Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

"Ελεύθερες παραλίες" εν μέσω καλοκαιριού και οικονομικής ανέχειας; Είμαστε "ρεαλιστές";

Διαβάστε το παρακατω άρθρο:

Αν είσαι φτωχός, δεν δικαιούσαι διακοπές. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Με επιχειρήσεις-σκούπα στις... παραλίες, η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει τον νόμο που απαγορεύει το δικαίωμα στην ελεύθερη κατασκήνωση • Βροχή τα εξοντωτικά πρόστιμα σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν λίγα μπάνια, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τις τιμές των καταλυμάτων.

Τι κι αν οι τρεις στους τέσσερις Ελληνες δεν θα κάνουν φέτος ούτε μία μέρα διακοπές; Ας κυνηγήσουμε εκείνους που δεν έχουν...
να πληρώσουν για διαμονή σε δωμάτια, αλλά επιμένουν να διεκδικούν το -απαγορευμένο από τον νόμο- δικαίωμα στην ελεύθερη κατασκήνωση. Ας τους επιβάλουμε εξοντωτικά πρόστιμα, 300 ευρώ αν δεν τα πληρώσουν εντός δεκαημέρου, για να τους τιμωρήσουμε για την ένδεια και το θράσος τους.
Η συνέχεια ΕΔΩ

Και βέβαια πού είναι το κακό; Ακόμα δεν εμπεδώθηκε κι από τον τελευταίο υπήκοο στο "χαλιφάτο" του ραγιαδιστάν πού ζει; Με χαλίφηδες από κοινού τους γραφειοκράτες της Κομισιόν, τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές και βεζύρηδες τους εκπροσώπους των πολιτικών τζακιών, τους δικούς τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβους και γενίτσαρους-φρουρό τους την αστυνομία που λειτουργεί ως κατασταλτικός μηχανισμός και φύλακας "επίσημων προσώπων" (που έχουν όλους τους λόγους να φοβούνται για τα λερωμένα οπίσθιά τους). Δεν έγινε κατανοητό σε κάθε ψηφοφόρο και μη ότι δεν του ανήκει τίποτα; Ούτε το σπίτι του, που υπόκειται στις εισπραχτικές δαγκάνες κάθε παρανοϊκού χαρατσιού ή φοροεκτρώματος τύπου ΕΝΦΙΑ (από τον οποίο εξαιρούνται φυσικά οι "παππούληδες" της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε. με την πληθώρα ακινήτων πανελληνίως, ενοικιαζόμενων και μη, αγροτικών κι όχι μόνο εκτάσεων και καταθέσεων δεκάδων δισ.ευρώ). Ούτε το χωράφι του, ούτε οι δρόμοι του(που ανήκουν στα ευρισκόμενα παντού κατοχικά μπλόκα ιδιωτικών εταιρειών, γνωστά κι ως "διόδια"), ούτε οι παραλίες (ακόμα κι αν τις φροντίζει και καθαρίζει με περίσσια οικολογική ευαισθησία), ούτε το δικαίωμα στην επιλογή εργασίας, ούτε το δικαίωμα (όπως το πάνε με τον παροξυσμό περί "νομιμότητας") στη διαδήλωση και διαμαρτυρία, ούτε το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Υγεία, ούτε το δικαίωμα διεκδίκησης δικαιωμάτων...

"Ελεύθερες παραλίες" εν μέσω καλοκαιριού και οικονομικής ανέχειας; Είμαστε "ρεαλιστές"; Πού ζούμε τελοσπάντων; Μα μέσα στις προοπτικές και προπαντός "επενδύσεις" των "ελεύθερων αγορών"!

Tην αφίσα είδαμε στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου