ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Αλλάζει ο χάρτης της Ευρώπης -Ταφόπλακα στην Ουκρανία έβαλε η Ρωσία: “Οι γεωγραφικοί στόχοι μας άλλαξαν” – Πάνε για κατάληψη του 50% της χώρας!

 

Σ. Λαβρόφ: “οι γεωγραφικοί στόχοι της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έχουν αλλάξει. Πλέον δεν μιλάμε μόνο για τα εδάφη του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ”.

Πρόκειται για εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την Ουκρανία .Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σ.Λαβρόφ, βγήκε εσκεμμένα και έδωσε συνέντευξη στη Margarita Simonyan, προκειμένου να το γνωστοποιήσει στην Δύση και στις ΗΠΑ.

Η Ρωσία κινείται ολοταχώς προς την πλήρη διάλυση της Ουκρανίας με αφορμή ή δικαιολογία, όπως θέλει το λέει κανείς, την χρήση MLRS HIMARS από το Κίεβο.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως πλέον πρέπει να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις τουλάχιστον 300 χλμ μακριά από το Ντονμπάς και άλλα τόσο από την Χερσώνα. Δηλαδή από Υπερδνειστερία μέχρι Χάρκοβο.

Το ερώτημα είναι πλέον τι κράτος θα απομείνει. Αν η Ουκρανία χάσει ακόμη ένα 30% (η Ρωσία ελέγχει περίπου το 25% τώρα) δεν θα μιλάμε για κράτος αλλά για κρατίδιο που θα έχει χάσει και το 80% του τωρινού ΑΕΠ. Αλλάζει ο γεωγραφικός χάρτης της Ευρώπης…

“Οι γεωγραφικοί στόχοι μας άλλαξαν”

Οι γεωγραφικοί στόχοι της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έχουν αλλάξει. Πλέον δεν μιλάμε μόνο για τα εδάφη του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ”.

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, εξηγώντας ότι η αλλαγή αυτή οφείλεται στην προμήθεια δυτικών όπλων στο Κίεβο.

«Όσον αφορά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και τις γεωγραφικές συντεταγμένες, ο πρόεδρος (Πούτιν) είπε πολύ ξεκάθαρα – αποναζιστικοποίηση, αποστρατιωτικοποίηση με την έννοια ότι δεν θα υπάρξουν απειλές για την ασφάλειά μας, στρατιωτικές απειλές από το έδαφος της Ουκρανίας.

Αυτό το καθήκον παραμένει… Όταν έγινε μια συνάντηση των διαπραγματευτών στην Κωνσταντινούπολη, υπήρχε μια γεωγραφία και η ετοιμότητά μας να αποδεχτούμε την ουκρανική πρόταση βασίστηκε σε αυτή τη γεωγραφία, στη γεωγραφία του τέλους Μαρτίου 2022.

Τώρα η γεωγραφία είναι διαφορετική. Αυτή δεν περιλαμβάνει μόνο το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, αλλά περιλαμβάνει επίσης την περιοχή Χερσώνα, την περιοχή Ζαπορίζιε και μια σειρά από άλλα εδάφη, και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται, και συνεχίζεται σταθερά και επίμονα»
, τόνισε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στη Margarita Simonyan.

Καθώς η Δύση, προσπαθεί να επιδεινώσει την κατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερο δίνοντας στην Ουκρανία όλο και περισσότερα όπλα μεγάλης εμβέλειας (για παράδειγμα, HIMARS), τα γεωγραφικά καθήκοντα της στρατιωτικής μας επιχείρησης θα συνεχίσουν να επεκτείνονται.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο τμήμα της Ουκρανίας που ο Ζελένσκι ή (όποιος τον αντικαταστήσει) ελέγχει να έχει όπλα που θα αποτελέσουν άμεση απειλή για την επικράτειά μας και την επικράτεια εκείνων των δημοκρατιών που έχουν κηρύξει την ανεξαρτησία τους (και θέλουν να καθορίσουν μόνοι τους το μέλλον τους», συνόψισε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία, προμηθεύοντας όπλα στο Κίεβο, προσπαθούν να σπρώξουν τη Ρωσία εναντίον της Ευρώπης.

«Εάν η Ευρώπη αλλάξει ξαφνικά τη θέση της και προσφέρει στη Ρωσία να αποκαταστήσει τις σχέσεις, πρέπει να δούμε αν αυτό είναι επωφελές για τη Μόσχα.

Η Δύση δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να βρει διπλωματική διέξοδο από την τρέχουσα κατάσταση.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν έως ότου οι Αμερικανοί αποφασίσουν ότι έχουν κάνει ήδη αρκετά, έχουν σπείρει το χάος και τώρα μπορούν να τους αφήσουν μόνους τους, και θα δούμε πώς θα βγουν» πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Οι Ουκρανοί κυριολεκτικά κρατούνται μακριά από οποιαδήποτε εποικοδομητικά βήματα, προμηθεύονται όπλα και αναγκάζονται να τα χρησιμοποιούν όλο και πιο επικίνδυνα», ισχυρίστηκε ο Λαβρόφ.


Υποστήριξε μάλιστα ότι «ξένοι εκπαιδευτές και ειδικοί που γνωρίζουν αυτά τα αμυντικά συστήματα κάθονται εκεί» και πρόσθεσε ότι η μεταφορά στην Ουκρανία των αμερικανικών πυραύλων Himars άλλων οπλικών συστημάτων δεν είναι πια μυστικό».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο.

Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη Σ.Λαβρόφ με αγγλικούς υπότιτλους


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου