ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

H ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ" : Παρά την κινδυνολογία των συστημικών μέσων ενημέρωσης, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος Αναπτύσσεται Ταχέως : Επίσημη Κυβερνητική Μελέτη


Παρά την κινδυνολογία των συστημικών μέσων ενημέρωσης, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος Αναπτύσσεται Ταχέως : Επίσημη Κυβερνητική Μελέτη

Μετάφραση: Απολλόδωρος
26 Οκτωβρίου 2021 Ben Zeisloft - Διάβαστε το πρωτότυπο εδώ. - "Despite Media Fearmongering, Great Barrier Reef Is Growing Quickly: Study" -


Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος (Great Barrier Reef ) γνωρίζει απίστευτη ανάπτυξη - και τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν.

Η πιο πρόσφατη επίσημη έκθεση της αυστραλιανής κυβέρνησης σχετικά με την ανάκαμψη του υφάλου αναφέρει ότι η κάλυψη των κοραλλιών στον βόρειο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο "συνέχισε να αυξάνεται στο 27% από το πιο πρόσφατο χαμηλό σημείο το 2017".

Εν τω μεταξύ, ο κεντρικός Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος σημείωσε αύξηση 26% στην κάλυψη των σκληρών κοραλλιών.

Πράγματι, η μελέτη αναφέρει ότι σε τριάντα πέντε χρόνια παρακολούθησης, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος έχει σταθερά "δείξει την ικανότητα να ανακάμπτει μετά από διαταραχές".

Παρ' όλα αυτά, η κάλυψη του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική αφήγηση.


Οι New York Times, για παράδειγμα, ανέφεραν τον Απρίλιο του 2018 ότι "ένα υποθαλάσσιο κύμα καύσωνα που προκάλεσε ζημιές σε τεράστια τμήματα του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου της Αυστραλίας πριν από δύο χρόνια, προκάλεσε ένα θάνατο κοραλλιών τόσο σοβαρό που οι επιστήμονες λένε ότι το φυσικό θαύμα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο".

Το άρθρο πίεζε τις κυβερνήσεις να τιμήσουν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα- ο συντάκτης υποστήριζε ότι με τη συμμόρφωση με τη συνθήκη, η Αυστραλία "θα έχει ακόμα τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο σε 50 χρόνια" - αν και "θα εξακολουθεί να μοιάζει πολύ διαφορετικός από σήμερα".

Μόλις τον Οκτώβριο του 2020, η Washington Post δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Η υπερθέρμανση έχει σκοτώσει τα μισά κοράλλια στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, σύμφωνα με μελέτη. Μπορεί να μην ανακάμψει ποτέ".

Το άρθρο υποστήριζε ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις που προορίζονται να βοηθήσουν στην ανάκαμψη των υφάλων "ίσως να μην είναι αρκετές για μια χώρα που συνεχίζει να ηγείται παγκοσμίως στις εξαγωγές άνθρακα, ενός ορυκτού καυσίμου που συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία επιταχύνει την παρακμή των κοραλλιών".

Πράγματι, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Βιομηχανικής Προόδου Alex Epstein σημείωσε ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να καλύψουν την παρακμή του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου - αλλά όχι την ταχεία ανάκαμψή του.

"Η αποφυγή αναφοράς της βελτίωσης του Great Barrier Reef από τα μέσα ενημέρωσης για το κλίμα επιβεβαιώνει ότι δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια σχετικά με το τι συμβαίνει με το κλίμα και γιατί", ανέφερε στο Twitter. "Ενδιαφέρονται να επιτεθούν στα ορυκτά καύσιμα, να επιτεθούν στον καπιταλισμό και να δικαιολογήσουν τις τεράστιες επεκτάσεις της κυβερνητικής εξουσίας".

"Κάθε επιστημονικός συντάκτης που κάλυψε την παρακμή του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, αλλά όχι τη βελτίωσή του" -συμπεριλαμβανομένων εκείνων στους New York Times, την Washington Post, το CNN, τον Guardian, την USA Today και το National Geographic- "θα πρέπει να δεσμευτεί να διορθώσει τις αποτυχίες του ή να πιεστεί να παραιτηθεί".

Σημείωσε επίσης ότι διασημότητες όπως ο Mark Ruffalo και ο Leonardo DiCaprio - οι οποίοι έχουν δημοσίως "καταστροφολογήσει" για τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο - θα πρέπει "να γιορτάσουν, να μοιραστούν τα καλά νέα και να ανακαλέσουν την κλιματική καταστροφολογία τους".

"Γιατί έχει τόση σημασία το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης για το κλίμα καλύπτουν μόνο αρνητικές ιστορίες και αγνοούν τις θετικές;" ρώτησε ο Epstein.

"Επειδή συμβάλλουν στη θανατηφόρα ενεργειακή πολιτική, καταστροφολογώντας τις παρενέργειες των ορυκτών καυσίμων από τα οποία εξαρτάται η σύγχρονη ζωή, ενώ αγνοούν τα τεράστια οφέλη τους".

------------------


Δικτυογραφία:

Despite Media Fearmongering, Great Barrier Reef Is Growing Quickly: Study

https://climatechangedispatch.com/despite-media-fearmongering-great-barrier-reef-is-growing-quickly-study/#more-40089


Πάρθηκε από το https://telegra.ph


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου