Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Ένας "πατέρας" κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους..


Εδώ έχουμε και μια ξεκάθαρη άποψη περί ελευθερίας και δημοκρατικής νοοτροπίας από τους φανατικούς, σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές

Aφιερωμένο στους ζηλωτές, με όποιο λογότυπο κι αν επιλέγουν να μαρκάρονται. Αφιερωμένο ειδικά στις ξέχειλες από "ιερό φανατισμό" ορδές στο όνομα -διαστρεβλωμένων όπως συμβαίνει πάντα- προφητών και  "ουράνιων αφεντικών". Αφιερωμένο στους οπαδούς ενός "θεού" αιμοσταγούς, επεκτατικού κι εκδικητικού. Κομμένου και ραμμένου στα δικά τους "ανθρώπινα" μέτρα.


{...ο Σουίτερς αναφέροντας πάλι κεφάλαιο και στίχο (από το κοράνι) τους θύμισε ότι ο Μωάμεθ απαγορεύει την ιεροσύνη και τους ρώτησε γιατί αφού το Κοράνιο δηλώνει καθαρά ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει να πλησιάζει τοθεό από μόνος του, το σύγχρονο Ισλάμ είχε γεννοβολήσει μια τέτοια εξουσιαστική ιεραρχία από αγιατολάχηδες, ιμάμηδες και μουλάδες. Aυτή τη φορά η σύσκεψή τους (των μουσουλμάνων οπλοφόρων που ήθελαν να σκοτώσουν τις καλόγριες ενός χριστιανικού μοναστηριου στην έρημο, στο οποίο είχε βρει καταφυγιο ο άθεος ήρωας) ήταν πιο σύντομη. "Αυτές οι υψηλές αυθεντίες στις οποίες αναφέρεσαι", είπε ο εκπρόσωπός τους, "δεν είναι ιερείς αλλά λόγιοι". Έκανε πίσω με μάλλον αυτάρεσκο ύφος, σίγουρος ότι είχε την τελευταία λέξη, μην ξέροντας ότι είχε να κάνει με τον Σουίτερς.
"Μπορούν να αυτοαποκαλούνται λόγιοι, μέχρι να πετάξουν οι καμήλες" τους είπε, "αλλά η αλήθεια είναι ότι λειτουργούν σαν ιερείς και επίσκοποι και καρδινάλιοι και το ξέρετε καλά αυτό. Μεσολαβούν ανάμεσα στον άνθρωπο και τον Αλλάχ...Δείξτε μου αν μπορείτε, που λέει στο Κοράνι ότι ο ευσεβής μουσουλμάνος έχει το καθήκον ή το δικαίωμα να σκοτώσει όσους δεν πιστεύουν τα ίδια μ'αυτόν. Δείξτε μου πού εγκρίνει ο Μωάμεθ το φόνο εκείνων που έχουν άλλη πίστη, ή που δεν έχουν καθόλου πίστη κι εγώ θα ανοίξω αυτή την πόρτα και θα σας αφήσω να σφάξετε σαν γενναίοι πολεμιστές αυτές τις άοπλες γυναίκες". Όταν δεν πήρε άμεση απάντηση, προσέθεσε: "Δεν υποστηρίζει ο Προφήτης τη βίαιη συμπεριφορά, αλλά οι φιλόδοξοι αγιατολάχ και οι πολιτικοί που εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα". }
(Δείτε κι αυτές τις αναρτήσεις του ανιχνευτή: Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό! και Ποίημα - πρόκληση του Ταρίκ Αλί προς τους ισλαμιστές της Αιγύπτου και  Αλήθεια, πόσο το Ισλάμ μπορεί ν'αποτελέσει απειλή για τας πολιτισμένας Ευρώπας;)

Το παραπάνω ήταν απόσπασμα απ΄το εκπληκτικό βιβλίο -κυριολεκτικά σε σαστίζει ο τρόπος γραφής και το ύφος του- του περίφημου Τομ Ρόμπινς: "Αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα", εκδ. ΑΙΟΛΟΣ.

Τα ίδια, πάνω κάτω, ισχύουν και για τη θρησκεία των "μακάριων και πτωχών τω πνεύματι" που βγήκε από τα σπλάχνα της "εταιρείας" του "περιούσιου λαού". Έτσι όπως έχει σε όλο το μεγαλείο του αποδειχτεί κι από το βεβαρυμένα αμαρτωλό παρελθόν της. Με τις γενοκτονίες λαών και καταστροφές αρχαίων πολιτισμών στο όνομα του θεού της "Αγάπης", με τους "εξαγνισμούς" της Ιεράς Εξέτασής της που μπροστά της ωχριούν τα πιο σκληρά θρίλερ του κινηματογράφου, με την αιμοδιψή λαίλαπα των Σταυροφοριών της. 

Επίλογος:
Απευθύνομαι σε εσάς, εσάς όλα τα διεγερμένα από πλεόνασμα φανατισμού και καλυμμένα από τόνους σκοταδισμού, "τέκνα". Όλων των θεϊκών ετικετών, ρευμάτων, αιρέσεων κι αποχρώσεων, ιδρυμάτων και τηλε-αμβώνων. Παιδιά λυπάμαι! αλλά ο θεός σας δεν είναι στο σπίτι. Ίσως του προκαλέσατε και σύγχυση με τα πολλά ονόματα που του δώσατε. Ο "μακάριος πατέρας" -και γιατί παρακαλώ όχι Μητέρα, που είναι και η πηγή της ζωής;- έχει φύγει εδώ και πολύ πολύ καιρό σε ταξίδι για δουλειές. Έχει κι αλλού, μια και το σύμπαν είναι άπειρο -ή δεν είναι συμβατό κι αυτό με τα πιστεύω σας;- ίσως και άλλες "οικογένειες" να φροντίσει και να γαλουχήσει. Ίσως και γιατί ήθελε να σας αφήσει μόνους για να ωριμάσετε και να στηριχτείτε στις δικές σας αυτόβουλες δυνάμεις, όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια ζώων. Δίποδων -αν κι εδώ δεν είναι πάντα ο κανόνας, τουλάχιστον σε κάποιες κοινωνίες- και μη, στη φύση.
 Δεν είστε εδώ χάμου στον ξετιναγμένο απ'τον "πολιτισμό" και τις σέχτες σας αυτόν πλανήτη, τα μοναδικά του τέκνα. Αλλά σίγουρα είστε τα πλέον εγωιστικά και σαλεμένα, ενώ οι "αντιπρόσωποι" του "υψηλού κηδεμόνα σας" είναι οι διακορευτές και κλειδοκράτορες των άλογων και γεμάτων ομίχλης ψυχών σας. Τώρα αν εσείς επιλέξετε να αλληλο-κατακρεουργηθείτε και να διαλύσετε το "οίκημα" και μάλιστα εις το όνομα του "πατρός σας", δεν έχετε όσοι απομείνετε μετά το δικαίωμα να κατηγορείτε κανέναν. Παρά μόνο τον ίδιο σας, ο καθένας χωριστά κι όλοι μαζί με τις ίδιες "θέσφατες αλήθειες" σαν ιερή παντιέρα , τον μισαλλόδοξο κι αρρωστημένο και μισογύνη κι αφύσικο και αποκτηνωμένο εαυτούλη. Ή τερατούλη..

Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου