Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: " IT’S NOT ONLY ROCK AND ROLL (Πώς ακούστηκε κάποτε η ροκ μουσική από τους νέους μιας τριτοκοσμικής χώρας) "Ένα από τα καλύτερα έργα που έχουμε ανακαλύψει εδώ και χρόνια μέσα στο ελληνικό συγγραφικό τοπίο!

 Καλοκαίρι. Ο ήρωας ταξιδεύει με τη μηχανή του και συνεπιβάτη το μικρό του γιο σε μια πορεία γεμάτη χρώματα, διηγήσεις, απρόοπτες συναρπαστικές συναντήσεις, παραστάσεις αφυπνιστικές και απολογισμό μιας ολόκληρης ζωής.
Ένα δυνατό, αντισυμβατικό, λογοτεχνικό "road trip", που από τα πρώτα του κιόλας "μαρσαρίσματα" μας δελεάζει να ακολουθήσουμε τα κάθε άλλο παρά ανιαρά βήματά του σε χωροχρονικές διαδρομές σφύζουσες από σημαντικά γεγονότα και κοχλάζουσες διεργασίες. Από αυτές που παράγουν πολιτισμό και γράφουν την Ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών.
Ένας καλοζυγισμένος συνδυασμός ταξιδιωτικής εμπειρίας, φιλοσοφικής πραγματείας, ιστορικής μελέτης ενάντια στο επίσημο ρεύμα και τις εκ του πονηρού ερμηνείες του, συναρπαστικών μουσικών αφηγήσεων και έξυπνης και χρήσιμης στο "ξετύλιγμα του κουβαριού" μυθοπλασίας. Όλα σε μια σφιχτοδεμένη μεταξύ τους διαλεκτική σχέση.

Κέρδισε με το καλημέρα τις εντυπώσεις τις δικές μας, από την εισαγωγική του σελίδα, με το "κλείσιμο όλο νόημα του ματιού" του συγγραφέα Θοδωρή Λαμπρόπουλου ή διαδικτυακά γνωστού και ως ΥΠΝΟΒΑΤΗ. Διαβάζοντας τη διευκρινιστική μικρή του επισήμανση: "Αυτό το βιβλίο δεν απευθύνεται σε όλους. Το να απευθύνεσαι σε όλο τον κόσμο είναι ύποπτο"(!)
Κάτι που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Πάντως σ'εμάς απευθυνόταν! Ελπίζουμε και σ'εσάς! Αναζητήστε το!

ανιχνευτής

Επισκεφτείτε την προσωπική ιστοσελίδα του ΥΠΝΟΒΑΤΗ ή Θοδωρή Λαμπρόπουλου και διαβάστε και την παρουσίαση του ίδιου για το βιβλίο του (αλλά και πού θα το βρείτε):
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: IT’S NOT ONLY ROCK AND ROLL
(Πώς ακούστηκε κάποτε η ροκ μουσική από τους νέους μιας τριτοκοσμικής χώρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου