ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Το εκδικητικό-αστυνομοκρατούμενο καθεστώς της "χώρας της ελευθερίας"


Ο Matt Duran και η KteeO Olejnik έχουν προφυλακιστεί, και απειλούνται κι άλλα άτομα με προφυλάκιση.Στα τέλη Ιούλη του 2012 αναρχικοί και αναρχικές από το Πόρτλαντ, το Σηάτλ και την Ολύμπια, στη Βορειοδυτική περιοχή (Pacific Northwest) των ΗΠΑ, έλαβαν κλητεύσεις για να καταθέσουν ενώπιον ενός ομοσπονδιακού μεγάλου σώματος ενόρκων (Federal Grand Jury) που είχε οριστεί να συνεδριάσει στις 2 Αυγούστου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σηάτλ. Οι έρευνες υποτίθεται πως περιστρέφονται γύρω από την αναζήτηση υπαιτίων για βανδαλισμούς που έγιναν στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς στη διάρκεια της φετινής διαδήλωσης στο κέντρο του Σηάτλ, ενώ προφανώς αποσκοπούν στο απόρρητο φακέλωμα του αναρχικού χώρου και στη στοιχειοθέτηση διώξεων εναντίον αγωνιστών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα, το μεγάλο σώμα ενόρκων κρίνει αν θα παραπεμφθούν σε δίκη άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στο λεγόμενο «οργανωμένο έγκλημα». Ουσιαστικά, πρόκειται για ειδικό ανακριτικό σώμα πολιτών-ενόρκων (οι οποίοι δεν εξετάζονται καν επί μεροληψίας) που ερευνούν τις δραστηριότητες των πολιτικών αντιπάλων της δημοκρατίας των ΗΠΑ. Τα καθίκια αυτά εργάζονται με πλήρη μυστικότητα, υπακούοντας στις βουλές και ορέξεις του εκάστοτε ομοσπονδιακού εισαγγελέα. Όσοι και όσες αρνούνται να συνεργαστούν με τις διωκτικές αρχές, το FBI και τις ειδικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις των ΗΠΑ, και αντιστέκονται σθεναρά στον εν λόγω θεσμό αντιμετωπίζουν προφυλάκισή τους έως και 18 μήνες ή μέχρι να αποφανθεί το μεγάλο σώμα ενόρκων αν θα παραπεμφθούν σε δίκη ή όχι. Με άλλα λόγια, ο βασικός στόχος του θεσμού είναι να εκβιάσει ανελέητα όσα άτομα κλητεύει και να τα μετατρέψει σε ρουφιάνους στην υπηρεσία του καθεστώτος εις βάρος άλλων «υπόπτων».
Στις 2 Αυγούστου διάφοροι κλητευθέντες αναμενόταν να παρουσιαστούν ενώπιον των ιεροεξεταστών τους. Μονάχα ένα άτομο παρευρέθηκε στη διαδικασία. Κανένα όμως άτομο δε συνεργάστηκε. Αφού προσέκρουσε σʼ ένα τείχος σιωπής, το μεγάλο σώμα ενόρκων προγραμμάτισε νέο γύρο ανακρίσεων για τις 30 Αυγούστου, και την τελευταία στιγμή η συνεδρίαση αναβλήθηκε για τις 13 Σεπτέμβρη. Εκείνη τη μέρα του Σεπτέμβρη, η Leah-Lynn Plante (από το Πόρτλαντ) και ο Matt Kyle Duran (από την Ολύμπια) παρευρέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σηάτλ. Και οι δύο αρνήθηκαν οποιαδήποτε συνεργασία με τους ανθρωποδιώκτες. Η Leah αφέθηκε ελεύθερη, αλλά της επιδόθηκε κλήτευση για νέα ημερομηνία. Ο Matt απήχθη μέσα απʼ την αίθουσα από ομοσπονδιακούς πράκτορες και προφυλακίστηκε την ίδια μέρα.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση των ιεροεξεταστών, στις 28 Σεπτέμβρη, η συντρόφισσα Katherine (KteeO) Olejnik αντιστάθηκε επίσης στον αποτρόπαιο θεσμό και τήρησε στάση σιωπής, αρνούμενη πεισματικά να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερώτημα των ενόρκων. Αμέσως μετά κρίθηκε προφυλακιστέα. Ακολουθεί η σύντομη δήλωσή της, όπου εξηγεί γιατί επέλεξε να μη συμμορφωθεί με τις Αρχές:
Για μένα, η επιλογή νʼ αντισταθώ στο Grand Jury συνδέεται με την ανθρωπιά – δεν μπορώ και δε θα πω οτιδήποτε μπορεί να συντρίψει τη ζωή ενός ατόμου, και το να δώσω πληροφορίες που θα επέφεραν μακροχρόνια φυλάκιση θα σήμαινε ακριβώς αυτό.
Για μένα, η επιλογή νʼ αντισταθώ στο Grand Jury αφορά την ελευθερία του λόγου και της συσχέτισης – δεν μπορώ και δε θα πάρω μέρος στη μαρκαθικής έμπνευσης πολιτική που ζητά από άτομα να καταδικάσουν το ένα το άλλο βάσει των πολιτικών τους πεποιθήσεων.
Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους επιλέγω να μη συμμορφωθώ με τις Αρχές. Απολογούμαι στους κοντινούς ανθρώπους στη ζωή μου, που πρόκειται να υποστείτε το βάρος του εγκλεισμού μου, και σας ευχαριστώ που κατανοείτε την απόφασή μου.
Για όσους/όσες δε γνωρίζουν την κατάσταση, τα παιδιά που κλητεύονται από το Grand Jury μπαίνουν στη φυλακή εφόσον αρνούνται νʼ απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με πολιτικές πεποιθήσεις άλλων ανθρώπων.
Σε αλληλεγγύη με όλους όσους αντιστέκονται στο Grand Jury,
KteeO Olejnik


Η KteeO ενδιαφέρεται κυρίως για ειδήσεις και κείμενα από τη βασκική επικράτεια, καθώς και για υλικό γλωσσολογίας και κοινωνικής ανθρωπολογίας. Μπορείτε να αλληλογραφήσετε μαζί της στην εξής διεύθυνση φυλακής:
Katherine Olejnik #42592-086
FDC SeaTac, P.O. Box 13900
Seattle, WA 98198 (USA)

Ο Matt βρίσκεται έγκλειστος σε συνθήκες απομόνωσης, ωστόσο το ηθικό του παραμένει απτόητο. Έχει ήδη λάβει αμέτρητες επιστολές απʼ όλο τον κόσμο, από φίλους του και –κυρίως– από αλληλέγγυους που δεν τον έχουν καν γνωρίσει ποτέ από κοντά αλλά εκτιμούν τη στάση που κρατά μες στη φυλακή. Πρέπει να σημειωθεί πως ο Matt απειλείται να μείνει προφυλακισμένος ενδεχομένως ως και τη μέρα που θα διαλυθεί το συγκεκριμένο μεγάλο σώμα ενόρκων, δηλαδή μέχρι τον Μάρτη του 2014. Μπορείτε να του στείλετε γράμματα στη διεύθυνση:
Matthew Kyle Duran #42565-086
FDC SeaTac, P.O. Box 13900
Seattle, WA 98198 (USA)
Πηγές/ιστοσελίδες αλληλεγγύης και διαρκούς σχετικής ενημέρωσης: nopoliticalrepression, saynothing, supportresist, pugetsoundanarchists

ΠΗΓΗ: Indymedia Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου