιώς προς τους παμπόνηρους εταίρους. Να καταγγείλει με όσο γίνεται πιο ταχείς διαδικασίες και χειρισμούς προς αυτή την κατεύθυνση, τη συνθήκη του Δουβλίνου II, που προβλέπει την παραμονή μεταναστών στη χώρα εισόδου αλλά και την ΑΜΕΣΗ μεταφορά και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ σε αυτή -που σε τεράστιο ποσοστό είναι η Ελλάδα- όσων εισήλθαν από αυτήν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Μετατρέποντας τη χώρα σε μια ατέλειωτη αποθήκη ανθρώπων ή πιο σωστά πυριτιδαποθήκη και αφήνοντάς τη ουσιαστικά χωρίς πραγματική κοινοτική στήριξη και αλληλεγγύη σε αυτό το κολοσσιαίων διαστάσεων και συνεπειών ζήτημα. Να την καταγγείλει επίσημα και να κινηθεί μελετημένα και σοβαρά προς την άμεση απονομιμοποίησή της. Για λόγους υποβάθμισης της ίδιας της αυτονομίας της χώρας, καταγγέλοντας συγχρόνως και τους εγχώριους πολιτικούς "φωστήρες" που την υπέγραψαν γνωρίζοντας ασφαλώς τις συνέπειες, για λόγους μη αναστρέψιμης διάλυσης του ήδη σχεδόν διαλυμένου και βαθιά πληγωμένου κοινωνικού ιστού, για λόγους οικονομικής δυσπραγίας στην αντμετώπιση του θέματος.

Για λόγους επιδεινούμενης και δολοφονικής ανθρωπιστικής κρίσης την οποία οι εγχώριοι μηχανισμοί αδυνατούν να χειριστούν, όσα "κέντρα κράτησης" -βλέπε φυλακές με εξάμηνη σε αυτές παραμονή- και "φιλοξενίας" κι αν οικοδομήσουν. Όσα συσσίτια κι αν οργανωθούν από ανθρώπους και συλλογικότητες που πάντα ευτυχώς θα υπάρχουν να προσφέρουν αλληλεγγύη κι έμπρακτο ενδιαφέρον. Κι όσες μαζικές αιτήσεις πολιτικού ασύλου γίνουν δεκτές από το ανεπαρκές προσωπικό.
Και να παράσχει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, με εξάλειψη κάθε γραφειοκρατικής εμπλοκής, σε όσους από τους μετανάστες -ανάμεσά τους και πρόσφυγες- επιθυμούν να βρεθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Να δούμε τότε πόσοι θα προτιμήσουν, εκτός από την επιλογή της ελληνικής ιθαγένειας, την παραμονή σε αυτό τον "ευρωπαϊκό παράδεισο" και το ουσιαστικό και πλήρες άφημα στην τύχη τους. Όπου τουλάχιστον το καλοκαίρι μπορούν να μαζεύουν άφθονο ήλιο αραχτοί μαζικά και με άδειο στομάχι στις πλατείες.

Ο Ένοικος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου