Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Δυο λόγια περί τρέλας

σε αυτές τις εποχές της "συναινετικής (αποδεκτής, ανεκτής έως κι επιβραβεύσιμης)παράνοιας, θεωρούμε χρήσιμο να αναδημοσιεύσουμε ένα παλιότερο κείμενο:

Δυο λόγια περί τρέλαςΚάπου είχα διαβάσει ότι ίσως η τρέλα είναι η αδυναμία να μεταδώσουμε τις ιδέες μας στους άλλους. Κι επίσης πως για να κρίνουμε αν ένας άνθρωπος είναι τρελός ή όχι, πρέπει να εξετάσουμε κατά πόσο το ψυχικό του πρόβλημα τον επηρεάζει στην αγάπη και την εργασία, γιατί αυτές οι δυο είναι οι κρίσιμες περιοχές.
 Όπως και να'χει, σκέφτομαι συχνά ότι αν κρίνει κανείς από τις αντιλήψεις για ό,τι σχετίζεται με τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες, τις σχέσεις του και τα δημοφιλή του πρότυπα, τις συνταγές επιτυχίας (με κάθε μέσο που "αγιάζει ο σκοπός"), καθώς και τις ερμηνείες του για τη φύση και τον κόσμο του και από τις πράξεις (ή μη πράξεις) του μαζάνθρωπου και από τις πρακτικές των δημαγωγών και "προγραμματιστών του",  που εργάζονται για ερεβώδη κέντρα "εκτροφής της ανθρωπότητας" (δεν βρίσκω άλλο πιο κατάλληλο όρο), τότε...

... Ίσως η "λογική", όπως την αντιλαμβάνονται και νοηματοδοτούν όλοι οι προηγούμενοι, έχει καταντήσει η...τρέλα των πολλών! Που αρκετοί συνάνθρωποί μας, με αυξημένες ευαισθησίες ή μειωμένες ψυχολογικές αντιστάσεις, συντρίβονται κυριολεκτικά απ'αυτήν. Και κάποιοι θησαυρίζουν απ'αυτό, στήνοντας ένα ολόκληρο καρτέλ (απ'τα πολλά που υπάρχουν στο "φυσιολογικό μας κόσμο"), για να πειστούμε όλο και περισσότεροι ότι "είμαστε άρρωστοι κι αυτοί έχουν τη λύση". Ενώ, στην ουσία, ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

  Και ίσως η ενσωμάτωση σε μια τέτοια λογική ενός τέτοιου πολιτ-ισμού αποτελεί την πραγματική πτώση του ανθρώπινου είδους!

ανιχνευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου