Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

"no pasaran": Μάθημα αλληλεγγύης από την Ισπανία

Αυτό είναι Αλληλεγγύη !!!

Ισπανός μαγαζάτορας προστατεύει διαδηλωτές, από τα Ισπανικά ΜΑΤ, που κατέφυγαν στον μαγαζί του κατα τη διάρκεια των χθεσινών τεράστιων ισπανικών διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας του μνημονίου τους.

Μάθημα αλληλεγγύης για όλους μας!Ενας ανώνυμος εστιάτορας έχει γίνει ένας από τους «ήρωες» της μεγάλης όσο και επεισοδιακής διαδήλωσης που έγινε το βράδυ της Τρίτης 2/10/2012 στο κέντρο της Μαδρίτης, όπου χιλιάδες Ισπανοί διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση Ραχόι. Ο εστιάτορας εμφανίζεται να στέκεται μόνος απέναντι σε αστυνομικούς προκειμένου να προστατεύσει διαδηλωτές.

Αρχικά οι φωτογραφίες του ιδιοκτήτη του εστιατορίου στο Paseo del Prado, αρχικά αναμεταδόθηκαν - κυρίως σε αμερικανικά και βρετανικά δίκτυα - με τη λεζάντα ότι «φωνάζει σε διαδηλωτές ώστε να πάψουν να πετούν πέτρες προς το κατάστημά του».

Ωστόσο η El Pais, προχώρησε σε διόρθωση και ανέφερε αργότερα στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι ο εστιάτορας πρωτίστως προσπαθούσε να προστατεύσει τους διαδηλωτές που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στο μαγαζί του όταν τους κατεδίωξαν αστυνομικές δυνάμεις.

«Κανείς δεν θα μπει εδώ μέσα γιατί εδώ είναι όλοι αθώοι πολίτες!» φώναξε στους αστυνομικούς ο εστιάτορας, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Οι αστυνομικοί απαίτησαν να μπουν στο εστιατόριο για να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Ο ίδιος, σχεδόν με δάκρυα στα μάτια φώναξε έπειτα σε διαδηλωτές να σταματήσουν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς που επιχειρούσαν να μπουν στο μαγαζί του.

...και βίντεο:
Συγκινητικές στιγμές με τον κόσμο να ευχαριστεί τον ισπανό μαγαζάτορα που στάθηκε μπροστά στα ΜΑΤ που ήθελαν να συλλάβουν διαδηλωτές και τον ίδιο να λέει πως o ήρωας δεν ήταν ο ίδιος, αλλά οι διαδηλωτές. Εκείνος μόνο στάθηκε στην είσοδο....


Πλήθος κόσμου ευχαριστεί τον Alberto Casillas από Newscaster


Πηγές: left.gr, Εσύ που ήσουν; - Facebook και Periodiko Ypovrixio


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου