ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Οικονομικές κυρώσεις από Σαουδική Αραβία σε Σουλτανιστάν - Eξοργισμένοι οι Άραβες μονάρχες με τον επίδοξο "πατερούλη" των μουσουλμάνων και κατά φαντασία χαλίφη Ερντογάν

" Η Σ. Αραβία αποφάσισε και έπεισε και άλλες χώρες του κόλπου να επιβάλλουν εμπάργκο σε όλα τα τουρκικά προϊόντα “γονατίζοντας” την Άγκυρα και οδηγώντας τον #Ερντογάν σε πολιτική αυτοκτονία, σύμφωνα με την μεγαλύτερη εφημερίδα του Βασιλείου.Το #μποϊκοτάζ επέφερε άμεσο αντίκτυπο στην τουρκική οικονομία, προκαλώντας πανικό στους Τούρκους εξαγωγείς.

 Ανήσυχη από την κατάσταση, η τουρκική ένωση εξαγωγέων, η ένωση επιμελητηρίων μαζί με διάφορες τουρκικές επιχειρηματικές ομάδες σε διάφορους τομείς εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να βελτιώσει τη συμπεριφορά και τις σχέσεις της με χώρες που είναι κορυφαίες αγορές για τα προϊόντα τους. Επισήμαναν δε ότι αυτές οι χώρες δεν είναι μόνο σημαντικές όσον αφορά τις τουρκικές επιχειρήσεις, αλλά αποτελούν τον βασικό άξονα της τουρκικής οικονομίας. Στην ανακοίνωση τους ανέφεραν ιδιαίτερα τη Σαουδική Αραβία, της οποίας οι επιχειρηματίες διοχετεύουν δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά ακινήτων της Τουρκίας. Σαουδάραβες ειδικοί εκτιμούν ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά και οικονομικά ιδρύματα της χώρας τους, έχουν το δικαίωμα να αντιταχθούν στην τρέλα του Ερντογάν που έχει εμμονή με την αποικιακή οθωμανική ιστορία. 

 Όταν ο Ερντογάν είπε ότι η παρουσία των δυνάμεών του στο #Κατάρ - κράτος από το οποίο εξαρτάται η Τουρκία σε μεγάλο βαθμό- εγγυάται την ασφάλεια των κρατών του Κόλπου, προκάλεσε αμέσως την οργή του Σαουδαραβικού λαού που εξερράγη αυθόρμητα στα κοινωνικά δίκτυα με ανάλογες απαντήσεις στις επαναλαμβανόμενες προσβολές του Ερντογάν. "

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου