ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Όταν η αποικιοκρατική και ειδικευμένη στις γενοκτονίες πληθυσμών ΔΥΣΗ (και το παρασιτικό χρηματοπιστωτικό της σύστημα-κοπανιστός αέρας, δολαρίου* αλλά και ευρώ) παίρνει πλέον στα ίσια τα @@ της Ανατολής..!

 ΧΡΗΜΑ = ΧΡΕΟΣ !  +   Η μεγάλη "ομοσπονδιακή απάτη" εναντίον της ίδιας της ζωής

Α. Αποσπάσματα από άρθρο του defencenetΣοκ για ΗΠΑ-ΕΕ: Ινδία και Ρωσία συμφώνησαν για εμπορικές συναλλαγές χωρίς δολάριο & ευρώ! Η Ινδία φαίνεται πως έκανε την γεωπολιτική της επιλογή και τάσσεται στο πλευρό της Ρωσίας (και συνεπώς εντάσσεται στον υπό σχηματισμό ανατολικό άξονα) και συμφώνησε με την Μόσχα να αποβάλουν από τις συναλλαγές τους τα αμερικανικά δολάρια και το ευρώ και να χρησιμοποιούν στην θέση τους τα εθνικά τους νομίσματα. Παρόμοιες διεργασίες έχουν ακολουθηθεί και στις συναλλαγές Κίνας-Ρωσίας. Ταυτόχρονα η Κίνα επιχειρεί μία μεγάλη γεωστρατηγική κίνηση με την οποία επιδιώκει να αγοράζει πετρέλαιο από την Σ.Αραβία με... γουάν και όχι με δολάρια. Οι ΗΠΑ για κάποιους λόγο που μόνο αυτές καταλαβαίνουν, θεωρούσαν πως ήταν εφικτό να αποσπάσουν την Ινδία από την Ανατολή και να την εντάξουν στα δυτικά πλαίσια. Αυτό ήταν λάθος από την αρχή ακόμα και σαν σκέψη, καθώς η Ινδία λόγω γεωγραφικής γειτνίασης μόνο στον ανατολικό άξονα θα μπορούσε να ενταχθεί. Άλλωστε η Ρωσία στήριξε και στηρίζει την Ινδία εδώ και πολλές δεκαετίες και αυτό στο Νέο Δελχί δεν το ξεχνούν. Το μόνο που ενοχλεί τους Ινδούς είναι η αντιπαλότητα με την Κίνα, αλλά αυτό είναι κάτι που το έχει αναλάβει η Μόσχα, δηλαδή να ομαλοποίηση τις όποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πολυπληθέστερες χώρες του πλανήτη."

Β. Με λίγα λόγια το "ζουμί" του άρθρου στα αγγλικά, του οποίου παραθέτουμε το link:  Όταν τα λαμόγια της "Great (?) Britain" (και κυρίως του City του Λονδίνου) θέλησαν να στείλουν μια "υψηλού κύρους" αντιπροσωπεία στην Ινδία (αναδυόμενη υπερδύναμη

κοντά σε Ρωσία και Κίνα) για να πεισθεί η κυβέρνησή της να ταχθεί στο πλευρό εκείνων που θέλουν "να απομονώσουν" την Ρωσική Ομοσπονδία, έλαβαν την ενημέρωση ότι...δεν είναι ευπρόσδεκτοι! India says no to ‘high-powered’ UK delegation planning to visit Delhi to persuade govt against Russia, trip cancelled last minute (δηλαδή: Η Ινδία λέει όχι στην «υψηλής ισχύος» αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου που σχεδιάζει να επισκεφθεί το Δελχί, για να πείσει την κυβέρνηση να ταχθεί εναντίον της Ρωσίας. Το ταξίδι ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου