Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Ανακοινώσεις κατοίκων και αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου στη Ν.Φιλαδέλφεια για τις απροκάλυπτα τραμπουκο-φασιστικές απόπειρες επιβολής ("ποδοσφαιρικής νομιμοποίησης") παρακράτους, μαφιόζικων καθαρά καταβολών, στην περιοχή!


  • Ανακοίνωση του Συντονιστικού Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Ενας δήμος υπό κατοχή του στρατού του Μελισσανίδη


Μετά τους τραυματισμούς κατοίκων της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (ένας μάλιστα θα χρειαστεί να χειρουργηθεί εξαιτίας συντριπτικού κατάγματος) και τις μεγάλες ζημιές στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρo «ΣΤΡΟΥΓΚΑ», στον οποίο έγινε και απόπειρα εμπρησμού του, ο Δήμος μας δεν είναι ίδιος. Την Παρασκευή δεν χτυπήθηκαν δέκα πολίτες της Φιλαδέλφειας, «τραυματίστηκε» όλη η Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα. Δεν χτυπήθηκε μόνο η «ΣΤΡΟΥΓΚΑ» αλλά όλα τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Ούτε οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων του Δένδια δεν είχαν τέτοια «αποτελεσματικότητα».

Είδαμε ακόμα ένα επεισόδιο της ωμής βίας των οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και του στρατού τους εναντίον πολιτών που ήθελαν απλά να συζητήσουν. Ο μεταμοντέρνος φασισμός με τη φανέλα αθλητικής ομάδας είναι εδώ. Ήταν προφανές ότι οι συγκεκριμένοι εντεταλμένοι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας είχαν σαφείς οδηγίες για δολοφονικές επιθέσεις.

Το πρόσωπο των τραυματιών είναι το πρόσωπο οποιουδήποτε κατοίκου αυτής της πόλης, που αντιστέκεται ή διανοείται να αντισταθεί σε εκχώρηση δημόσιας περιουσίας. Οι ζημιές και οι καταστροφές στη ΣΤΡΟΥΓΚΑ είναι καταστροφές σε όλη την πόλη.

Πλέον τίθεται ζήτημα βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της ελεύθερης έκφρασης, και την απάντηση πρέπει να δώσει ο ίδιος ο λαός της Φιλαδέλφειας, και πρωτίστως οι τοπικοί σύλλογοι, φορείς, σωματεία και οι τοπικοί πολιτικοί συνδυασμοί.

Απλά επισημαίνουμε ότι οι μόνοι που καυχήθηκαν για τους ξυλοδαρμούς, τους σοβαρούς τραυματισμούς και τις ζημιές στην «ΣΤΡΟΥΓΚΑ» ήταν τα ιστολόγια της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», του «ΣΤΟΧΟΥ» και του «ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 


  •  Κατάληψη Στρούγκα: Εξω η μαφία από τη γειτονιά της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Η Κατάληψη Στρούγκα, που την περασμένη Παρασκευή δέχτηκε τη συντονισμένη επίθεση τραμπούκων-αστυνομίας, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η αλήθεια για το ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Το βράδυ της Τετάρτης 18/06 η συνέλευση του Συντονιστικού Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ αποφάσισε να αναβάλει για μια μέρα την εκδήλωσή του, από Πέμπτη σε Παρασκευή, λόγω της αντισυγκέντρωσης της Original. Οι υπάλληλοι του Μελισσανίδη ανανέωσαν  με τη σειρά τους  την αντισυγκέντρωση για την ίδια μέρα, στο ίδιο μέρος, μια ώρα νωρίτερα. Παρά την αναβολή και τη μετάθεση του Συντονιστικού για την επόμενη μέρα,  ο ιδιωτικός στρατός του αφεντικού έφτασε ως εισβολέας από νωρίς το απόγευμα και  κατέλαβε όλο το μήκος του δρόμου από την  πλατεία Πατριάρχου έως την Στρούγκα και το Δημαρχείο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Εκφόβιζαν και τρομοκρατούσαν τους πάντες να μην προσεγγίσουν κεντρικά σήμεία της πόλης.

Ωστόσο, αρκετές δεκάδες από τους κατοίκους κατάφεραν να φτάσουν  στην προσυγκέντρωση του Συντονιστικού στο Δημαρχείο. Είχαν αποφασίσει ότι το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και στο συνέρχεσθαι είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ  και πως επιτέλους η συζήτηση που καλούσε το Συντονιστικό Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ και γύρω περιοχών για το Νέο Ρυθμιστικό σχέδιο θα πραγματοποιηθεί.

Η δολοφονική αγέλη των τραμπούκων δεν άργησε να αναλάβει δράση.
Από την πρώτη στιγμή επιτέθηκαν με λύσσα στην προσυγκέντρωση στο δημαρχείο περνώντας ανενόχλητοι από τις γραμμές της αστυνομίας, χτύπησαν και κυνήγησαν τον κόσμο στα στενά της γειτονιάς με πέτρες, μπουκάλια και μάρμαρα. Ακόμα και γείτονες που άνοιγαν τις πόρτες τους  για να προφυλάξουν τον κόσμο που ζητούσε βοήθεια, δέχθηκαν επίθεση μέσα στα σπίτια τους. Στο Δημαρχείο είχαν μείνει μόνο  η αστυνομία και οι βάνδαλοι.  Την ίδια στιγμή που η μια ομάδα  εξαπέλυε πογκρόμ, κάποιοι άλλοι ξήλωσαν το ρολό της κατάληψης, εισέβαλαν και βανδάλισαν το χώρο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην πόρτα και σε μηχανήματα. Αφού αποχώρησαν, μετά από λίγη ώρα κόσμος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται και πάλι στην κατάληψη για να ελέγξει τις ζημιές και να γίνουν κάποιες άμεσες εργασίες. Τότε ακολούθησε το δεύτερο δολοφονικό πογκρόμ.
Πάλι με πέτρες, τούβλα, μπουκάλια, μάρμαρα επιτέθηκαν στον κόσμο που ήταν ήδη σοκαρισμένος από τα πρωτοφανή γεγονότα και δη σε επίπεδο γειτονιάς. Κι άλλα ανοιγμένα κεφάλια, κι άλλοι τραυματίες (ξεπερνούν συνολικά τους δέκα), πάλι ασθενοφόρα, νοσοκομεία.  Επιχείρησαν να εισβάλουν ξανά στο χώρο και αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά. Η μαχητικότητα των συντρόφων που αντιστάθηκαν στη δεύτερη επίθεση στα λυσσασμένα σκυλιά του Μελισσανίδη και ο παράγοντας τύχη ήταν οι δύο λόγοι που το βράδυ της Παρασκευής  στη Φιλαδέλφεια δεν είχαμε νεκρό από το πογκρόμ της σύγχρονης ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ.

Εδώ και αρκετό καιρό η μαφία είχε προειδοποιήσει με πολλούς τρόπους. Από το διαδίκτυο, με απειλητικά τηλεφωνήματα, με σφαίρα τυλιγμένη σε σημείωμα, με ανοιχτό τραμπουκισμό στο Πνευματικό Κέντρο, με στοχοποιήσεις προσώπων, με απειλές κατά της ζωής που συνεχίζονται μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, με αντισυγκεντρώσεις και άλλα τέτοια ...αγαθοεργήματα. Ο λόγος; Να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής και η συζήτηση με τους συμπολίτες μας για τη ζωή μας και το μέλλον της πόλης χωρίς το στολίδι της, το Άλσος.

Για όσους δε γνωρίζουν, με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής σχεδιάζεται και επιχειρείται η τσιμεντοποίηση και η εμπορευματοποίηση ελεύθερων χώρων και πνευμόνων πρασίνου σε όλη την Αττική, έναν από τους οποίους αποτελεί και  το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Με το Ρ/Σ μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο και η διαχείρισή του φεύγει από το Δήμο και πάει προς ΤΑΙΠΕΔ μεριά για ξεπούλημα.
Με τα άρθρα 81 και 82 του νομοσχεδίου αποχαρακτηρίζονται (με κατάφορα αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις) και  παραχωρούνται 29,5 στρέμματα δάσους προς τέρψιν της επιχειρηματικής δίψας του Μελισσανίδη. Η πόλη μας αλλάζει χαρακτήρα και από γειτονιά κυρίως κατοικίας μετατρέπεται σε αυλή επιχειρήσεων, ξενοδοχείων, παύει  να είναι βιώσιμη και γι’ αυτό, όπως ομολογούν και στο Ρ/Σ, «ο πληθυσμός της πόλης πρέπει να συγκρατηθεί».

Η συνέλευση της Στρούγκας είχε διοργανώσει την πρώτη συζήτηση για το Άλσος  στις 14 Δεκέμβρη του 2013, ενώ τον ίδιο μήνα εκδόθηκε το 4ο φύλλο της εφημερίδας Χαμπέρι (συντάσσεται από ομάδα εργασίας της συνέλευσης) με κεντρικό θέμα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του δάσους στην πόλη . Στη συνέχεια επανήλθαμε τον Απρίλιο και το Μάιο  του 2014 με το  Χαμπέρι 6ο και 7ο φύλλο, όπου κεντρικό άρθρο ήταν το ζήτημα του επενδυτικού σχεδίου της Δικέφαλος ΑΕ και τους κινδύνους που εγκυμονούσε για όλη την πόλη και το οποίο μοιράστηκε χέρι με χέρι περί τα χίλια περίπου αντίτυπα. Ώσπου φτάσαμε στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την Προστασία  του Άλσους στο Πνευματικό Κέντρο με τους γνωστούς τραμπουκισμούς. Τότε άρχισε να γίνεται αντιληπτό ποιος καθοδηγεί και οργανώνει την εφαρμογή του νόμου της μαφίας στην πόλη μας. Η απόπειρα τρομοκράτησης όχι μόνο δεν έπιασε τόπο, αλλά η πρωτοβουλία δυνάμωσε και στη συνέχεια δημιουργήθηκε το Συντονιστικό Κατοίκων, το οποίο ανακοίνωσε εκδήλωση  για τις 19/06 στην πλατεία Πατριάρχου.

Το προχθεσινό χτύπημα της μαφίας στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν απευθυνόταν μόνο στο  Συντονιστικό Κατοίκων και  την κατάληψη Στρούγκα, τον αγωνιζόμενο κόσμο της περιοχής, αλλά αφορά συνολικά το λαϊκό κίνημα, τις παραδόσεις  και τους αγώνες του. «Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές»  φωνάζουμε εδώ και χρόνια στους δρόμους. Και αυτό  ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ όσους αντιστέκονται στη βαρβαρότητα και τον επελαύνοντα φασισμό. Είναι χαρακτηριστικό ποιοι δεν πρόλαβαν να κρύψουν τη χαρά τους για τα γεγονότα της Παρασκευής. Το «πείραμα της Φιλαδέλφειας» δεν είναι διαφορετικό από αυτό στο Βόλο, στον Πειραιά, στα Εξάρχεια και σε όποια άλλη γειτονιά η μαφία επιχειρεί να απλώσει τα χέρια της. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η επαμφοτερίζουσα στάση, οι πολιτικές των ίσων αποστάσεων, οι μεσοβέζικες διαμεσολαβήσεις λειτουργούν  υπέρ του αντιπάλου. Τόσο ο αστικός τύπος όσο και μερίδα των τοπικών μέσων ενημέρωσης αντιμετώπισαν το γεγονός είτε ως ήσσονος σημασίας συμβάν, με την αποσιώπηση της δολοφονικής επίθεσης στη γειτονιά, είτε καταλόγισαν ισόποσα την «ευθύνη στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές».

Όπως γράψαμε και χτες, ήρθε η στιγμή που πρέπει ν’ αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Στη δουλειά, στο γήπεδο, στο δρόμο, στη γειτονιά, παντού. Το διαβατήριο της κινηματικής δράσης δεν ανανεώνεται επ’ αόριστον, και με όσους έχουμε βρεθεί κάποτε μαζί στο δρόμο έχει έρθει η ώρα να πάρουν θέση. Ας αναρωτηθούν έστω και τώρα, αν στο κίνημα και την αντιφασιστική δράση υπάρχουν πογκρόμ που δικαιολογούνται για χάρη του δόγματος «πάνω απ’ όλα ΑΕΚ»...

Εμείς έχουμε αποφασίσει να είμαστε με τον κόσμο των κινημάτων, της αλληλεγγύης, της δημιουργίας και της αντίστασης στη σημερινή βαρβαρότητα. Σε αυτόν τον κόσμο ανήκει και  η Στρούγκα, ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος που δημιουργήθηκε  στις 28 Μάρτη του 2009. Μέχρι τότε και για περισσότερα από δέκα χρόνια, ο χώρος αυτός ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη  και με εντατική εργασία μερικών μηνών μεταμορφώθηκε σε έναν κήπο ελευθερίας και συλλογικών δράσεων. Από τότε έχουν περάσει 5 χρόνια γεμάτα: εβδομαδιαίες συνελεύσεις, παιδικά εργαστήρια, κουκλοθέατρα, κινηματογραφικές προβολές,  συναυλίες, χαριστικά παζάρια, θεατρικές εκδηλώσεις, συζητήσεις για κοινωνικά και πολιτικά θέματα κ.α. Η δράση μας αγκαλιάστηκε από τη γειτονιά από την πρώτη στιγμή και κέρδισε σταδιακά την αποδοχή και την υποστήριξή της. Και θα συνεχίσει να την έχει. Γιατί τα κινήματα γειτονιάς δεν τα κάνουν τα ντουβάρια και οι λαμαρίνες, αλλά το καθημερινό μοίρασμα, η συνάντηση και η ζωντανή παρουσία μέσα στον παλμό της συλλογικής αντίστασης.

Όμως όπως αναφέραμε και παραπάνω, η επίθεση της Παρασκευής ξεπερνά τη Φιλαδέλφεια. Είναι εικόνα από το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα για αλληλεγγύη και κοινό αγώνα ενάντια σε φασίστες, μπράβους, τραμπούκους, μαφιόζους και τα αφεντικά τους. Είναι τώρα η ώρα τα κινήματα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να δώσουν την απάντηση που αρμόζει στον σκοταδισμό και στην τρομοκρατία.

ΥΓ1. Το κάλεσμα για πορεία την Τετάρτη που διαβάσαμε στο Διαδίκτυο δεν ισχύει. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

ΥΓ2. Μέσα στη φωτιά των γεγονότων της Παρασκευής, η συλλογικότητα της Στρούγκας δεν εξέδωσε κανένα δελτίο τύπου, όπως γράφτηκε ανακριβώς σε διάφορα μέσα ενημέρωσης. Η πρώτη σύντομη ανακοίνωση του Σαββάτου εδώ.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΡΟΥΓΚΑ
Δεκελείας 116, Νέα Φιλαδέλφεια.


Tα είδαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου