ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚTΙΝΟΒΟΛΙΑΣ


Εάν έχετε εκτεθεί σε οποιαδήποτε ακτινοβολία (μαστογραφία ή άλλο),

είτε για ιατρικό διαγνωστικό σκοπό, είτε στο πλαίσιο ακτινοθεραπείας ή αν ακόμα σας απασχολεί η υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία (όπως για παράδειγμα εάν ζείτε δίπλα σε πυρηνικό εργοστάσιο, χειρίζεστε διαγνωστικό ραδιολογικό εξοπλισμό, εργάζεστε στη βιομηχανία πυρηνικής επεξεργασίας, εξόρυξης ουρανίου κ.α.) ή εάν έχετε εκτεθεί σε ραδιοενεργά σωματίδια ή υψηλότερες δόσεις ιονισμένης ακτινοβολίας που προέρχονται από πηγές απεμπλουτισμένου ουρανίου, έλεγχο ατομικών όπλων, συχνές πτήσεις σε υψηλότερα υψόμετρα, μια πυρηνική καταστροφή (όπως στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας),
εδώ μπορείτε να βρείτε συμβουλές και προτεινόμενες θεραπείες που μπορούν με φυσικό τρόπο να βοηθήσουν το σώμα να αποβάλλει τα καταστροφικά ραδιοενεργά στοιχεία (στρόντιο και ραδιοενεργό ιώδιο, για παράδειγμα) ή να αποτοξινώσουν από τα επιβλαβή υποπροϊόντα όπως οι ελεύθερες ρίζες.

Εάν λαμβάνετε οποιαδήποτε ακτινοθεραπεία η μακροβιοτική διατροφή είναι η λύση (από το μακρύς βίος και χρησιμοποιήθηκε από τον Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής, για να περιγράψει το μοντέλο ανθρώπου που είναι πραγματικά υγιής και ζει για πολλά χρόνια).

Η μακροβιοτική διατροφή είναι πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία της ασθένειας από ακτινοβολία και του καρκίνου.

Εάν έχετε διαγνωστεί με καρκίνο και θέλετε να επιβιώσετε από αυτόν αποφύγετε οποιαδήποτε και όλες τις εκθέσεις στην ακτινοθεραπεία.

Η ακτινοθεραπεία οποιασδήποτε μορφής είναι αυτή που στην πραγματικότητα σκοτώνει τους διαγνωσθέντες με καρκίνο ασθενείς. Η έκθεση σε ακτινοβολία προκαλεί καταιγισμό ελεύθερων ριζών που σπέρνουν τον όλεθρο στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν το DNA, τις πρωτείνες και τα λίπη. Η καταστροφή που προκαλούν έχει κλινικά αποδειχθεί ότι συμβάλει στον καρκίνο.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν από καρκίνο, πεθαίνουν λόγω δηλητηρίασης από ακτινοβολία. Η κατ’ επανάληψη έκθεση στην ακτινοβολία δια μέσου της θεραπείας αυτής που δεν θα έπρεπε καν να λέγεται θεραπεία κατακλύζει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

1)Ο καρκίνος δεν προκαλεί την απώλεια μαλλιών στους καρκινοπαθείς, η θεραπεία με ακτινοβολία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτή.


2)Ο καρκίνος δεν προκαλεί την απώλεια βάρους, η ακτινοθεραπεία το προκαλεί καταστέλλοντας την όρεξη.

3)Ο καρκίνος δεν κάνει τον ασθενή να νιώθει αδύναμος και άρρωστος, η ακτινοβολία είναι αυτή που δηλητηριάζει το σώμα και τον κάνει αδύναμο και άρρωστο.

Σύμφωνα με τους Michio και Aveline Kushi, στο βιβλίο Macrobiotic Diet, ο Michio Kushi δηλώνει:

“Τη στιγμή του ατομικού βομβαρδισμού στο Ναγκασάκι το 1945, ο Tatsuichiro Akizuki, M.D., ήταν διευθυντής του τμήματος παθολογίας στο νοσοκομείο St. Francis στο Ναγκασάκι.

Οι περισσότεροι ασθενείς του νοσοκομείου, που βρισκόταν σχεδόν δίπλα από την έκρηξη της ατομικής βόμβας, επιβίωσαν των αρχικών επιπτώσεων της βόμβας αλλά σύντομα κατέρρευσαν με συμπτώματα αδιαθεσίας από ακτινοβολία λόγω της ραδιενέργειας που είχε απελευθερωθεί.

Ο Dr. Akizuki έκανε στο προσωπικό του και στους ασθενείς μια αυστηρή μακροβιοτική δίαιτα με καστανό ρύζι, μίσο και σούπα με σάλτσα σόγιας ταμάρι, γουακάμε και άλλα θαλασσινά φύκια, κολοκύθα Hokkaido και θαλασσινό αλάτι και απαγόρευσε την κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών. Ως αποτέλεσμα, έσωσε τους πάντες στο νοσοκομείο ενώ άλλοι επιζώντες πέθαναν από τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας”.

Το μυστικό της επιβίωσης από όλες τις μορφές ακτινοβολίας είναι το θαλασσινό αλάτι. Εάν ανησυχείτε για το νέφος από την πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα ή εάν κάνατε ακτίνες Χ (σε νοσοκομείο ή σε σκάνερ αεροδρομείου) κάντε ένα μπάνιο με θαλασσινό αλάτι (όχι το ιωδιούχο επιτραπέζιο αλάτι) ώστε να φύγει η ραδιενέργεια από το σώμα σας.

Εάν διαγνωστήκατε με στοματικό καρκίνο ή καρκίνο του λάρυγγα και υποβληθήκατε στη θανατηφόρα θεραπεία με ακτινοβολία, οι γαργάρες με μαγειρική σόδα μαζί με νερό θα βοηθήσουν ώστε να εξουδετερωθεί η ακτινοβολία.

Η μαγειρική σόδα είναι τόσο ισχυρή στην θεραπεία της μόλυνσης από ραδιενέργεια που, στο National Laboratory του Los Alamos, στο New Mexico, ο ερευνητής Don York χρησιμοποίησε τη μαγειρική σόδα για να “καθαρίσει” το έδαφος που είχε μολυνθεί με ουράνιο. Το διττανθρακικό νάτριο δένει με το ουράνιο, και έτσι αποκολλάται από το έδαφος. Μέχρι στιγμής ο ερευνητής έχει αφαιρέσει το 92% του ουράνιου από τα μολυσμένα δείγματα εδάφους.

Ακόμα δεν έχετε πειστεί; Θα βοηθούσε να ξέρατε ότι ο στρατός των ΗΠΑ συνιστά τη χρήση μαγειρικής σόδας για την προστασία των νεφρών από την ακτινοβολία.

Η ραδιενέργεια είναι πολύ τοξική. Η έκθεση σε αυτήν, ακόμα και σε μικρό ποσοστό, είναι βλαβερή για το σώμα. Η έκθεση σε ραδιενέργεια μέσω ακτίνων Χ ή θεραπειών για τον καρκίνο είναι η πιο βλαβερή πηγη δηλητηρίασης από ακτινοβολία. Οι ακτίνες Χ και η ακτινοβολία για θεραπεία του καρκίνου είναι μακράν πιο θανατηφόρες από το νέφος ακτινοβολίας (Φουκουσίμα) διότι η έκθεση είναι συμπυκνωμένη και συχνή.

Για να αφαιρέσετε το δηλητήριο από το σώμα σας, δοκιμάστε ένα μπάνιο στο οποίο θα ρίξετε μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Μουλιάστε για τουλάχιστον 20-30 λεπτά, κάθε μέρα για τρεις εβδομάδες ή κάθε δεύτερη μέρα για έξι εβδομάδες … ή πηγαίνετε διακοπές στις Δυτικές Ινδίες ή στο Νότιο Ειρηνικό(σ.σ. και οι ελληνικές θάλασσες είναι μια χαρά!!!) και κολυμπήστε στον ωκεανό κάθε μέρα για τρεις εβδομάδες. Γιατί στις Ινδίες και τον Ειρηνικό; Διότι έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση θαλασσινού αλατιού.

Που είναι το καλύτερο μέρος στη γη για να γιατρέψεις τον εαυτό σου από την ακτινοβολία; Η Μαύρη Θάλασσα. Το αλάτι της Μαύρης Θάλασσας είναι τέσσερις φορές πιο πάνω από τους υπόλοιπους ωκεανούς. Το θαλασσινό αλάτι τραβάει την ακτινοβολία από το σώμα.

Δεν έχετε χρήματα για να πάτε στη Μαύρη Θάλασσα για να γιατρέψετε το σώμα σας; Μια μικρή πρέζα από καλό θαλασσινό αλάτι με μερικά ποτήρια αποσταγμένο νερό σας παρέχουν όλα τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεστε για να απαλλάξετε το σώμα σας από την ακτινοβολία και να παραμείνετε υγιείς.

Δεν μπορείτε να χωνέψετε το θαλασσινό αλάτι; Το αμινοξύ κυστείνη προστατεύει επίσης κατά των καταστροφικών επιπτώσεων της ακτινοβολίας τερματίζοντας τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από την ιονίζουσα ακτινοβολία. Η κυστείνη μαζί με την μεθιονίνη, την κυστίνη και τα παράγωγά τους ανήκουν στα θειούχα αμινοξέα διότι περιέχουν θείο μαζί με άνθρακα, υδρογόνο, άζωτο και οξυγόνο.

Επιμελεια

Ελενα Ταγκαλακη


To είδαμε στον ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου