ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

"Οι συμμορφούμενοι και οι υπάκουοι είναι ο καρκίνος της Ελευθερίας"

 (ΘΥΜΗΣΟΥ κι αυτά: " Οι μάζες φοβούνται τη λευτεριά. "  και "SHOW MUST GO ON"...)

Οι συμμορφούμενοι και οι υπάκουοι είναι ο καρκίνος της Ελευθερίας

By Gary D. Barnett

«Η υπακοή είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο των αδύναμων και δειλών ανθρώπων!» ~ Mehmet Murat ildan

Μερικές φορές, για να καθαρίσουμε τον αέρα, είναι απαραίτητο να εκθέσουμε τον πραγματικό κίνδυνο για την ελευθερία μας, αντί να επικεντρωνόμαστε απλώς στα προφανή κακά που μας περιβάλλουν. Αυτά τα προφανή κακά φυσικά αποτελούνται από το κράτος, την κυβέρνηση, τους εγκληματίες πολιτικούς, τα όργανα επιβολής τους στην αστυνομία και τον στρατό, καθώς και οι επικεφαλής επιχειρήσεων και τραπεζών, που ουσιαστικά ελέγχουν την κυβέρνηση, άρα και τον λαό. Ναι, αυτοί είναι κακοί άνθρωποι και οντότητες που επιδιώκουν δύναμη και έλεγχο, αλλά είναι το μόνο πραγματικό πρόβλημα;

Οι περισσότεροι θα ισχυρίζονταν ότι το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στους άλλους και ποτέ δεν αναλαμβάνουν οι ίδιοι καμία ευθύνη. Είτε πρόκειται απλώς για ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό της αποφυγής είτε για σκόπιμη εξαπάτηση δεν έχει σημασία, καθώς έχει να κάνει με την συγκάλυψη γεγονότων για να κρυφτεί η αλήθεια προκειμένου να ξεφύγει κανείς από κάθε ευθύνη.

Η τυραννία και η ολοκληρωτική διακυβέρνηση, ή οποιαδήποτε κυριαρχία σε άλλους εν πάση περιπτώσει, βασίζεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι κανόνες γίνονται οικειοθελώς αποδεκτοί και συνήθως αγκαλιάζονται από το λαϊκό κοπάδι. Η σχέση αφέντη/σκλάβου δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει χωρίς τον δούλο. Μόλις κάθε άτομο αποφασίσει να είναι ελεύθερο, ελευθερώνεται, γιατί το μυαλό και η ψυχή του είναι ελεύθερα. Αυτή η πραγματικότητα παραβλέπεται από τον γενικό πληθυσμό, διότι οι αντιξοότητες αποφεύγονται πάση θυσία, καθώς οι μάζες επιλέγουν πρόθυμα να αποδεχτούν τη δική τους σκλαβιά για να κερδίσουν υποτίθεται ασφάλεια.

Αυτό δεν θα ήταν ένα τόσο μνημειώδες πρόβλημα, εάν όλοι όσοι αποδέχονται σκόπιμα την κυριαρχία πάνω τους δεν περίμεναν από όλους τους άλλους να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο. Καθώς η επιλεγμένη κατάστασή τους είναι η υπακοή και η υποταγή στο Κράτος, αναμένουν να υποτάσσονται όλοι στην κυβερνητική κυριαρχία, και έτσι τα ελεύθερα και κυρίαρχα άτομα περιφρονούνται, λογοκρίνονται, περιθωριοποιούνται και υφίστανται κατάρες.

Η συμμόρφωση, η υποταγή και η υπακοή απέναντι σε οποιοδήποτε σύστημα διακυβέρνησης που επιδιώκει κυριαρχία, μοιάζει με έναν κακοήθη καρκίνο που εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πληθυσμό γενικά. Βασίζεται εξ ολοκλήρου στον φόβο και τη δειλία, και στην επακόλουθη άρνηση να αποδεχτούν την αλήθεια, να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία ή να αποδεχτούν οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη για την προστασία της ζωής και της ελευθερίας τους. Αυτό που ξεχνιέται είναι ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν το επιτρέψουν οι μάζες. Η τυραννία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε καμία κοινωνία της οποίας οι κάτοικοι είναι πρόθυμοι να ακυρώσουν το κράτος υπέρ της ελευθερίας. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκτήσει εξουσία αν ο λαός δεν τους δώσει οικειοθελώς αυτήν την εξουσία. Αυτό αποδεικνύεται στην τρελή παρανοϊκή πράξη της ψηφοφορίας, όπου ο λαός συγκεντρώνεται για να «εκλέξει» μια κυρίαρχη τάξη για να τους κυβερνήσει. Αυτό γίνεται πρόθυμα επιλέγοντας σκόπιμα έναν βασιλιά και την αυλή του για να διεκδικήσει την εξουσία πάνω στο λαό.

Όταν κάποιος μπορεί να κατανοήσει ότι αυτή η απάτη με την ψηφοφορία είναι ένα τέχνασμα, και χρησιμεύει μόνο ως επιβεβαίωση της εκούσιας διακυβέρνησης, και τίποτα περισσότερο, τότε γιατί να συνεχίσει να ψάχνει για πολιτικούς σωτήρες αντί να κοιτάζει τον εαυτό του;

Οι κυβερνήσεις λένε ψέματα, οι πολιτικοί λένε ψέματα, οι φασίστες λένε ψέματα και τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης ψεύδονται. Το χειρότερο, ωστόσο, είναι εκείνοι που μένουν σιωπηλοί μπροστά στον πόλεμο, τις δολοφονίες, τις σφαγές, τα βασανιστήρια, τα lockdown, την παιδεραστία, την εμπορία παιδιών και την οικονομική καταστροφή. Με αυτή την απαθή συμπεριφορά, αφήνουν τα ψέματα της άρχουσας τάξης να επικρατούν και, το χειρότερο, με τη σιωπή και τη μη δράση τους εγκρίνουν τη φρίκη που διαπράττει το κράτος στο όνομά τους.

Πολλοί, ειδικά σε αυτή τη χώρα που ονομάζεται Αμερική, όχι μόνο σιωπούν, αλλά τιμούν και επικροτούν τον τρόμο που διαπράττεται από αυτό που αποκαλούν «χώρα τους». Αυτή η απαίσια συμπεριφορά μπορεί να παρατηρηθεί σε κάθε αθλητικό γεγονός, σε κάθε συναυλία, στις περισσότερες εκκλησίες και σε κάθε μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων, ειδικά όταν όλοι αποτελούν μέρος του συλλογικού κοπαδιού σε οποιοδήποτε περιβάλλον άρτου και θεάματος.

Αυτοί που στέκονται ενάντια στο κράτος αποτελούν τη συντριπτική μειοψηφία, και έχουν γίνει στόχος, εδώ και αρκετό καιρό, από την ακραία λογοκρισία, στο σνομπάρισμα από αυτή την αξιολύπητη κοινωνία, στην απόλυτη βία εναντίον τους. Αυτό μόνο θα επιδεινωθεί, καθώς η διαφωνία, ειδικά όταν τόσο λίγοι είναι πρόθυμοι να επαναστατήσουν και να μην υπακούσουν, θα βγάλει έξω τα όργανα κρατικής επιβολής, αλλά θα βγάλει επίσης έξω τα κατακάθια και τους ρουφιάνους της κοινωνίας, εκείνους τους κομφορμιστές που αναζητούν εξάρτηση και κρύβονται πίσω από το κράτος .

Όπως έγραψα πριν από πάνω από μια δεκαετία:

«Στην Αμερική σήμερα, οι πολλοί κυβερνώνται από λίγους. Οι πολλοί επιτρέπουν την τυραννία αυτή οικειοθελώς και με ανοιχτές αγκάλες. Οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να υποβιβαστούν σε υποτέλεια είναι αυτοί που το επιλέγουν. Γιατί οι άνθρωποι που προσκολλώνται στην ελευθερία με πάθος δεν μπορούν ποτέ να εξουσιαστούν και δεν θα επιτρέψουν ποτέ να τους αφαιρέσουν την ελευθερία τους. Αυτοί είναι άνθρωποι της αλήθειας και του χαρακτήρα και, δυστυχώς, είναι η ακραία μειοψηφία. Αυτοί οι άνθρωποι με ακεραιότητα βρίσκονται τώρα άμεσα στο στόχαστρο αυτής της ολιγαρχίας που ονομάζεται Αμερική, αλλά, χωρίς αυτούς, η υπόλοιπη κοινωνία είναι καταδικασμένη σε μια ζωή σκλαβιάς».

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:https://www.seferou-maria.gr

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου