ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Smells Like Scandal...

ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, με αφορμή, όπως είναι φυσικό, και τα όσα επισημαίνονται στο παρακάτω άρθρο: ΕΧΕΙ οποιαδήποτε σύνδεση ο κ. Heiko von Der Leyen (σύζυγος της κυρίας Ursula von Der Leyen) και η Orgenesis, αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας που ειδικεύεται στις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες, με την "τεχνολογία mRNA, που εμπλέκεται σε συγκεκριμένα και με το στανιό επιβαλλόμενα σε μαζική κλίμακα, αν και σε ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ακόμα στάδιο, σκευάσματα  https://antidras.blogspot.com/2021/12/big-family-business.html


Σκάει σκάνδαλο μεγατόνων: Υπήρξε ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ Μπουρλά & Ούρσουλας πριν την αγορά των εμβολίων

Σάλος έχει ξεσπάσει από την αποκάλυψη ότι η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντάλλαζε προσωπικά μηνύματα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά. τα οποία αφορούσαν την αγορά των εμβολίων κατά του κορωνοϊού….

Οι βοηθοί της ακατανόμαστης προέδρου και «φίλης» του Κυριάκου Μητσοτάκη, επικρίνονται έντονα στην απόφαση από την Έμιλι Ο’ Ράιλι, την Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια, για τον χειρισμό των αιτημάτων για δημοσίευση των μηνυμάτων που αποστέλλονται κατά τις διαπραγματεύσεις για την αγορά εμβολίων.
Η Διαμεσολαβήτρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρήκε την Παρασκευή το εκτελεστικό σκέλος της ΕΕ υπεύθυνο για «κακοδιοίκηση» αφού δεν παρείχε πρόσβαση σε μηνύματα κειμένου μεταξύ του προέδρου του και του διευθύνοντος συμβούλου της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer σχετικά με αγορές εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
Κατά συνέπεια, η Διαμεσολαβήτρια Emily O’Reilly συνέστησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να κάνει μια πιο εκτεταμένη αναζήτηση για τα σχετικά μηνύματα».

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, μια είδηση ​​που δημοσιεύτηκε από τους New York Times αποκάλυψε ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπούρλα είχαν ανταλλάξει μηνύματα κειμένου και κλήσεις σχετικά με προμήθειες εμβολίων για χώρες της ΕΕ.

Στη συνέχεια, ένας δημοσιογράφος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα και σε άλλα έγγραφα, αλλά η εκτελεστική εξουσία δεν παρείχε κανένα κείμενο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Διαμεσολαβήτριας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε ξεκάθαρα το υπουργικό συμβούλιο της φον ντερ Λάιεν να αναζητήσει τα γραπτά μηνύματα.

Από πλευράς της η Έμιλι Ο’Ράιλι τονίζει ότι «τα SMS εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την πρόσβαση του κοινού στα έγγραφα» και ότι «το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά, αν αφορούν το έργο του θεσμού». Η ίδια μάλιστα καταδικάζει την αντίδραση της Κομισιόν: «Δεν έγινε καμία προσπάθεια για να διαπιστωθεί αν αυτά τα μηνύματα υπάρχουν. Ο τρόπος αυτός ενέργειας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σχετικά με τη διαφάνεια» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αξιολογήσει αν πληρούν τα κριτήρια, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόσβαση στα έγγραφα, ώστε να δημοσιευθούν».

Η επιτροπή πρέπει να στείλει απάντηση στην Διαμεσολαβήτρια πριν από τις 26 Απριλίου και είπε ότι θα απαντήσει σε εύθετο χρόνο.

Η κρίση του κορωνοϊού έχει ρίξει φως στην έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τα εμβόλια μεταξύ της ΕΕ και μεγάλων φαρμακευτικών ομίλων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε εντολή από τα κράτη μέλη να οργανώσει την κοινή προμήθεια εμβολίων κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού και οδήγησε τις διαπραγματεύσεις με τους κατασκευαστές.

Η ΕΕ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να πει πόσα πλήρωσε για τα δισεκατομμύρια δόσεις που εξασφάλισε, υποστηρίζοντας ότι τα συμβόλαια προστατεύονται για λόγους εμπιστευτικότητας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, οι νομοθέτες της ΕΕ ψήφισαν ένα ψήφισμα με το οποίο ζητούν τη θέσπιση νομοθεσίας που θα καθιστά πιο διαφανή την αγορά και τη διανομή των εμβολίων για τον COVID-19.

«Η πρόσβαση στα έγγραφα της ΕΕ είναι θεμελιώδες δικαίωμα», είπε ο O’Reilly. «Ενώ αυτό είναι ένα περίπλοκο ζήτημα για πολλούς λόγους,
Οι διοικητικές πρακτικές της ΕΕ θα πρέπει να εξελίσσονται και να αναπτύσσονται με την εποχή που ζούμε και τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε».

Η Φον ντερ Λάιεν, η οποία ήταν υπουργός Άμυνας της Γερμανίας πριν μετακομίσει στις Βρυξέλλες, βυθίστηκε σε ένα παρόμοιο σκάνδαλο λίγο μετά την αναχώρησή της από το Βερολίνο για τις Βρυξέλλες το 2019. Αρνήθηκε ότι είχε κάτι να κρύψει αφού αποκαλύφθηκε ότι τα αρχεία από το ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα της που αναζητούνταν από μια γερμανική κοινοβουλευτική επιτροπή είχαν σβηστεί.

Η επιτροπή διερεύνησε εάν επικερδείς αμυντικές συμβάσεις ανατέθηκαν σε εξωτερικούς συμβούλους χωρίς επίβλεψη και εάν κρύβονταν προσωπικές διασυνδέσεις πίσω από αυτές τις συμφωνίες.

Η ίδια, παρότι αργότερα απαλλάχθηκε από την ευθύνη, παραδέχτηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο το 2018 ότι η «αμέλεια από καταπονημένους υπαλλήλους» είχε οδηγήσει σε «λάθη» κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο.

Η Pfizer έχει υπογράψει πολλαπλές συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εμβόλιο της. Η πιο πρόσφατη «καπάρωσε» επιπλέον 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις, σε υψηλότερη τιμή από ό,τι είχε οριστεί προηγουμένως, που θα παραδοθούν μεταξύ των τελών του 2021 και του 2023 μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

Η Επιτροπή έχει επικριθεί για τις υψηλές τιμές που διαπραγματεύτηκαν για τα εμβόλια mRNA Covid, με μια ανάλυση να δείχνει ότι η ΕΕ πλήρωσε 31 δισεκατομμύρια ευρώ πάνω από το κόστος παραγωγής. Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε την Παρασκευή ότι δεν είχαν να κάνουν κανένα σχόλιο μέχρι να δοθεί η επίσημη απάντησή τους στα πορίσματα στην Διαμεσολαβήτρια.

με πληροφορίες από euronews.com και theguardian.com


To παραπάνω μας το έστειλε αναγνώστης που το αλίευσε από ΕΔΩ.  Πηγή πρωτότυπου άρθρου: igata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου