ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ένα αξιοπρόσεκτο άρθρο: "Οι ΗΠΑ ανατίναξαν τους Nord Stream 1,2 όπως το 1983 σαμποτέρ της CIA για ν’ ανατρέψουν την κυβέρνηση Σαντινίστα στη Νικαράγουα ανατίναξαν υποθαλάσσιο αγωγό στο λιμάνι του Πουέρτο Σαντίνο;"


 ( Eμείς δεν θα δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι πίσω από αυτό το πολύ μεγάλων κι επιζήμιων συνεπειών γεγονός κρύβονται οι Η.Π.Α. Ωστόσο είναι σαφές ότι όποιος το σχεδίασε και το εκτέλεσε, διαθέτοντας και την κατάλληλη τεχνογνωσία που λίγοι πραγματικά διαθέτουν, αποτελεί σαφώς εχθρική δύναμη προς την Ρωσική Ομοσπονδία, αδιαφορώντας συγχρόνως για τα "απόνερα" που θα πνίξουν την Ευρώπη, δηλαδή τα συνήθη θύματα: τους λαούς...Ποιος αλήθεια, εγκληματίας του βαθέως κράτους  ή "deep state" και των επαγγελματιών της απάτης και του εγκληματικού παρασκηνίου υπό τον εύσχημο προσδιορισμό "πολιτικοί", ενδιαφέρθηκε πραγματκά και αληθινά για τα συμφέροντα της αναλώσιμης πλέμπας...? )


Οι Γιάνκηδες δεν αλλάζουν τακτικές, απλά τις ανασύρουν από τα αρχεία και τις εφαρμόζουν, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου κι επωφελούμενοι της ατιμωρησίας. Είναι και πάλι η γνώση της ιστορίας, που βοηθά στην κατανόηση του παρόντος. Για παράδειγμα, όσον αφορά την κατάσταση στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 τις εκρήξεις και τη διαρροή αερίου:

«Το 1983 η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Ρ. Ρέιγκαν επιδίωξε να ανατρέψει τη φιλοσοβιετική κυβέρνηση Σαντινίστα στη Νικαράγουα. Στη CIA, με πρωτοβουλία του επικεφαλής του τμήματος, Duane Claridge, δημιουργήθηκε μια επαγγελματική ομάδα σαμποτάζ, μεταμφιεσμένη σε ξεχωριστό σχηματισμό του κινήματος Contra – της ένοπλης αντίστασης κατά των Σαντινίστας. Στις 14 Οκτωβρίου 1983, αυτοδύτες-κολυμβητές μάχης αυτής της ομάδας ανατίναξαν έναν υποθαλάσσιο αγωγό στο λιμάνι του Πουέρτο Σαντίνο. Στη συνέχεια, ως αποτέλεσμα της έρευνας, αποδείχθηκε η άμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή και σε άλλη (επιφανειακή επίθεση στις 11 Οκτωβρίου 1983 με την καταστροφή 5 εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι του Κορίντο) τρομοκρατική ενέργεια, η οποία ήταν αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

Ο Βρετανός αριστερός πολιτικός George Galloway: Η τρομοκρατική επίθεση των ΗΠΑ στον αγωγό Nordstream μοιάζει με την ναρκοθέτηση από ΗΠΑ του λιμανιού Corinto της Νικαράγουας το 1982, μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας. Το Δικαστήριο της Χάγης την καταδίκασε τότε ως τέτοια. Δεν υπάρχουν τέτοιοι νομικοί δρόμοι σήμερα.


" The USTerror attack on the Nordstream pipeline is like the 1982 US mining of the Nicaraguan port of Corinto an act of International Terrorism. The Court in the Hague condemned that at the time as such. No such legal avenues exist today."
10:44 PM · Sep 27, 2022


O λύκος κι αν εγέρασε……

Το κίνητρο

το ρωσικό φυσικό αέριο, συμπεριλαμβανομένου του LNG, παρέμενε φθηνότερο από ό,τι παρέχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Προκειμένου να διατηρήσουν τις ήδη επιτευχθείσες θέσεις στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου και να εκδιώξουν τη Ρωσία από αυτήν, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιθανώς λαμβάνουν μια ολόκληρη σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν συμμορφώνονται πλήρως με το διεθνές δίκαιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν τον χερσαίο χώρο διαμετακόμισης των μεταφορέων ενέργειας μέσω ελεγχόμενων δουλοπρεπών κρατών: Πολωνίας και Ουκρανίας. Τουλάχιστον ένας από τους λόγους για την οργάνωση ενός πραξικοπήματος στην Ουκρανία το 2014 ήταν η απόκτηση του ελέγχου των ΗΠΑ σε μέρος των χερσαίων αγωγών ενέργειας που πήγαιναν από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Η κατασκευή των υποθαλάσσιων αγωγών Nord Stream 1, Nord Stream 2 και Turkish Stream είχε σκοπό να δώσει στη Ρωσία και την «Γηραιά ήπειρο» ανεξαρτησία στον τομέα των προμηθειών φυσικού αερίου. Ένας από τους κύριους παράγοντες παρακίνησης για την κατασκευή αυτών των γραμμών ήταν η αξιοπιστία και η μακροπρόθεσμη προμήθεια παρακάμπτοντας τις αμερικανικές ζώνες ελέγχου. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Η Δανική Υπηρεσία Ενέργειας θέτει τον ενεργειακό τομέα σε πορτοκαλί συναγερμό, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, εν μέσω πολλαπλών διαρροών αερίου από το Nord Stream 1 και 2
Οι αρχές στη Δανία δεν μπορούν να αποκλείσουν μια εσκεμμένη ενέργεια.

Ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία δεν αποκλείει την επιλογή δολιοφθοράς στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 και στις δύο γραμμές του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1


BREAKING: Sweden's coast guard releases new footage of Nord Stream gas leak


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου