ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Aντιδιάγγελμα για την άρση της καραντίνας με σταγονόμετρο


 Αγαπητά  χάμστερ...

Από Δευτέρα 4 Μάη μπορείτε να μετακινήστε χωρίς στρατιωτική αναφορά.

 Αλλά μόνο εντός νομού, γιατί αν βγείτε εκτός είναι πιθανό να μεταφέρετε κυβικά εκατοστά μολυσμένου αέρα στα μέρη που θέλετε να πάτε, ή να πέσετε πάνω σε μολυσμένα αιωρούμενα σωματίδια εκεί! Τι κι αν στην ουσία οι ειδικοί παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν και τόσα πολλά για τη συμπεριφορά του κατεργάρη ιού. Τι και αν ο κλινικός διευθυντής στο τμήμα λοιμωδών νόσων του περιβόητου Johns Hopkins, δόκτωρας Πωλ Αουβέρτερ, δήλωσε πως τα σταγονίδια στον αέρα σε αποστάσεις μεγάλες δεν αποτελούν αιτία για τη μετάδοση της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός... Που σημαίνει ότι ο ιός αυτός, από τη μία, δεν πετάει τελικά σαν τα πετούμενα τ' ουρανού και ότι εσείς, από την άλλη, μετά από τόνους των "πρέπει και δεν πρέπει" μέσα στα
κεφάλια σας και δύο μήνες ασφυχτικής "καραμπίνας", δεν μας πείθετε ακόμη ότι εμπεδώσατε τις βασικές κινήσεις αυτο-προστασίας και προστασίας των άλλων. Ή μήπως αμελήσαμε, ανάμεσα σε τόσες άλλες, να σας δώσουν οι μελιστάλαχτοι ειδικοί μας και αυτή την επιστημονική πληροφορία; Πάντως, μετά τις 18 Μάη ο αέρας θα καθαρίσει περισσότερο σε όλους τους νομούς, οπότε βουρ αλλά "μένοντας αν-ασφαλείς"...

 Σύμμαχός μας είναι ο καλός και σχεδόν καλοκαιρινός καιρός και εχθρός μας όποιος επιστήμονας τολμάει να βγαίνει και να δηλώνει αυτό που θα' πρεπε να είναι ευρέως διαδεδομένο:
 Ότι η υπεριώδης ακτινοβολία του λαμπρού ήλιου καταστρέφει ιούς, ιώσεις και βακτηρίδια. Άρα εχθρός στα σχέδιά μας για εθισμό στην ελεγχόμενη κλεισούρα, στη φοβία της ελεύθερης κίνησης κι άρα και διαμαρτυρίας για κάθε αντιλαϊκό "αποφασίσαμε και διατάξαμε", στην τυφλή υπακοή σε κάθε μεγαλόστομη αυθαιρεσία, δυστυχώς είναι και η άπλετη ηλιοφάνεια στην Ελλάδα και γενικά στην περιοχή της Μεσογείου. Κάτι που δυστυχώς δεν ημπορούμε να κρύψωμεν κάτωθεν του χαλιού. Για όνομα της μεγάλης πείνας και έλλειψης ή εξαφάνισης τροφίμων που έρχεται και που διατυμπανίζουν πια χύμα και μέσα στα μούτρα σας, λες και δεν μπορούν να κρατηθούνε από χαρά οι βιαστηκούληδες, όλοι οι εκπρόσωποι των αφεντικών στα υψηλά πόστα, όπως και μέσα στον ΟΗΕ! Μην κάνετε περίεργους συνειρμούς και σκεφτείτε ότι ίσως αυτός να είναι κι ένας πολύ καλός κλιματικός λόγος που υπάρχουν χαοτικές διαφορές σε θανάτους και κρούσματα-ο θεός σας (γιατί τα αφεντικά λατρεύουνε ...άλλους "θεούς" !) να τα κάνει όλα κρούσματα και θανάτους που οφείλονται αποκλειστικά σε αυτόν τον ιό: διαφορές ανάμεσα σε νότια και βόρεια Ιταλία, νότια με κεντρική και βόρεια Ισπανία, Μάλτα και Ελλάδα αλλά και Αφρική με κεντρική, δυτική και βόρεια Ευρώπη... Και μα τον ανισόρροπο Αμερικανό πρόεδρο που ανοίγει απερίσκεπτα κι αυτός το στόμα του : χώρια τον απρόβλεπτο ήλιο μην σας μπούνε και ιδέες για το γεγονός ότι δεν λέμε τίποτε για τη διάλυση της παγκόσμιας οικονομίας, τα επερχόμενα, "δικαιολογημένα μέτρα", την πανδημία εργασιακής εξαθλίωσης, τα αλυσιδωτά λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, την επιδημία φονικής ανέχειας και Πείνας! Παράγοντες από τους οποίους οι αναλυτές, αυτοί που χαλάνε την πιάτσα του "μένουμε ασφαλείς", προβλέπουν ότι κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του πολύ πιο πολύς κόσμος από τα παρουσιαζόμενα ως όλα θύματα του κορονοϊού. Κι όχι μόνο επί το πλείστον ηλικιωμένοι και άτομα με κάμποσα βαριά χρόνια νοσήματα, που έτσι κι αλλιώς ήταν καταδικασμένοι. Εμείς, πάντως, δεν βιαζόμαστε, αν και προετοιμαζόμαστε και προσομειώναμε λίγο καιρό πριν συμβεί αυτό που θα συνέβαινε, και προχωράμε βήμα-βήμα στο σχεδιασμό μας. Αλληλεπιδρώντας κι εμείς, εδώ στην τυχερή ηλιόλουστη χώρα σας, με τα κέντρα άσκησης "φωτισμένης" εξουσίας μέσα σε αυτό το παγκόσμιο Δίκτυο συγκοινωνούντων δοχείων.

 Τι και αν δεν γνωρίζουμε τη συμπεριφορά του ιού, σχεδόν τίποτα; Σας δηλώνουμε με περηφάνεια ότι δαμάστηκε το "πρώτο κύμα" της "πανδημίας", οπότε κρατήστε κάτι σημαντικό στην άκρη του stay afraid μυαλού σας :
Αν μετά την καλοκαιρινή επιστροφή σας σε μια κανονικότητα, που ίσως και να θυμίζει τις μπούρκες που φοράνε οι γυναίκες στο θεοκρατικό ισλάμ, τύχει να φταρνιστεί, λόγω και φθινοπωρινής υγρασίας, μια νυχτερίδα στην Κίνα και κολλήσει μια πεταλούδα στη Νέα Υόρκη, τότε ενδέχεται να επιστρέψετε στην οικεία κλεισούρα σας για αόριστο χρονικό διάστημα...Αυτός ο "αόρατος εχθρός" φταίει, που μας αναγκάζει να παίρνουμε ασήκωτα ορατές αποφάσεις για εσάς , που αποτελούν καταπληκτικές ευκαιρίες πραγματοποίησης των εδώ και δεκαετίες ονείρων των αφεντικών μας. Περί ολοκληρωτικού ελέγχου μετά του πολυπόθητου τσιπαρίσματός σας.

 Χαράς ευαγγέλια όμως ατιμούλικα! Τη Δευτέρα ανοίγουν πρώτα τις πόρτες τους χώροι εκπλήρωσης βασικότατων κοινωνικών αναγκών και προτεραιοτήτων για να αρχίσει να ρολάρει η οικονομία μας. Όπως τα κομμωτήρια και τα μπαρμπέρικα, για να πάψετε να μοιάζετε σαν Αμερικανοί αιχμάλωτοι του πολέμου του Βιετνάμ. Αλλά και τα καταστήματα αθλητικών ειδών για να ενισχύσετε τη σωματική σας άσκηση με αλτήρες, μπάρες και πάγκους άρσης βαρών και ενδυνάμωσης κοιλιακών και με επώνυμες μάρκες αθλητικής ένδυσης, αξιοποιώντας τα λεφτά από τα "μαξιλαράκια" σας.
Ελπίζουμε μόνο να μη χρησιμοποιήσετε στο τέλος τα βαριά αυτά αντικείμενα σωματικής εκγύμνασης για να μας τα φέρετε στο κεφάλι, όπου βρίσκετε εμάς ή τους ελεγκτικούς μας μηχανισμούς...

Καλή και μαζικά αποδεκτή νέα κανονικότητα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου