Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Κίνηση αλληλεγγύης από φυλακές Κέρκυρας

Aλληλεγγύη, έμπρακτο ενδιαφέρον για τον άλλο, αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων...

Αν οι λέξεις και οι εκφράσεις είναι σφαίρες, τότε οι παραπάνω φέρουν θανάσιμα πλήγματα στον τερατώδη και πολυπλόκαμο οργανισμό αυτών που ασκούν επικυριαρχία πάνω στους ανθρώπινους πληθυσμούς. Γι'αυτό αποτελούν και φόβητρο για τις ελίτ...


Κίνηση αλληλεγγύης από φυλακές Κέρκυρας


Από επικοινωνία με κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας, μας έγινε γνωστό πως οι κρατούμενοι της συγκεκριμένης φυλακής ζήτησαν να δωθεί το μεσημεριανό και το βραδυνό συσσίτιο τους σε άστεγους και άπορους εκτός φυλακής. Με την κίνηση αυτή αποδεικνύουν για ακόμα μία φορα πως η αλληλεγγύη ενώνει, την ίδια ώρα που το κράτος στερεί ακόμα και τα πιο βασικά αγαθά, παρ' όλο που αυτοί που ευθύνονται για την εξαθλίωση των ανθρώπων εντός και εκτός φυλακής είναι η εκάστοτε κυβέρνηση και το ίδιο το σύστημα τους. Οι κρατούμενοι μας ενημέρωσαν πως ο τρόπος που θα μπορούσε αυτή η κίνηση να πραγματοποιηθεί χωρίς να υπάρξει πρόβλημα από την υπηρεσία, ήταν το μοίρασμα του φαγητού να γίνει μέσω εκκλησιών. Παραθέτουμε αυτό που μας έστειλαν οι κρατούμενοι.

   " Σήμερα οι κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας, ως συμβολική κίνηση, αρνήθηκαμε να πάρουμε το μεσημεριανό και το βραδυνό συσσίτιο όπως και το ψωμί, ώστε όλες οι μερίδες να μεταφερθούν σε εκκλησίες για να μοιραστούν σε άστεγους και άπορους ανθρώπους. Είναι μία μικρή κίνηση ώστε να δείξουμε στο καπιταλιστικό σύστημα πως η αλληλεγγύη δεν πεθαίνει. "

To διαβάσαμε στο Indymedia Athens


Αφιερωμένο στους κρατούμενους του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού: «"κι'όμως...ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου