ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟN "ΘΟΛΟ", ΤΙ ENOXΛHTIKH ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΙΝ' ΑΥΤΗ; : ("Τελικά κάτι άρχισε να κινείται και είναι … νταλίκα!!")


 "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ: Αγρότες και μαθητές προστίθενται στους 50 000 φορτηγατζήδες και 1.400.000 πολίτες κατά υποχρεωτικού εμβολιασμού που κατευθύνονται στην Οτάβα να ρίξουν τ’ ανδρείκελο της Παγκόσμιας Αντικανονικότητας ”Πρωθυπουργό” του Καναδά,Trudeau!! Διεθνοποιείται το κίνημα. Πανευρωπαϊκό κομβόι για Βρυξέλλες.12.000 καμιόνια από ΗΠΑ προστέθηκαν στο κομβόι!!"

 (Ίσως και...αυστηρώς ακατάλληλη ανάρτηση για κάποιους, πολλούς, πάρα πολλούς τόσο μακριά και τόσο κοντά συνάμα, που μπορεί και να είχαν και μεγάλη ιδέα για τον μονίμως στην "αναπόληση" και την κλάψα εαυτό τους ...)

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΣΥΝΔΕΣΗ:  A short video about the amazing mobilization of truckers at the US-Canada border! (what's up "sleepy Joe" and Justin-"the model" Trudeau ?) -- THE SCIENTIST AND THE "LEGAL CRIMINAL" --- BΡΥΞΕΛΛΕΣ-"THE UNION OF THE SNAKE", 23/1/2022: ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ & ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (ΠΛΗΘΩΡΑ ΒΙΝΤΕΟ...) :   ΚΑΙ:  Let's go once again !..."we're the 99%" etc. ("μουσική επένδυση" ταιριαστή στην περίσταση - a song to suit the occasion)


BINTEO ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: "Can you hear us now?"  Πηγή-tweet:  Les premiers Routiers de la Liberté, du Convoi MASSIF, sont arrivés dans la cap Ottawa et entourent le bâtiment du Parlement."Tu entends Trudeau... Tu nous entends maintenant?" (Τα πρώτα Freedom Rovers, του "μαζικού κονβόι", έφτασαν στην Οττάβα και περικυκλώνουν το κτίριο του Κοινοβουλίου. "Ακούς Τριντό... Μας ακούς τώρα;" )


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ (σειρά από video + οι δηλώσεις του Trudeau που, εμφανώς αμήχανες έως σαστισμένες λόγω της πραγματικότητας που διαμορφώνεται, προκαλούν γέλιο...): Αγρότες και μαθητές προστίθενται στους 50 000 φορτηγατζήδες και 1.400.000 πολίτες κατά υποχρεωτικού εμβολιασμού που κατευθύνονται στην Οτάβα να ρίξουν τ’ ανδρείκελο της Παγκόσμιας Αντικανονικότητας ”Πρωθυπουργό” του Καναδά,Trudeau! Το κίνημα διεθνοποιείται κάλεσμα για τις 7 Φλεβάρη στις Βρυξέλλες των Ευρωπαίων φορτηγατζήδων.

1o video-tweet: 50,000 trucks, joined by trucks from the US and 1.5 million people will demand an end to Covid discrimination and Trudeau’s tyrannical grip. 2ο video - tweet: Hats off to the Canadian truckers. In a crisis created by bad governments, there is always a tipping point moment. I have a feeling that the #FreedomConvoy2022 is that moment.


Στον Καναδά, 50 000 φορτηγατζήδες και 1.400.000 πολίτες κατευθύνονται στο Κοινοβούλιο της Ottawa κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Κατευθύνονται στην Οτάβα για να ρίξουν το πιόνι της παγκόσμιας Aντικανονικότητας. Το κομβόι «είναι 70 χιλιόμετρα μήκος», είπε ο εκπρόσωπος των φορτηγατζήδων Μπέντζαμιν Ντίχτερ στην Toronto Sun. Η εφημερίδα γράφει ότι θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοπομπή που έχει σχηματιστεί ποτέ, απόδειξη της ευρείας υποστήριξης: «Χιλιάδες Καναδοί παρατάχθηκαν κατά μήκος του δρόμου για να τους χειροκροτήσουν και προσφέρθηκαν να ταΐσουν τους οδηγούς. Οι άνθρωποι στους δρόμους μοίρασαν επίσης τρόφιμα στους οδηγούς. Αναμένονται περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές.” Επιπλέον, το Radio-Canada σημειώνει ότι φορτηγατζήδες από όλες τις περιοχές του Ατλαντικού, στα ανατολικά της χώρας, έχουν επίσης πάρει το δρόμο για να συγκλίνουν επίσης στην Οτάβα, «με μέλη ομάδων που αντιτίθενται στους υγειονομικούς περιορισμούς ». Προστίθενται οι αγρότες με κομβόι τρακτέρ..

1ο video - tweet: Les fermiers ont rejoint les routiers. L’union fait la force, la marée humaine grandit, Trudeau, terré dans sa cachette, il en pense quoi de cette minorité marginale? 2ο video - tweet: La ferveur est telle au Canada, que sous un froid polaire, son peuple occupe les routes, les ponts, juste pour dire merci aux routiers convergeant vers Ottawa


Οι οδηγοί φορτηγών από όλη τη χώρα αναμένονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Οτάβα για μια διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Θα παραμείνουν εκεί και θ΄ αποκλείσουν τη Βουλή μέχρι να παραιτηθεί ο Trudeau κι επιστραφούν όλες οι ελευθερίες και όλα τα δικαιώματα των πολιτών.
Υποστηρίζονται από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που τους επιφυλάσσει ενθουσιώδη υποδοχή στο πέρασμά τους.
Όπως οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία, στον αεροπλάνο και στους σιδηροδρόμους, οι Καναδοί φορτηγατζήδες πρέπει να εμβολιαστούν για να μπορούν να περάσουν τα σύνορα των ΗΠΑ από τις 15 Ιανουαρίου, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν περίοδο καραντίνας 14 ημερών όταν επιστρέφουν στον Καναδά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Video-tweetWOW so beautiful to see!

Πολλές ομάδες που αντιτίθενται στα υγειονομικά μέτρα υποστηρίζουν την κίνηση των φορτηγατζήδων που ταξιδεύουν από τη Βρετανική Κολομβία, σημείωσε ο Le Devoir. Στο Κεμπέκ, ο Steeve Charland, γνωστή φιγούρα του κινήματος κατά των μασκών και πρώην αρχηγός της ομάδας ταυτότητας La Meute, πρότεινε την Κυριακή την οργάνωση του δικού του κομβόι. Στη συνέχεια δρομολογήθηκαν άλλες παρόμοιες δράσεις σε ολόκληρη την επαρχία.

Οι διοργανωτές του κομβόι δημοσίευσαν τη δική τους λίστα με αιτήματα την Πέμπτη. Αυτή περιλαμβάνει την ανάκληση των διαβατηρίων εμβολίου και της εφαρμογής ArriveCan, καθώς και τη λήξη «όλων των υποχρεωτικών εμβολιασμών» κατά του COVID-19. Το δελτίο τύπου ανακοινώνει την κινητοποίηση 50.000 φορτηγών.

«Νομίζω ότι αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να πάρουν τον έλεγχο της Οττάβα. Αποκλείστε όλες τις εισόδους, όλες τις εξόδους», εξήγησε ο Sylvain Allard, ένας φορτηγατζής που μίλησε στον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος του Κεμπέκ, Éric Duhaime, την Τρίτη.

Ένας από τους συμμετέχοντες είπε έχει υποστεί διακρίσεις επειδή αρνήθηκε τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, συνόψισε τις απαιτήσεις των κομβόι ως εξής: «Δεν θέλουμε να σκοτώσουμε κανέναν, δεν είμαστε ενάντια σε τίποτα. Θέλουμε απλώς την ελευθερία που είχαμε πριν. »

Το κομβόι γίνεται διεθνές

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι τηλεθεατές του δικτύου Fox News άκουσαν τον Καναδό πρώην παίκτη χόκεϋ Theo Fleury την Τετάρτη να ανακοινώνει 1,4 εκατομμύρια διαδηλωτές στην Οτάβα. «Αυτή τη στιγμή στον Καναδά υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις. [Οι φορτηγατζήδες] θα παραμείνουν έως ότου ο [Justin] Trudeau παραιτηθεί ή μας επιστρέψει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας», είπε στην παρουσιάστρια Laura Ingraham.

«[Αυτό που συμβαίνει στον Καναδά] θα μπορούσε κάλλιστα να εξαπλωθεί σε άλλες χώρες», σύμφωνα με τη Stephanie Carvin, εμπειρογνώμονα ασφαλείας και αναπληρώτρια καθηγήτρια διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Carleton. «Ένα από τα βασικά στοιχεία αυτού του κινήματος κατά των υγειονομικών μέτρων είναι ότι είναι διακρατικό. »

1ο video - tweet: Trudeau says the "small fringe" trucker convoy on the way to Ottawa does "not represent the views of Canadians."    2o video - tweet: Meanwhile, IN CANADA


Η υπηρεσία ασφαλείας του Κοινοβουλίου της Οτάβα έχει επίσης προειδοποιήσει τους Βουλευτές στην περιοχή της πρωτεύουσας ότι οι διαδηλωτές θα μπορούσαν να πάνε στην κατοικία ή το γραφείο τους.

16.000 φορτηγατζήδες θα μπορούσαν να παραγκωνιστούν λόγω του νέου μέτρου που επιδεινώνει τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το «Κομβόι της Ελευθερίας» κερδίζει δυναμική

Ειδικά όμως από την ανακοίνωση αυτού του μέτρου, η δυσαρέσκεια συνεχίζει να αυξάνεται. Η αστυνομία της Οτάβα προετοιμάζεται για τη διαμαρτυρία αυτό το Σαββατοκύριακο στην καναδική πρωτεύουσα. Αναμένονται χιλιάδες φορτηγατζήδες και οι υποστηρικτές τους που διαδηλώνουν ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα υγείας. Από τη Βρετανική Κολομβία μέχρι την Οττάβα, το «Κομβόι της Ελευθερίας» συνεχίζει να κερδίζει δυναμική.


Ήδη οι τοπικές αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με κίνδυνο κορεσμού των αυτοκινητοδρόμων.

Ο Trudeau Πρωθυπουργός ανδρείκελο της Παγκόσμιας Αντικανονικότητας και Δημοκρατικής Εκτροπής Τζάστιν Τριντό, βρίσκεται επί του παρόντος σε 5νθήμερη καραντίνα-απομόνωση λόγω κορονοϊού. Οι κακές γλώσσες λένε ότι κρύφτηκε μέχρι να περάσει το κύμα….. των αυτοκινητιστών.

Ο Trudeau επιχείρησε απεγνωσμένα να υποβαθμίσει το θέμα δηλώνοντας ότι ένα «μικρό περιθωριακό» κομβόι φορτηγών που βρίσκεται στο δρόμο προς την Οτάβα «δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις των Καναδών». Όχι μόνο απηχεί τις θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Καναδών αδιάψευστος μάρτυρας τα χιλιάδες βίντεο από την ένθερμη πολυπληθή υποδοχή που απολαμβάνουν καθώς διασχίζουν τη χώρα αλλά εκφράζουν και τη μεγάλη πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού που αντιτάσσεται στην Υγειονομική παγκόσμια χούντα.

Στο μεταξύ απλώνει η εξέγερση.. Ως και τα παιδιά των σχολείων διαδηλώνουν με σύνθημα ”κάτω οι μάσκες”.

Μαθητές σε ένα λύκειο στο Laval του Κεμπέκ του Καναδά πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με πλακάτ και συνθήματα ενάντια στις υποχρεωτικές μάσκες φωνάζοντας «αφήστε μας ν’ αναπνεύσουμε».
{σχόλιο-παραπομπή σε αυτήν την ανάρτηση: Μια ... διαφορετική ... βράβευση (?...!) }


tweet: Students at a Laval highschool in Laval, Quebec, Canada staged a protest against mandatory masks chanting “let us breathe”

κάλεσμα για 7 Φλεβάρη στις Βρυξέλλες το ευρωπαϊκό κομβόι των φορτηγατζήδων ζεσταίνει μηχανές

Το κίνημα διεθνοποιείται σε όλον τον κόσμο σχηματίζεται αντίστοιχο κίνημα ήδη πληροφορίες αναφέρουν πως σε Σουηδία και Φιλανδία σχεδιάζονται αντίστοιχες δράσεις όπως και σε Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο κι αλλού… 12.000 καμιόνια από ΗΠΑ πέρασαν από τα σύνορα για να προστεθούν στο κομβόι!

tweet: The people stand with Truckers NOT Trudeau



Τελικά κάτι άρχισε να κινείται και είναι … νταλίκα!!!!!

Τα πρώτα καμιόνια έφθασαν στην Οτάβα. Κλείνει μερικώς η γέφυρα που ενώνει Ontario με Québec από χθες βράδυ 20.00 μμ λόγω της διαδήλωσης των αυτοκινητιστών week-end.

Τweet: Freedom convoy 2022-Ottawa This has been going on for hours.


Λίστα χωρών που προστίθενται στο κομβόι διοργανώνοντας αντίστοιχες κινητοποιήσεις….




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου