ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ο πόλεμος της πανδημίας και ο μεγάλος εχθρός, η αλήθεια

Γράφει ο Φαρσαλινός Κωνσταντίνος, Δρ Ιατρικής

“Το πρώτο θύμα του πολέμου είναι η αλήθεια”, είπε ο Αισχύλος πριν από αρκετούς αιώνες.
Tη ρήση χρησιμοποιήσανε από τότε επανειλημμένως αρκετοί πολιτικοί και διανοούμενοι. Όμως ήταν πολλοί περισσότεροι αυτοί που έκαναν πως δεν την ήξεραν…
Στην πραγματικότητα όμως η αλήθεια δεν είναι απλά το θύμα. Είναι ο μεγαλύτερος ΕΧΘΡΟΣ σε ένα πόλεμο.
Όπως λοιπόν περιγράφει στο τρέιλερ το ντοκιμαντέρ ΠΑΝΔΗΜΑΓΩΓΟΙ, από την ηρεμία και ψυχραιμία που ήταν απαραίτητα (διότι ο πανικός προκαλεί μεγαλύτερη βλάβη από τον ιό – έτσι μας έλεγαν, και έτσι είναι), μπήκαμε γρήγορα σε καθεστώς τρόμου διότι “θα πεθάνουμε όλοι από τον αόρατο με το γυμνό μάτι ιό” (ΠΑΝΔΗΜΑΓΩΓΟΙ τρέιλερ: https://tinyurl.com/ztr7xsy).
Από τότε, ακούσαμε πολλά. Οι άχρηστες μάσκες έγιναν επικίνδυνες (Τσιόδρας 4 Απριλίου 2020, https://tinyurl.com/vjfcadwd, Βασιλακόπουλος 5 Μαΐου 2020, https://tinyurl.com/yhae8s9z), μετά έγιναν χρήσιμες, απαραίτητες, υποχρεωτικές και μέτρο που θα καταστείλει την πανδημία (!!), και στο τέλος φτάσαμε να τις φοράμε όταν περπατάμε στο δρόμο ή όταν καθόμαστε μόνοι μας σε ένα παγκάκι. Δεν έφτασε τη γελοιοποίηση της νοημοσύνης (και της επιστήμης) από αυτό, είχαμε και την υπέρβαση κάθε ορίου γραφικότητας από πολιτική, επιστημονική και δικαστική αρχή, με ορισμένους (μετρημένους στα δάχτυλα του ενός ή των δύο χεριών) που αντιδρούσαν υπερβολικά στο μέτρο της μάσκας να απασχολούν τη δικαιοσύνη και την “ειδησιογραφία” των μέσων μαζικής επιστημονικής μονοφωνίας ως οι υπεύθυνοι για την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας. Ο βήχας, ο έρωτας και η αμηχανία της ανικανότητας δεν κρύβονται εύκολα…

Τα παιδαγωγικά SMS (Γεραπετρίτης, https://tinyurl.com/n7n88s3c), οι «θανατηφόρες» ΜΕΘ (περισσότερες ΜΕΘ θα σήμαινε περισσότερους θανάτους, Γεραπετρίτης, https://tinyurl.com/4t8wpa4c) και το κλάμα όσων «ηρώων» πήραν συνειδητές αποφάσεις “σωτηρίας” που κατέστρεψαν την κοινωνία, ακολουθώντας με περισσή υποκρισία τα προστάγματα της πολιτικής ορθότητας (Τσιόδρας, https://tinyurl.com/eyyxhb7k) είναι λίγα από τα άπειρα παραδείγματα που αναδεικνύουν το ύφος, το ήθος, την ποιότητα, την ψυχική ιδιοσυγκρασία, την επάρκεια και την ικανότητα όσων ανέλαβαν τη διαχείριση του προβλήματος.
Με αυτά και με άλλα, φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.

O υπουργός Γεωργιάδης μας ενημέρωσε πρόσφατα ότι δεν φοράει κανένας μάσκα στην Αγγλία, διότι δεν υπάρχει πλέον εκεί πανδημία αφού το 92% είναι εμβολιασμένοι (σημερινοί εκπομπή στον ΑΝΤ1, https://tinyurl.com/r6m4tudk). H Αγγλία λοιπόν, με 82,5% του πληθυσμού άνω των 16 ετών να είναι πλήρως εμβολιασμένοι (πηγή, gov.uk, https://tinyurl.com/uhpsj4ny), είχε χθες (6 Οκτωβρίου 2021) περίπου 39.851 κρούσματα, δηλαδή σα να είχε η Ελλάδα περίπου 6000 κρούσματα ημερησίως. Η Αγγλία όμως έχει σχεδόν καθολικό εμβολιασμό στους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς.

Αντίθετα, χθες ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα μέτρα που δεν θα προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων, και απλά εκβιάζουν νέους, υγιείς και κοινωνικά δραστήριους ανθρώπους που δεν επιβαρύνουν το σύστημα υγείας αφού έχουν ελάχιστο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά. Αλλά η κατάργηση της ελεύθερης συναίνεσης δια των εκβιασμών, και η μόδα της τιμωρητικής, δήθεν «δημοκρατίας» χαρακτηρίζεται από τον υπουργό Γεωργιάδη ως πολιτισμός, ορθολογισμός και διαφωτισμός (!!) (ΑΝΤ1, https://tinyurl.com/3rapd9dv). Το ίδιο “ορθολογική” μάλλον είναι η τοποθέτηση της τραγουδίστριας Δήμου, (που ατύχησε να νοσήσει και να χρειαστεί νοσοκομειακή φροντίδα παρά τον πλήρη εμβολιασμό της), που θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή της από τους μη-εμβολιασμένους. Δηλαδή, κάνουμε το εμβόλιο που μας προστατεύει διότι είναι αποτελεσματικό, αλλά είμαστε ευάλωτοι και κινδυνεύουμε από τους άλλους που δεν έκαναν το εμβόλιο που κάναμε εμείς και μας προστατεύει! Πάντα φταίνε οι άλλοι για όλα (https://tinyurl.com/22pxhxb3).

Η νέα μόδα αντιμετώπισης του “εχθρού” εν καιρώ “πολέμου” είναι η δικαστικές διώξεις. Ενώ το αίτημα για νεκροτομές και διερεύνηση φακέλων ασθενών που κατέληξαν σε συνθήκες άγνωστες στους συγγενείς (λόγω της φύσης της λοίμωξης που απαιτεί καραντίνα) χαρακτηρίζονται ως εγκληματική οργάνωση (Καθημερινή: https://tinyurl.com/34wajs4b), η δίωξη επιστημόνων επειδή οι απόψεις τους χαρακτηρίζονται απειλή για την κρατική ασφάλεια τείνουν να γίνουν ρουτίνα.

Σειρά πήρε ο Δημήτριος Γάκης επειδή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού (OPEN, https://tinyurl.com/vh587pwh), είπε ότι τα εμβόλια είναι ατελή και δεν θα προσφέρουν τείχος ανοσίας. Είπε δηλαδή ό,τι έγραφε στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 η Wall Street Journal, σε άρθρο με τίτλο: “Κάποια εμβόλια προσφέρουν προστασία εφ’ όρου ζωής. Γιατί δεν συμβαίνει αυτό με τα εμβόλια για τη νόσο COVID;”, και το άρθρο στο Nature από τις 18 Μαρτίου 2021, με τίτλο: “5 λόγοι για τους οποίους η ανοσία αγέλης για τη νόσο COVID είναι μάλλον αδύνατη” (Nature, https://tinyurl.com/539cvtcb). Μήπως η δικαιοσύνη θα πρέπει μπλοκάρει για την Ελλάδα την πρόσβαση στη Wall Street Journal και το Nature, για να προστατέψει το κράτος; Εν τω μεταξύ, αγνοείται ακόμη η δικαστική διερεύνηση για το γεγονός ότι με ακραία και καταστροφικά για την κοινωνία μέτρα καταλήξαμε να ξεπεράσουμε τους θανάτους των δολοφόνων Σουηδών.

Άλλη μια υπενθύμιση ότι νόμιμο, δίκαιο και ηθικό είναι διαφορετικές έννοιες, όπως είχα πει από τον Ιανουάριο του 2021 (https://tinyurl.com/29x4np45). Με νόμους κυβερνούσαν και κυβερνούν όλα τα καθεστώτα. Θυμίζω απλά ότι ο πρώτος νόμος του Χίτλερ ήταν το Διάταγμα για την προστασία του λαού και του κράτους.

Κι αν δεν μπλοκάρουν τους ξένους ιστότοπους, τουλάχιστον φροντίζουν να επιβάλλουν στην κοινωνία το νόμο της σιωπής (ομερτά) και τη λογοκρισία, ακόμη και σε ασθενή με επιπλοκή που είναι επίσημα καταγεγραμμένη. Αυτά μας λέει η νεαρή εκπαιδευτικός που αντιμετωπίζει ένα τέτοιο, επίσημα καταγεγραμμένο, πρόβλημα υγείας (μυοκαρδίτιδα), για το οποίο έχει προσωπική ευθύνη παρόλο που την εκβίαζαν (έμμεσα, αλλά με τρόπο απάνθρωπο, ανήθικο και απαξιωτικό), καταργώντας την ελεύθερη συναίνεση και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. (εδώ: https://tinyurl.com/2dhhsbxz και εδώ: https://tinyurl.com/3axwema5). Ομερτά και λογοκρισία από εκπαιδευτικούς που μπλοκάρουν την αναφορά στο περιστατικό της, και από επαγγελματίες υγείας που της έλεγαν ότι μιλάει πολύ αλλά δεν είχε τίποτα. Από την άλλη, κάποιοι υποστηρίζουν με “ιδεολογικά” κριτήρια τον μαζικό υποχρεωτικό εμβολιασμό ως κοινωνικό δικαίωμα. Δεν μιλάμε πλέον απλά για κατάργηση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, αλλά για “ιδεολογία” που παραπέμπει στον ολοκληρωτισμό.

Η ηθική νομιμοποίηση μια προληπτικής ιατρικής παρέμβασης βασισμένη στο ρητό “δική σου είναι η ευθύνη, άσχετα αν εμείς σε εκβιάζουμε”, αποδεικνύει τη φύση, το ύφος και το ήθος της σημερινής πολιτικής και επιστημονικής “νομιμότητας”, και του κράτους “δικαίου”. Ασυδοσία, ακαταδίωκτα, ανεύθυνα, ακαταλόγιστα, αυθαίρετα, και επιλεκτική εφαρμογή νόμων επειδή το αποφασίζει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαχωρίζοντας με “κοσμητικά” επίθετα τους πολίτες σε προ-εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές (https://tinyurl.com/ptjpb73w). Το ίδιο επιλεκτική αναμένεται να είναι η εφαρμογή του νέου άρθρου του Ποινικού Κώδικα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που προκαλούν φόβο στους πολίτες. Εκτός αν δούμε να διώκονται εκείνοι που έλεγαν ότι το 15% των παιδιών με COVID κάνουν πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (στην πραγματικότητα έκανε το 0,1%), ή ότι το 1/3ο των παιδιών με COVID από τη μετάλλαξη Δ καταλήγουν σε ΜΕΘ.
Εκπλήσσεστε από όλα αυτά; Κακώς. Αυτά που μπορεί να θεωρούμε κάποιοι ως ηθική κατάντια και διαστρέβλωση της λογικής και της πραγματικότητας, είναι απλά η φύση του πολέμου. Στον πόλεμο, ο μεγαλύτερος εχθρός είναι η αλήθεια. Εδώ βέβαια πρόκειται για πόλεμο που είναι στην πραγματικότητα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. Εφευρέθηκε όμως από τους εγκεφάλους των ειδημόνων (πολιτικών και ειδικών), διότι χωρίς πόλεμο δεν υπάρχει προστασία και σωτηρία.
Ο πόλεμος για την πανδημία θα έχει τη συνέχειά του, τον πόλεμο για την κλιματική αλλαγή. Όπως στην πανδημία ουσιαστικά υποκαταστήσαμε τα επιστημονικά δεδομένα με μοντέλα για να επιβάλλουμε περιορισμούς και κατάργηση δικαιωμάτων, στην κλιματική αλλαγή φτάσαμε στο σημείο να απονέμεται Νόμπελ Φυσικής για μοντέλα που αναδεικνύουν το ρόλο του CO2 και της ανθρώπινης δραστηριότητας στην κλιματική αλλαγή (Πηγή: Science, https://tinyurl.com/j87akfue). Μια απονομή που είχε σκοπό “να δώσει το μήνυμα σε όσους ηγέτες δεν έχουν λάβει το μήνυμα ακόμη”, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής!!! Και το πιο εντυπωσιακό, ο άλλος επιστήμονας που μοιράστηκε το Νόμπελ Φυσικής για τη δουλειά του πάνω στη συμπεριφορά τον ατόμων σε μαγνητικά κράματα, αντί να κάνει δηλώσεις για τη δική του δουλειά μίλησε για την κλιματική αλλαγή! Σε όλα αυτά κουμπώνει και η προτροπή του ΟΗΕ να εργαλειοποιηθεί η πανδημία και η επιβολή περιορισμών και lockdown για την επιβολή μακροχρόνιων τέτοιων μέτρων για να σωθεί το κλίμα (Πηγή: Emissions Gap Report 2020, τελευταία παράγραφος του executive summary, https://tinyurl.com/44x9m432).

“Dubito ergo cogito, cogito ergo sum.”
I doubt therefore I am, I think therefore I am.
Αμφισβητώ άρα υπάρχω, σκέφτομαι άρα υπάρχω.
Ρενέ Ντεκάρτ (René Descartes)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου