ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Συγκλονιστικό το Russia Today: Στην Ελλάδα οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται: Η νέα βοήθεια της ΕΕ δεν σταματά την εξαθλίωση (Video)

"Περικοπές λιτότητας έπληξαν το ελληνικό σύστημα υγείας και οι άνθρωποι συχνά μένουνμε επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια και από την έλλειψη των παροχών της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης, ή απλά να αυτοκτονήσουν."

Ενώ στην Ελλάδα «πανηγυρίζουμε» το δίκτυο Russia Today μετέδωσε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για την κατάσταση στην χώρα μας.



Σύμφωνα με το RT, ακόμη και αν οι προβλέψεις για ανάπτυξη 0,6% επαληθευτούν, ο αριθμός αυτός «είναι αμελητέος σε μια εποχή που ακόμα και με 5% ετήσια αύξηση θα έπαιρνε στην χρεωμένη χώρα 20 χρόνια, μόνο για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει την ανεργία»!

Επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «περικοπές λιτότητας έπληξαν το ελληνικό σύστημα υγείας και οι άνθρωποι συχνά μένουν με επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια και από την έλλειψη των παροχών της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης, ή απλά να αυτοκτονήσουν».

Κάποια στιγμή στο βίντεο, η ανταποκρίτρια του Ρώσικου δικτύου στην Ελλάδα, προσπαθεί να συνεφέρει έναν ανασφάλιστο, από τον οποίο παίρνει συνέντευξη, καθώς ο άνθρωπος έχει απελπιστεί.

Πόσο success story να αντέξει και αυτός;



«Οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται»: Tα νέα κεφάλαια της ΕΕ για την Ελλάδα κάνουν ελάχιστα για να σταματήσουν την δυστυχία

20 Μαρ 2014




Οι ελληνικοί δρόμοι γέμισαν από απογοητευμένα πλήθη, καθώς περίπου τρεις χιλιάδες μέλησυνδικαλιστικών οργανώσεων βγήκαν στους δρόμους, έχοντας απηυδήσει με τα μέτρα λιτότηταςενώ η χώρα εξασφάλισε ένα νέο δάνειο διάσωσης ύψους € 8.5 δις σε συνδυασμό με περαιτέρω ανεργία και περικοπές δαπανών.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στην Αθήνα έκλεισαν δρόμους, φοβούμενοι ότι οι νέες περικοπές θα μπορούσαν να κάνουν πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων ιατρών, εκπαιδευτικών, να χάσουν την δουλειά τους. Αλλά το νεότερο πρόγραμμα χρηματοδότησης από την ΕΕ είναι ο μόνος τρόπος που έχει η χώρα για να παλέψει με το τεράστιο χρέος της, των400 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν μόλις επιστρέψει από μια αποστολή επανεξέτασης στην Ελλάδα και συνέταξαν έκθεση, η οποία βλέπει τις προοπτικές σταθεροποίησης στο εγγύς μέλλον,με προηγούμενες προβολές και στόχους να εκπληρώνονται, τις τιμές επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα και τον πληθωρισμό σημαντικά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αυτές οι τριμηνιαίες εκθέσεις γίνοντα για να προσδιοριστεί αν η Ελλάδα θα παίρνει τις δόσεις των διαθεσίμων της διάσωσης.
Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια συμφωνία για το νέο δάνειο θα πρέπει ναεπανεξεταστεί από το Eurogroup και το ΔΝΤ κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

Συμφώνησαν ότι η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στη δέσμευσή της να κρατήσει τον τραπεζικό τομέαυγιή - μία από τις προϋποθέσεις για την αποδέσμευση των κονδυλίων, τα οποία καθυστέρησανπέντε μήνες, λόγω των προηγούμενων αποτυχιών για να το πράξουν.

«Η αποστολή και οι αρχές συμφώνησαν ότι η οικονομία αρχίζει να σταθεροποιείται και είναι έτοιμη για μια σταδιακή επάνοδο στην ανάπτυξη», διαβάζουμε σε μια δήλωση των τριών..
Παρά το γεγονός αυτό, το επίπεδο των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών είναι πολύ χαμηλό και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θεωρούνται εμπόδιο για να επανέλθουν σε φυσιολογική τροχιά.

Εκτός από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, η τρόικα των δανειστών «συνεχίζει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής προστασίας, για να αμβλύνει τον αντίκτυπο της οικονομικής ύφεσης», αναφέρει η έκθεση.

"Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα προγράμματα για την πρόσληψη νέων και ανέργων στο πλαίσιο των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ θα πρέπει ναεπεκταθούν, και ένα ελάχιστο πρόγραμμα εγγυημένου εισοδήματος έχει ξεκινήσει σε πιλοτική βάση σε δύο δήμους, με στόχο επέκτασής τους σταδιακά σε εθνική βάση το 2015", συνέχισε.

Και τώρα τα κακά νέα


Το παραπάνω είναι μικρή παρηγοριά για τους ανθρώπους στους δρόμους, οι οποίοι αισθάνονται ότι η στρατηγική της ΕΕ πήρε κάτι κακό και το έκανε χειρότερο.



Ο πληθυσμός βιώνει το έκτο συνεχόμενο έτος ύφεσης. Η ανεργία ανέρχεται σήμερα σε ένα ρεκόρ28%, και οι κάτω των 25 ετών αντιμετωπίζουν το υψηλότερο ποσοστό της, με τα ποσοστά ανεργίας των νέων τώρα στο 60%.



Συνολικά 1,38 εκατομμύρια Έλληνες είναι άνεργοι. Οι τράπεζες δεν δανείζουν. Τα κλεισίματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυξάνονται σταθερά.


Δεδομένου ότι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα επλήγη από την - επιβεβλημένη από την ΕΕ - λιτότητα, η οικονομία της εξακολουθεί να συρρικνώνεται, μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 25%.



Ο αισιόδοξος τόνος της έκθεσης μπορεί να είναι αλήθινός, αλλά οι ειδικοί λένε ότι ο μικρόςρυθμός ανάπτυξης 0,6% είναι αμελητέος σε μια εποχή που ακόμα και με 5% ετήσια αύξηση θα έπαιρνε στην χρεωμένη χώρα 20 χρόνια, μόνο για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει την ανεργία.



Ο Κώστας Αγγελίδης, ένας φτωχός Αθηναίος συνταξιούχος του οποίου ο άρρωστος φίλος πέθανε λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν, αισθάνεται εντελώς απελπισμένος και εξαθλιωμένος.



Περικοπές λιτότητας έπληξαν το ελληνικό σύστημα υγείας και οι άνθρωποι συχνά μένουνμε επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια και από την έλλειψη των παροχών της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης, ή απλά να αυτοκτονήσουν.




«Ανασφάλιστος ίσον σκουπίδια. Και τι να κάνω; Απλά περιμένω να ακολουθήσω τον φίλο μου», κατέληξε.

Αλλά ο πληθυσμός της χώρας προσπαθεί να κρατήσει ο ένας τον άλλον, μέσω των διαφόρωνκοινωνικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας υγειονομικής περίθαλψης μέσω ιατρικών δωρεών και ειδικών, οι οποίοι δίνουν τον χρόνο τους για να παρακολουθήσουν κάποιους που σε διαφορετική περίπτωση, οι μέρες τους θα ήταν μετρημένες.
Ο Γιώργος Βήχας, καρδιολόγος σε μία από αυτές τις κοινωνικές κλινικές, πιστεύει ότι οι πολιτικέςτης τρόικας είναι «πολύ άδικες. Αυτό είναι απάνθρωπο, και όλες αυτές οι πολιτικές και οι αποφάσεις που επιβάλλονται σήμερα στην Ελλάδα, έχουν αντίκτυπο σε όσους δεν έχουν ασφάλιση».
"Αλλά αργότερα θα επηρεάσει και τους άλλους επίσης" λέει ο Βήχας, περιγράφοντας μια ζοφερή εικόνα του μέλλεται να έρθει. «Και στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται.», καταλήγει.


Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

To είδαμε στην ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου