ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

"Ασουπή!" (=σιωπή!) *

*ατάκα του μακαρίτη Κώστα Χατζηχρήστου από μια παλιά ελληνική ταινία:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ στο άρθρο που ακολουθεί: Για... τον "εφιαλτικό αριθμό" των 405 κρουσμάτων χθες οι ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ φαίνονται έτοιμοι (;) να επιβάλουν ακόμα πιο σκληρό, ΠΙΟ σαδιστικό θανατηφόρο lockdown στην Αττική με τον μισό πληθυσμό της χώρας. Εφιαλτική ενέργεια ως προς τη διασπορά κατάθλιψης και αυτοκτονικών διαθέσεων στον πληθυσμό της συντριπτικής πλειοψηφίας σε "ασυμπτωματικούς" ή μη ενεργά νοσούντες, έχοντες αποκτήσει φυσική ανοσία στον "ιό της γρίπης" και προπαντός υγιείς και ειδικά εφήβους και νέους που για την ψυχοσωματική τους ευεξία απααιτείται η αλληλεπίδραση με τον Άλλον.... Τα ίδια άτομα που δήλωναν ότι για να λήξει ο εγκλεισμός κατ'οίκον απαιτείται τα "κρούσματα" (οι.."θεοί" στους οποίους πιστεύουν να τα κάνουν κρούσματα!) να πέσουν κάτω από τα 500...Θυμηθείτε (γιατί η ΜΝΗΜΗ κάνει τη διαφορά στο ξεχειλωμένο πλέον αφήγημα) πώς βγαίνουν τα κρούσματα: a slap in the face ! (Μade In Greece) και με ποια (βάσει στοιχείων και όχι αυθαίρετων επινοήσεων) αντιεπιστημονικά και πλήρως αναξιόπιστα "εργαλεία": OΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ??? Πολύ σημαντικό άρθρο, εν είδει χρονικού της..."πανδημίας", με εσωτερικούς συνδέσμους για εκτεταμένη μελέτη: "Τα Απατηλά Τεστ PCR Και Προδότες Πολιτικοί Οδήγησαν Ολόκληρο Τον Κόσμο Στη Τυραννία Των Απαγορευτικών (Lockdowns)"  + ΒΙΝΤΕΟ - Τι δηλώνει για τα test pcr ο ίδιος ο νομπελίστας εφευρέτης τους  Και δήθεν τους φταίει το ολιγοήμερο άνοιγμα των μαγαζιών λιανεμπόριου, όπου τηρούνταν με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αντίθετα με το στοίβαγμα των ανθρώπων σε μετρό, τρένα και λεωφορεία και το "λαϊκό προσκύνημα" στα σούπερ μάρκετ, όπου εκεί δεν κολλάει το "χτικιό", σωστά κομιστές εσείς της "αρυτίδωτης αλήθειας"; Και δήθεν τους φταίει η ... "βρετανική μετάλλαξη" που ταξίδεψε στην Ελλάδα καταρρίπτοντας όλα τα στιβαρά "αμυντικά μέτρα", σε έναν ιό με μηδαμινή έως αστεία στην ουσία θνητότητα παγκοσμίως, σε σχέση με τις μεταλλάξεις της εποχικής γρίπης, που μόνο το 2018 φόνευσε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους στον κόσμο και ξέροντας ότι πάντα οι ιώσεις κάνουν τους κύκλους τους προϋποθέτοντας και μεταλλάξεις, που ΌΜΩΣ δεν αποτελούσαν ως τώρα αιτία σκληρών και καταστροφικών για οικονομίες και ζωές φυλακίσεων κατ' οίκον...Δηλαδή αιτιολόγηση (μαζικά) θανάσιμων μεθοδεύσεων, καθώς η φτώχεια, η εξαθλιωτική ανέχεια, με όλες τις ψυχοσωματικές και υλικές συνέπειες, αποτελεί τη νούμερο 1 αιτία θανάτων παγκοσμίως, ως η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ της ανθρωπότητας που βρίσκεται πλέον διασωληνωμένη...

Όσο για τον πρωταγωνιστή του παρακάτω βίντεο, ανασύρουμε κάποιες όχι πολύ παλιότερες δηλώσεις του και τις αφιερώνουμε στους ιθύνοντες νόες της διαχείρισης της "σωτηρίας" του πληθυσμού: Επιδημιολόγος M.Δερμιτζάκης: «Το lockdown απέτυχε - Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε - Δεν ξέρουμε που βαδίζουμε»


Ο Κ.Μητσοτάκης προετοιμάζει για νέο γενικό lockdown - Κάτι συμβαίνει με τα εμβόλια - Το μυστήριο του Ισραήλ

«Πάγωσε» τον ελληνικό λαό η έμμεση προαναγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο γενικό lockdown με κλείσιμο του λιανεμπορίου και αναβολή του ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων (αυτή η Γ'Λυκείου πώς θα δώσει πανελλαδικές με το νέο σύστημα που «κόβει» έτσι ή αλλιώς το 30% των υποψηφίων; Θέλουν να τους σπρώξουν όλα στα ιδιωτικά κολέγια;).
Πριν λίγο κι ενώ υποτίθεται ότι «τα εμβόλια θα σώσουν» ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε».
«Μεταλλάξεις» (έχουν υπάρξει δεκάδες μεταλλάξεις τον τελευταίο χρόνο αλλά περιέργως τώρα έγιναν «της μόδας» που υποτίθεται «τα εμβόλια θα μας έσωζαν») και «άνοδος της θετικότητας» είναι τα νέα «εργαλεία» που οδηγούν σε νέο lockdown, όπως αποκάλυψε το pronews.gr από το πρωί.Τις τελευταίες ώρες έχουμε έναν καταιγισμό δηλώσεων από τους «ειδικούς» της κυβέρνησης στα ΜΜΕ οι οποίοι ουσιαστικά προαναγγέλλουν ένα νέο ολικό lockdown, με την εμπειρία να δείχνει πως η απόφαση έχει ήδη παρθεί.
 Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους για το νέο lockdown θα φταίει δήθεν το άνοιγμα των καταστημάτων, κάτι που φυσικά και δεν ισχύει, καθώς έχει αποδειχθεί πως ο ιός κάνει τον κύκλο του ανεξαρτήτως μέτρων.
Mήπως όλα αυτά σχετίζονται με το θέμα των εμβολίων; Μήπως τα εμβόλια έχουν περισσότερες παρενέργειες από αυτές που επίσημα ανακοινώνονται, οι οποίες έτσι ή αλλιώς δεν είναι λίγες ή απλά δεν έχουν την αποτελεσματικότητα που αναμενόταν; {παραπομπή: https://antidras.blogspot.com/2021/01/blog-post_19.html#more }

 Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξής της για το θέμα των εμβολίων ανέφερε πως οι λοιμωξιολόγοι έχουν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια λόγω των αντικρουόμενων στοιχείων αλλά και της αργοπορίας στις παραδόσεις. 
 Ενώ τα περιμέναμε λένε μείον 60% στην παραγωγή της Pfizer. Αν ισχύει η είδηση για την AstraZeneca ότι στους πάνω από 65 ετών έχει 6% αποτελεσματικότητα είναι σοβαρό. Μας έχουν μπερδέψει. Έχει δημιουργηθεί άγχος σε όλους μας. Όταν έχουμε στόχο 20-30 Ιουνίου να έχουμε 60% για να κάνουμε σχετική ανοσία και ξαφνικά λένε ότι δεν θα υπάρχουν εμβόλια, καταλαβαίνετε πόσο πίσω πηγαίνουν τα πράγματα» τόνισε.
 
Στο Ισραήλ παρά τις θριαμβολογίες για τον εμβολιασμό περίπου 3 εκατ. κατοίκων, του ενός τρίτου του συνολικού πληθυσμού, με το εμβόλιο τεχνολογίας mRNA των Pfizer/BioNTech που επεμβαίνει στα ριβοσώματα των κυττάρων, η χώρα απαγόρευσε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια «να αναχαιτίσει την εξάπλωση των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2», υποτίθεται!
 Ήδη την στιγμή που γράφεται το κείμενο, η απαγόρευση «μετρά» σε ισχύ 24 ώρες.
Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη διακοπή των πτήσεων και με βάση την πρόταση αυτή, τα αεροσκάφη ξένων εταιρειών δεν θα επιτρέπεται να προσγειώνονται σε ισραηλινά αεροδρόμια μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου!
 Δηλαδή στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού και... κλείνουν τα αεροδρόμια!

 Με βάση τους ρυθμούς εμβολιασμού, η Ελλάδα θεωρητικά θα έχει εμβολιάσει το 30% περίπου του πληθυσμού μέχρι τον Μάιο (απίθανο), άρα θα φτάσουμε τον Μάιο με το άκρως θεωρητικό και πρακτικά αδύνατο σενάριο των 3,4 εκατομμυρίων εμβολιασμένων πολιτών που αντιστοιχούν στα 11,2 εκατ. πληθυσμού και... θα κλείνουμε τα αεροδρόμια;

Έχουν άδικο οι πολίτες που αναφέρονται σε εξαπάτηση και παραπλάνηση από τις κεντρικές κυβερνήσεις και ότι «κάτι άλλο συμβαίνει» στο θέμα των εμβολίων (και όχι μόνο);

Επίσης και αυτό είναι σημαντικό είναι ότι ακόμα δεν έχει δοθεί επαρκής εξήγηση για την Βρετανία γιατί παρά το ότι έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 7 εκατομμύρια, το 10% του πληθυσμού της χώρας, τα κρούσματα συνεχώς αυξάνουν!

Σκηνικά παρόμοια με αυτά που είδαμε στο Ισραήλ παρουσιάζονται πλέον και στη χώρα μας, καθώς 40 άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με εμβόλια της Pfizer/BioNTech, βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19.

Συγκεκριμένα σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι που φιλοξενεί περισσότερους από 80 ηλικιωμένους έχουν βρεθεί από την Παρασκευή έως και σήμερα 40 κρούσματα του κορωνοϊού, 7 εκ των οποίων είναι σε εργαζομένους.

Να σημειώσουμε πως η εταιρεία Pfizer διαβεβαίωνε πως τα εμβόλια της έχουν αποτελεσματικότητα περίπου το 90% του 92% της τελικής ανοσίας μετά το πρώτο εμβόλιο, δηλαδή επιτυγχάνει περίπου 81% ανοσία αρχικά.

Το δεύτερο εμβόλιο προσθέτει ένα ποσοστό 11%, πάντα κατά την ίδια την εταιρεία, με αποτέλεσμα της τελικής ανοσίας να φτάσει συνολικά το 92%.

Επομένως ποιος ο λόγος των αναφορών για νέα καραντίνα και δυσκολίες στον εμβολιασμό;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου