ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Η αντίσταση του Afrin θα συνεχιστεί!



(Kυριακή 18 Μαΐου 2018)

 Η Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση του καντονιού του Afrin έδωσε συνέντευξη τύπου στη Shehba και ανακοίνωσε την απόφασή της να απομακρυνθούν οι άμαχοι από την πόλη, προκειμένου να αποφευχθούν σφαγές και μια μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή.

Αξιωματούχοι της διοίκησης του καντονιού και εκπρόσωποι των YPG / YPJ ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, όπου ο Συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Osman Şêx İsa, διάβασε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ηρωική αντίσταση του Αφρίν εναντίον του τουρκικού στρατού και των συνεργατών του - υπολείμματα του ISIS και του Jabhat Al-Nusra που συγκεντρώθηκαν με το όνομα του "Ελεύθερου Στρατού"- έχει εισέλθει στην 58η ημέρα του.

Οι επιθέσεις εναντίον του Afrin ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου με συμμαχία με τη Ρωσία και σιωπή των περιφερειακών δυνάμεων. Η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο προκειμένου το τουρκικό κράτος να εκτελέσει σφαγή εναντίον του λαού μας με όλα του τα όπλα και να θυσιάσει αυτό το λαό για τα συμφέροντά της.

Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν υπό τη σιωπή των διεθνών δυνάμεων, της Διεθνούς Συμμαχίας ενάντια στην ISIS και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σφαγή και αναγκαστική μετανάστευση επιβάλλονται στο Αφρίν. Εκατοντάδες πολίτες υπέστησαν κάθε είδους επιθέσεις. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι προαναφερθείσες δυνάμεις δεν εκπλήρωσαν το καθήκον τους απέναντι στο λαό μας και σε αυτούς που μάχονται ενάντια στην ISIS και τον Erdoğan, που έσπειραν τον τρόμο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το συνεργαζόμενο με την ISIS τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί τις συμμορίες για να αλλάξει το δημογραφικό του Αφρίν και να εγκαταστήσει τους συμμορίτες και τις οικογένειές τους στη θέση των ανθρώπων μας. Το AKP έχει σφαγιάσει εκατοντάδες πολίτες που προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτές τις επιθέσεις. Πολιτικές γενοκτονίας ασκούνται εναντίον ενός λαού.

Κατά τη διάρκεια των 58 ημερών των επιθέσεων, ο λαός και οι μαχητές μας επέδειξαν μεγάλη αντίσταση ενάντια στο δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι ο λαός μας και οι μαχητές μας αντιστάθηκαν σε αυτή τη άγρια ​​δύναμη με ισχυρή βούληση. Ωστόσο, ο εισβολέας τουρκικός στρατός στοχοποιεί συνεχώς τους πολίτες και τις τελευταίες δύο ημέρες πολλά παιδιά και γυναίκες σφαγιάστηκαν και οι υποδομές του Αφριν χτυπήθηκαν και κατεδαφίστηκαν βάσει σχεδίου. Προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή, αποφασίσαμε την εκκένωση της πόλης από τους αμάχους.

Ο αγώνας μας ενάντια στην τουρκική κρατική εισβολή και τις σκοτεινές δυνάμεις που χρησιμοποιούν το όνομα του «Ελεύθερου Στρατού» συνεχίζεται. Ωστόσο, ο πόλεμος μεταφέρθηκε σε ένα άλλο πλέον επίπεδο, με νέες τακτικές για να αποφευχθεί η σφαγή αμάχων και να προκληθεί πλήγμα στις συμμορίες. Οι δυνάμεις μας αναπτύσσονται παντού στο Αφρίν και θα πλήξουν το εισερχόμενο τουρκικό στρατό και τις συμμορίες του. Η δήλωση περί νίκης του Ερντογάν και των συνεργατών του δεν έχει αξία. Οι δυνάμεις μας θα κάνουν όλη την πόλη έναν εφιάλτη γι 'αυτούς. Η αντίσταση του Αφρίν θα συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθεί και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο του και οι άνθρωποί του να γυρίσουν πίσω τα σπίτια τους.

Εκτός από τους ανθρώπους του Αφρίν, οι λαοί ολόκληρης της Βόρειας Συρίας και του Κουρδιστάν αγωνίζονται για το Αφρίν. Εξάλλου, οι δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο δεν άφησαν μόνο το Αφρίν. Εκ μέρους του λαού μας, χαιρετάμε όλους όσους έχουν αγκαλιάσει την αντίσταση του Αφρίν. Τους καλούμε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το λαό μας ενάντια στις πολιτικές γενοκτονίας και να πιέσουν, ώστε ο λαός μας να επιστρέψει στην πατρίδα του και οι δυνάμεις της τουρκικής εισβολής να εγκαταλείψουν το Αφρίν.

Τέλος, καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να μην παραμένει σιωπηλό και να ασκήσει πίεση στο τουρκικό κράτος, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος φυσικής, πολιτιστικής και πολιτικής γενοκτονίας ενάντια στην κοινωνία μας. Ο ΟΗΕ θα πρέπει να τερματίσει την υποκρισία του και να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με την αιματοχυσία στο Αφρίν και την Ανατολική Γκούτα.

Από την έναρξη των επιθέσεων, 500 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, έγιναν μάρτυρες στα χέρια του τουρκικού κρατικού φασισμού και περισσότεροι από 1030 τραυματίστηκαν. Εκτός από αυτό, 820 μαχητές της SDF έχουν πέσει ως μάρτυρες.

Υποσχόμαστε στους ανθρώπους μας, στους μάρτυρες και στους τραυματίες ότι θα πάρουμε εκδίκηση. Όπλο μας είναι η αντίσταση και ο αγώνας που βασίζεται στην πίστη στους μάρτυρες μας και στόχος μας η νίκη.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου