Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (και την επιχειρούμενη περίφημη "αξιολόγηση")


Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!
Όπως συνέβη άλλωστε και συμβαίνει με την Υγεία!
Δύο τομείς που αποτελούν στυλοβάτες του κοινωνικού ιστού και καθόλου τυχαία κατασυκοφατούνται, υπονομεύονται με ύπουλα, αντιπαιδαγωγικά κι αντιεπιστημονικά μέσα, όπως στην περίπτωση της εκπαίδευσης με την τελείως ακατάλληλη και διαλυτική για το δημόσιο σχολείο "αξιολόγηση". Και μέσα ισοπεδωτικά όσον αφορά τις υποδομές και τους παράγοντες εύρυθμης λειτουργίας, όπως συμβαίνει με τη δημόσια δωρεάν Υγεία και πρόσβαση όλων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με τα λουκέτα νοσοκομείων τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα και τις εξαντλητικές διπλοβάρδιες του προσωπικού και τις απαράδεκτες τριτοκοσμικές ελλείψεις σε βασικότατα υλικά περίθαλψης ασθενών στα εναπομείναντα υπολειτουργούντα νοσοκομεία.

Παρακάτω, ακολουθεί ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό και ειλικρινές βίντεο για τα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς και ρεαλιστικές αναφορές και συγκρίσεις με μοντέλα άλλων χωρών (κι απομυθοποίησή τους), όπως ας πούμε αυτό της Φιλανδίας...
Επίσης: Συνέντευξη με τον ομότιμο καθηγητή Παν/μίου Ιωαννίνων Γ. Μαυρογιώργο για την αξιολόγηση και την εκπ/κή πολιτική, όπου λέει τα πράγματα με το όνομά τους:
("...oι εκπαιδευτικοί υπερασπίζονται το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και το ανάχωμα σε αυτό είναι η αξιολόγηση. Γιατί η επιχειρούμενη αξιολόγηση στοχεύει στη διάλυση αυτού του χαρακτήρα και ήδη υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έχουμε εμπορευματοποίηση εκπαιδευτικών υπηρεσιών, όπως πχ η κατάργηση του ΟΣΚ(Οργανισμός σχολικών κτιρίων) υπέρ των εργολάβων και ο Οργανισμός σχολικών βιβλίων, υπέρ των εκδοτών προφανώς" κ.ά.)
ΕΔΩ: http://youtu.be/M4Vy1-PPsQU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου